Μόνο στο edolio5!Αυτός είναι ο καπετάνιος Κώστας Χαραλαμπόπουλος που συνελήφθη με λαθραία όπλα και δήλωσε...συνεργάτης της Ε.Υ.Π. με πιστόλι στην ζώνη σε Λυβικό έδαφος!-Ο βίος και η πολιτεία του προμηθευτή όπλων ΕΛ.ΑΣ. και Στρατού

Του Άρη Σπίνου

Κάθε μέρα νέα ερωτήματα δημιουργούνται για τη μυστηριώδη υπόθεση με την σύλληψη -προ 2 εβδομάδων - επτά επιβατών ταχύπλοου στην θαλάσσια περιοχή Παλαιοχώρας Χανίων, μετά τη διαπίστωση ότι ένας τουλάχιστον εξ αυτών φερόταν να είχε συνεργασθεί παλαιότερα με στελέχη της ΕΥΠ σε αμφιλεγόμενες αποστολές σε χώρες των Βαλκανίων και μάλιστα πρόσφατα υπήρξε μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου στελέχους της Ε.Υ.Π. Θόδωρου Σπατιώτη σε σχετική μήνυση του π.διευθυντή κατασκοπίας Κώστα Αγγελάκη.Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 πρόκειται για τον Νικήτας Οικονομάκη που βρισκόταν ανάμεσα στο πλήρωμα που συνελήφθη,που είχε εταιρεία καθαρισμού κτιρίων κι είχε διερευνηθεί αν είχε σχέση με τη ρίψη βιτριολιού -τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου 2008 στα Πετράλωνα- στην τότε συνδικαλίστρια και πρώην ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα.



Ανάμεσα στους συλληφθέντες μεταφορείς όπλων ,σχετικό ρεπορτάζ έγραψε το edolio5, είναι και ο 58χρονος Χαραλαμπόπουλος Κωσταντίνος ,καταγόμενος, από την Τουρκία, που είχε ρόλο καπετάνιου.Το edolio5 εξασφάλισε και σας παρουσιάζει φωτογραφία του Χαραλαμπόπουλου σε Λιβυκό έδαφος  με αξιωματικό του Λυβικού στρατού, ενώ ο ίδιος όπως φαίνεται οπλοφορεί.Το ερώτημα φυσικά είναι πως μπορεί να οπλοφορεί ο Χαραλαμπόπουλος σε ξένο κράτος;  

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στους λιμενικούς που τον συνέλαβαν  ότι «έχουν σχέσεις με την ΕΥΠ κι ήταν σε μυστική αποστολή στη Λιβύη» προς υποστήριξη του επικεφαλής, του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού στρατάρχη, Χαλίφα Χαφτάρ. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες διατύπωσαν τον ισχυρισμό ότι στη Λιβύη προχώρησαν σε πώληση τεσσάρων ταχυπλόων σκαφών έναντι 400.000 ευρώ το καθένα για ενίσχυση του εν λόγω στρατάρχη. Αυτοί οι ισχυρισμοί περί ΕΥΠ φέρεται να είχαν απορριφθεί από την αρχική έρευνα του Λιμενικού κι εξεταζόταν σοβαρά το ενδεχόμενο οι επιβάτες να προχωρούσαν σε μεταφορά όπλων από Λιβύη προς κυκλώματα λαθρεμπόρων με έδρα την Κρήτη.Λίγες ώρες πάντως μετά την σύλληψη τους αφέθηκαν ελεύθεροι και η δίκη τους προσδιορίστηκε για τις 17/7/20.
Εκεί θα ακουστούν πολλά!Έχει αξία να δούμε ποιοι θα πάνε μάρτυρες υπερασπίσεως και αν η Ε.Υ.Π. θα έχει στείλει έγγραφο στην εισαγγελία...με λεπτομέρειες.Να σημειώσουμε πάντως ότι σημαντικό ρόλο στην υπόθεση αυτή έχει και ένας αντιναύαρχος του πολεμικού ναυτικού Β.Π. που διατηρεί εταιρεία security.

Ο Χαραλαμπόπουλος διατηρεί κατάστημα εμπορίας όπλων πίσω από την ΓΑΔΑ, και έχει λάβει μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς προμηθεύοντας όπλα  τον Ελληνικό στρατό και την ΕΛ.ΑΣ. 

Το ρεπορτάζ συνεχίζετε