Γκιόλιας, Χίος, Καραϊβάζ. Το καρτέρι θανάτου έξω από τα σπίτια τους! 2 δολοφονίες και μια απόπειρα. Ποιος είναι ο επόμενος; Εκτέλεσαν με 6 σφαίρες τον δημοσιογράφο - πληροφοριοδότη του Δήμητρη Μάλαμα. Η σύζυγος στην Ε.Υ.Π., και τα ανοικτά μέτωπα που είχε... με "συμβολαιογράφους" που υπογράφουν με "καυτό μολύβι".


Του Άρη Σπίνου

Μια ακόμα δολοφονία δημοσιογράφου που η βεβαιότητα του παρελθόντος οδηγεί στην σε ένα ακόμη ανεξιχνίαστο έγκλημα.Ύστερα από την απόπειρα κατά του Στέφανου Χίου όλη ρωτούσαν ποιος θα είναι ο επόμενος. Η απάντηση ήρθε σήμερα. Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι το μεσημέρι της Παρασκευής άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ στον Άλιμο, έξω από το σπίτι του, στην οδό Άννινου.

Ο δημοσιογράφος δέχθηκε τουλάχιστον έξι πυροβολισμούς, ενώ στο σημείο εντοπίστηκαν 17 κάλυκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 ένα άτομο που επέβαινε σε μηχανάκι τύπου Beverly προσήχθη για τη δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη, επειδή το όχημά του έμοιαζε με εκείνο των εκτελεστών, ωστόσο τελικά διαπιστώθηκε πως δεν σχετίζεται με την υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερο.

Η σύζυγος του δημοσιογράφου που εργάζεται στην Ε.Υ.Π. σε "καυτή" θέση κατέβηκε από το σπίτι αφού παρελήφθη η σορός του δημοσιογράφου:


Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένας από τους εκτελεστές φορούσε στρατιωτικά ρούχα.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, ο δημοσιογράφος επέστρεφε στο σπίτι του, αφού είχε τελειώσει νωρίτερα τη δουλειά του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Star. Εκεί οι δράστες τού είχαν στήσει ενέδρα και τον πυροβόλησαν πολλές φορές. Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι δράστες να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα.

Επισημαίνεται ότι το όνομα του δημοσιογράφου είχε εμπλακεί σε δικογραφία αναφορικά με τις σχέσεις, προσωπικές και επαγγελματικές, που διατηρούσε με τον Δημήτρη Μάλαμα (δολοφονήθηκε το πρωί της 29ης Οκτωβρίου του 2019) και με ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Από τις συνομιλίες της συγκεκριμένης δικογραφίας, κατά την οποία ο Καραϊβάζ είχε κληθεί ως ύποπτος, προκύπτει ότι λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης του Μάλαμα και ως ο άνθρωπος που τηλεφωνούσε σε αστυνομικούς για να ζητήσει εξυπηρετήσεις για τον Μάλαμα και τους φίλους του. Ακόμη, τουλάχιστον με επίσημη μορφή δικογραφίας, το όνομα του αναφερόταν ως πληροφοριοδότης της Δίωξης Εκβιαστών σε κυκλώματα νονών της νύχτας.

Να σημειώσουμε ότι η δολοφονία αυτή έρχεται μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου πριν 9 μήνες η οποία ως προς την διερεύνηση της βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν και 11 χρόνια μετά την επίσης ανεξιχνίαστη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Μια λεπτομέρεια! Οι τρεις επιθέσεις έγιναν έξω από τα σπίτια τους! Ποιος είναι ο επόμενος;