Το κράτος της οπερέτας! Την καταδίκασαν σε 15 χρόνια κάθειρξη, την έστειλαν στην φυλακή και σήμερα αθωώθηκε λόγο παύσης της ποινικής δίωξης. Η καθαρίστρια Δήμητρα Τσιαντάκη είχε παρουσιάσει πλαστό απολυτήριο Δημοτικού για να μπορεί... να πλένει σκάλες.


edolio5 team

Οριστικό τέλος στον γολγοθά της καθαρίστριας Δήμητρας Τσιαντάκη, η οποία είχε οδηγηθεί στη φυλακή μετά την καταδίκη της σε δεκαετή κάθειρξη για το πλαστό πτυχίο δημοτικού, έβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας με απόφασή του! Η 55χρονη (σήμερα) πρώην καθαρίστρια του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Βόλου άκουσε με δάκρυα στα μάτια την ετυμηγορία του δικαστηρίου, που έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος της.

«Ξαλάφρωσε η ψυχή μου. Έφυγε ένα βάρος από πάνω μου. Στη ζωή μου δούλεψα πολύ. Τα χέρια μου έχουν κάλους από τη σφουγγαρίστρα. Στην απελπισία του κάποιος πολλά μπορεί να κάνει. Εγώ το έκανα για να μπορέσω να πιάσω δουλειά και να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Ζήτησα συγγνώμη. Το πλήρωσα ακριβά» ανέφερε ανακουφισμένη η 55χρονη.

Οι περιπέτειες της καθαρίστριας από τον Βόλο άρχισαν το 2016, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας την καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών, επειδή το 1995 είχε… προσθέσει μία τάξη στο απολυτήριο δημοτικού, προκειμένου να βρει δουλειά στην υπηρεσία καθαριότητας δημοτικού παιδικού σταθμού και να μπορέσει να μεγαλώσει τα δύο παιδιά της.

Τότε είχε δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή της, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην οικογένειά της. Ωστόσο, στις 5 Νοεμβρίου 2018 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας την καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και πήρε τον δρόμο για τις Φυλακές του Ελεώνα Θήβας!

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση, εκδηλώθηκε ένα συγκινητικό κύμα συμπαράστασης προς τη φυλακισμένη καθαρίστρια, με αποτέλεσμα να παρέμβει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και να ζητήσει να εξετάσει την υπόθεση.

Στη συνέχεια το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, όπου συζητήθηκε η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, αποκατέστησε προσωρινά την αδικία αποφυλακίζοντας την καθαρίστρια ως την έκδοση απόφασης από τον Άρειο Πάγο. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας έκανε τελικά δεκτή την αίτηση αναίρεσης της καθαρίστριας κατά της καταδικαστικής απόφασης και παρέπεμψε την υπόθεση για εκ νέου συζήτηση στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, το οποίο έπαυσε οριστικά τη δίωξη εις βάρος της.