Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με ονόματα! Με "προξενητή" τον επιχειρηματία Πέτρο Στάθη και την επιλογή του αγοραστή από το Μαξίμου πωλείται με 120.000.000 ευρώ η ΑΕΚ! Ο Μελλισανίδης διαψεύδει… γιατί έτσι πρέπει! Οι δουλείες του Στάθη στο Μαυροβούνιο.


Του Άρη Σπίνου

Πολλά έχουν γραφτεί τις τελευταίες μέρες για την πρόθεση του Μελλισανίδη να πουλήσει την ΑΕΚ. Ο ίδιος το διαψεύδει αλλά όσα γίνονται στο παρασκήνιο και θα αποκαλύψουμε σε αυτό το ρεπορτάζ με ονόματα... άλλα λένε! Ο Πέτρος Στάθης, ο «υδραυλικός», όπως τον αποκαλούν, φέρνει πρόταση αγοράς της ΑΕΚ στον Δημήτρη Μελισσανίδη από ένα Fundπου έχει έδρα το Ντουμπάι!

Στο fund μετέχει ο σεΐχης MohammedbinRashidAlMaktoun(της γνωστής οικογένειας που έχει εμπλοκή σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες), ένας επιχειρηματίας από τη Μαλαισία που θεωρείται ο «βασιλιάς των καζίνο» στο Μακάο και ένας συνέταιρος του Πέτρου Στάθη με τον οποίο έχουν τράπεζα στο Μαυροβούνιο!

Ας πάμε όμως στο «ψαχνό» της υπόθεσης. 

Η πρόταση που υποτίθεται ότι θα φέρει από το fund είναι: 120 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών, τις εγκαταστάσεις στα Σπάτα και φυσικά το καινούργιο γήπεδο. Μάλιστα για να πέσουν οι υπογραφές υπάρχουν δύο όροι που είναι α) ν ολοκληρωθεί το γήπεδο και β) η παραμονή του Δημήτρη Μελισσανίδη στα δρώμενα της ομάδας για μία διετία.

Τοfundαπό την πλευρά του δεσμεύεται ότι θα ρίξει αρκετά εκατομμύρια για την ενίσχυση της ομάδας με σημαντικούς ποδοσφαιριστές.

Επίσης πρέπει να θεωρείται βέβαιη η επιστροφή του Πέτρου Στάθη στην ΑΕΚ είτε με τη δική του παρουσία, είτε συγγενικού του προσώπου, πιθανότατα στην ερασιτεχνική ΑΕΚ! Δικοί του άνθρωποι είναι άλλωστε αυτοί που θα αγοράσουν την ομάδα.

Ο Πέτρος Στάθης, εκτός από το ποδόσφαιρο, ετοιμάζεται να επιστρέψει επιχειρηματικά στην Ελλάδα και ήδη έχει κάνει επαφές με το Α και το Ω του Μεγάρου Μαξίμου Γρηγόρη Δημητριάδη. 

Η επέκταση του Έλληνα επιχειρηματία Πέτρου Στάθη στη Σερβία και το Μαυροβούνιο συνεχίζεται. Η εταιρεία του, Media Nea, απέκτησε την αρχαιότερη εφημερίδα του Μαυροβουνίου, την Pobjeda, η οποία βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Στάθης ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος για την αγορά του ιστορικού, αλλά οικονομικά προβληματικού φύλλου, προσφέροντας 750.000 ευρώ για την απόκτησή του. Να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη εφημερίδα που κατέχει ο Έλληνας επιχειρηματίας, καθώς είναι ήδη ιδιοκτήτης της Dnevne Novine, επίσης στο Μαυροβούνιο. Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της εταιρείας, η πρόθεση είναι να συγχωνεύσει τις δύο εφημερίδας υπό το «σώμα» της Pobjeda και να μειώσει το προσωπικό κατά το ήμισυ του παρόντος.


Ο Πέτρος Στάθης είναι γνωστός στην Ελλάδα από την εμπλοκή του στα διοικητικά της ΠΑΕ ΑΕΚ. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο έχει αποτραβηχτεί από την ελληνική πραγματικότητα και έχει μεταφέρει τις επιχειρήσεις του στη Σερβία. Το 2013 φέρεται να αγόρασε ένα εργαοστάσιο τροφίμων στο Νόβισαντ, ενώ τώρα μπαίνει και στο χώρο των ΜΜΕ. Το 2007 παντρεύτηκε την εστεμμένη στη χώρα της Νέντα Κατένοβιτς σε μια τελετή που όσοι είχαν προσκληθεί (στο ξενοδοχείο Splendid του Μαυροβουνίου), έκαναν λόγο για «παραμυθένιο γάμο». Τα λεφτά τρέχουν με το τσουβάλι! Πάντως κάθε πρόταση αγοράς της ΑΕΚ, σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 θα έχει την έγκριση  του Μαξίμου αφού δεν επιθυμούν μια ομάδα με "ιδιωτικό στρατό" δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων να πέσει σε εχθρικά χέρια.