Ο Μυτιλιναίος και η εύνοια της ΔΕΗ... για τα συμφέροντα του! Η σκανδαλώδες σύμβαση αγοράς ρεύματος για την "Αλουμίνιον" επί ΣΥΡΙΖΑ προ των πυλών να ανανεωθεί και επί Νέας Δημοκρατίας. Ο ρόλος του Δημητριάδη και οι αντιρρήσεις του παρελθόντος που "ξέχασε" ο Χατζηδάκης.


Του Άρη Σπίνου

Στο τέλος του χρόνου ολοκληρώνετε η σύμβαση-σκάνδαλο που είχε συνάψει ο Ευάγγελος Μυτιλιναίος, αγαπημένο παιδί του Μεγάρου Μαξίμου επί Νίκου Παππά, με την ΔΕΗ για την παροχή ρεύματος με εξαιρετικά προνομιακούς όρους για την "Αλουμίνιον".

Εάν κάποιος ανατρέξει στο internet θα βρει δεκάδες δημοσιεύματα που αναφέρονται στην σύμβαση και εύκολα βγάζεις το συμπέρασμα πως ήταν φτιαγμένη και ραμμένη μόνο για τα συμφέροντα Μυτιλιναίου. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν μαζί με διάφορα νομοθετήματα που έκλεισαν και αρκετά σοβαρή ποινική υπόθεση. Η πιάτσα βοά ότι η σύμβαση θα επαναληφθεί με ποιο ευνοϊκούς όρου για τα συμφέροντα Μυτιλιναίου! Γιατί άραγε η ΔΕΗ επιμένει σε μια σύμβαση σε βάρος των συμφερόντων της; Υπάρχει όμως και μια απορία που δύσκολα μπορεί να απαντήσει κάποιος. Στον όμιλο Μυτιλιναίου ανήκει και η Protergia που παράγει και πουλάει ρεύμα. Είναι μάλιστα μετά την ΔΕΗ ο μεγαλύτερος παίχτης στην συγκεκριμένη αγορά. Γιατί δεν πουλάει η Protergia ρεύμα στην "Αλουμίνιον". Από την μια τσέπη θα έβγαιναν και στην άλλη θα έβγαιναν. Είναι άραγε τόσο ευνοϊκή η σύμβαση με την ΔΕΗ που δεν τον συμφέρει ούτε αυτό; Η πλάκα είναι ότι ο αρμόδιος υπουργός Χατζηδάκης κατάκεραύνωνε  την σύμβαση αυτή όταν ήταν αντιπολίτευση ενώ τώρα είναι υπέρμαχος της! Βρε πως αλλάζουν οι καιροί. Μαθαίνουμε επίσης ότι το "μάτι και το αυτί" του Μεγάρου Μαξίμου που λέγεται Γρηγόρης Δημητριάδης παίζει τα ρέστα του για να ανανεωθεί η σύμβαση.