Κάτι δεν πάει καλά. Η Grecotel χρωστάει παντού... αλλά οι τράπεζες είναι απλόχερες στον δανεισμό τους! Ένας Δασκαλαντωνάκης παντός καιρού και κυβερνήσεων.


edolio5 team 

Διάβασα με έκπληξη και απορία την ανακοίνωση της Grecotel του Ν. Δασκαλαντωνάκη ότι ο ξενοδοχειακός όμιλος εξαγόρασε 5 νέα ξενοδοχεία εκ των οποίων τα 2 στη Μύκονο και ειδικότερα στον Άγιο Σώστη και 3 στην Κέρκυρα, αντί 61 εκατ.ευρώ!!!

Ενώ για την ανακαίνιση και επέκταση των ξενοδοχείων καθώς και για το real estate θα δαπανηθούν επιπρόσθετα 43 εκατ. ευρώ!!!

Και διερωτώμαι ως απλός παρατηρητής των γεγονότων: πού βρήκε άραγε τα λεφτά ο όμιλος Grecotel για την αγορά των ξενοδοχείων και την ανακαίνιση τους;

Αυτά τα 104 εκατ. ευρώ που αθροιστικά θα δαπανηθούν από πού προέκυψαν; Και τούτο διότι ο όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη θεωρείται και είναι ένα ξενοδοχειακό γκρουπ υπερχρεωμένο και υπερδανεισμό!

Τα χρέη προς τράπεζες και δημόσιο είναι της τάξης των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα είναι ασαφές πότε έχουν δημοσιευθεί τελευταία φορά επίσημοι ισολογισμοί!

Με τις πληροφορίες να μιλάνε για μη ύπαρξη επισήμων δημοσιευμένων ισολογισμών από το 2014!

Υπό αυτό το πρίσμα είναι απορίας άξιον από πού έχει αντληθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση για την εξαγορά των 5 ξενοδοχείων αντί 61 εκατ. ευρώ!!! Και από που θα βρεθούν τα άλλα 43 εκατ. για την ανακαίνιση και το real estate!

Δανειοδότησαν οι τράπεζες; Χωρίς ισολογισμούς; Και με χρέη υπέρογκα; Είναι ένα ερώτημα που αναμφίβολα θα πρέπει να απαντηθεί. Γιατί κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την υπόθεση!!!