Μόνο στο edolio5! Μαξίμου και καναλάρχες μεθοδεύουν την κατάργηση του ενοικίου των 35.000.000 ευρώ για τις συχνότητες. Την "σαλάτα ανακατεύει" ο έμπιστος των ειδικών αποστολών Γρηγόρης Δημητριάδης.



Του Άρη Σπίνου 

Είναι κανόνας ότι η απληστία δεν έχει όρια. Σε τούτην την χώρα όταν μιλάμε για καναλάρχες και εκδότες τον κανόνα που προαναφέραμε τον θυμόμαστε συνεχώς. Το edolio5 αποκαλύπτει το παρασκήνιο μεταξύ των "ισχυρών" και του Μεγάρου  Μαξίμου δια του διευθυντή του ιδιαιτέρου γραφείου του Προθυπουργού, προκειμένου να σταματήσουν να πληρώνουν το ενοίκιο των 35.000.000 ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Στο επίκεντρο λοιπών των πιέσεων που δέχεται η κυβέρνηση είναι η ολοσχερής κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής τιμήματος για τις χορηγηθείσες άδειες αξίας 35 εκατ. ευρώ. Το βασικό επιχείρημα που υπάρχει είναι πως οι σταθμοί πληρώνουν ένα τέλος (ενοίκιο) προς την Digea, η οποία έχει υπενοικιάσει το τηλεοπτικό φάσμα ως το 2029 από το Ελληνικό Δημόσιο, με διαγωνισμό της ΕΕΤΤ που έγινε το 2014. Ο αντίλογος είναι πως αν η κυβέρνηση υιοθετήσει την πρόταση αυτή κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς άδειες οι τηλεοπτικοί σταθμοί, οι οποίοι όμως θα σταματήσουν να πληρώνουν το Ελληνικό Δημόσιο και να καταβάλλουν χρήματα στην Digea, της οποίας είναι μέτοχοι, για την εκπομπή. Αντίστοιχα η Digea θα πληρώνει το ελληνικό δημόσιο. Δηλαδή ότι ίσχυε και παλιά. 

Ωστόσο, ο βασικός φόβος του Μαξίμου  είναι πως θα δώσουν λαβή στην αξιωματική αντιπολίτευση για να επιχειρηματολογήσει λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό «χαρίζουν τα χρήματα στους καναλάρχες». Προς το παρόν, αυτό που έχει εγκριθεί είναι η –επί της ουσίας– μη πληρωμή της δόσης για το 2020, με τη διάταξη που ισοσταθμίζει επενδύσεις (σειρές που ήδη επιδοτούνται κ.ά.) με την υποχρέωση του τέλους προς το Δημόσιο. Η σκέψη που υπάρχει είναι η διάταξη αυτή να επαναληφθεί και για το 2021, με το επιχείρημα των συνεπειών της πανδημίας. Μετά βλέπουμε!

Φυσικά και αυτές τις κουβέντες εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου κάνει ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών Γρηγόρης Δημητριάδης.

Σχετικό ρεπορτάζ:

Η απληστία και ο εκβιασμός εκδοτών και καναλάρχων! Με "μαέστρο" τον Δημητριάδη του Μαξίμου "μπουκώνονται" ξανά τα ΜΜΕ με 20.000.000 ευρώ για να μην "παίζουν" καταλήψεις,Covid και την εγκατάλειψη των πλημμυροπαθών από την κυβέρνηση.