Τα 12 "παιδιά" του Πέτρου! Η επίλεκτη ομάδα του διοικητή ασφαλείας Αττικής Τζεφέρη που ξεκλείδωσε τις σκοτεινές υποθέσεις του ξυλοδαρμού και την "εκτέλεση" με το Βιτριόλι.


Του Άρη Σπίνου 

Στις μαύρες μέρες μας το μπράβο και τα εύσημα σπανίζουν. Σε αυτή την περίπτωση όμως πρέπει να απονεμηθούν. 20 Μαΐου 2020. Το πανελλήνιο σοκάρεται με την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας. για 22 ολόκληρες ημέρες οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση δουλεύουν ασταμάτητα. Συλλέγουν στοιχεία νυχθημερόν, στις 25 Μαΐου γίνεται η πρώτη άρση απορρήτου και συνολικά λαμβάνουν τουλάχιστον 7 εγκρίσεις για άνοιγμα και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών. Η υπόθεση αν και δείχνει πολύ δύσκολη είναι βέβαιο ότι θα εξιχνιαστεί. Δεν έχουν στα χέρια τους αρχικά τίποτα, ο κύκλος των υπόπτων είναι μεγάλος, οι καταθέσεις που έχουν λάβει δεκάδες και οι κλήσεις που καλούνται να αναλύσουν είναι πάνω από 40.000. Όλες τους συλλέχθηκαν από το σημείο της επίθεσης κατά την επίμαχη ημέρα και ώρα. Η πίεση που τους ασκείται δεδομένης και της φύσης της υπόθεσης, αλλά και της έκτασης που έχει λάβει το θέμα είναι ασφυκτικό.

Τι κοινό, λοιπόν, έχει η επίθεση σε βάρος της Ιωάννας με αυτήν κατά του σταθμάρχη Ομονοίας; Πέρα από τα προφανή ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε από τις Αρχές -δηλαδή τα στοιχεία που συνέλλεξαν οι αστυνομικοί από κάμερες ασφαλείας, τις άρσεις απορρήτου και την ανάλυση των δεδομένων, καθώς και τη λήψη μαρτυρικών καταθέσεων- και δεδομένου ότι δεν είχαν τίποτα στα χέρια τους και είχαν να κάνουν με μη σεσημασμένα πρόσωπα, το βασικό τους κοινό στοιχείο είναι η ομάδα πίσω από τις έρευνες. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το edolio5 είναι η ίδια ομάδα στην οποία βασίστηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και προσωπικά ο διοικητής  ασφαλείας Αττικής Πέτρος Τζεβέρης.

Πρόκειται για επίλεκτους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών 12 άτομα , οι οποίοι -αν και σχετικά νεαροί σε ηλικία- έχουν καταγράψει πολλά χιλιόμετρα στα πιο δύσκολα μονοπάτια ερευνών και έχουν στο βιογραφικό τους επιτυχίες από την πιο σκληρή εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας μέχρι υποθέσεις σαν αυτές στις οποίες ξεκίνησαν από το μηδέν και έφεραν τα πολυπόθητα αποτελέσματα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.