Συγκλονιστικές αποκαλύψεις μόνο στο edolio5!Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ., με πολυδιαφημισμένη δράση,σύμφωνα με αμετάκλητο βούλευμα ερευνάται για το ρόλο του στην δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.-Τον είχε ενημερώσει για αυτό που θα του συμβεί!-Είχε ενημερώσει για "συμβόλαιο δολοφονίας" και τον Θέμο Αναστασιάδη-Οι επιταγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που εισέπραξε μετά την δολοφονία,ο Αδερφός του Σωκράτη από τον φυγόδικο Κυριακίδη!-Ο π. Αρχηγός της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Σφακιανάκης γνωρίζει κάτι για όλα αυτά;


Σχετική εικόνα
Του Άρη Σπίνου 

Δέκα χρόνια μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο άρθρο της Kontranews σήμερα φέρνει στο φως νέες πληροφoρίες, που προκαλούν αίσθηση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,της εφημερίδας για τη δολοφονία κατηγορείται από τη Δικαιοσύνη σε βαθμό κακουργήματος πρόσωπο υπεράνω υποψίας σύμφωνα με την εφημερίδα που υπηρετούσε τότε ως διοικητής σε νευραλγική κρατική υπηρεσία.
Όπως προκύπτει από την απόφαση του Ζ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, ο εν λόγω κρατικός αξιωματούχος ήταν στρατηγικός εταίρος με τον Σωκράτη Γκιόλια στο blog «Τroktiko».Το edolio5 γνωρίζοντας κάθε λεπτομέρεια του βουλεύματος αυτού.αφού το έχουμε στην διάθεση μας, αποκαλύπτει,σήμερα,αφού άνοιξε τον χορό του ρεπορτάζ η εφημερίδα ότι ο εν λόγο είναι σήμερα στρατηγός ε.α. και υπηρετούσε στην ασφάλεια Αττικής επί πολλά χρόνια. Την σχετική δικογραφία που εμπλέκει στην υπόθεση αυτή την έχουμε στην διάθεση μας δέκα μέρες,αλλά φαίνεται πως...η διαρροή της είναι προ των πυλών 


Ήταν αυτός που τον ενημέρωνε για τις κινήσεις των διωκτικών αρχών και του υποδείκνυε μεθόδους, προκειμένου να αποφεύγει τους ελέγχους. Του παρείχε επίσης τεχνογνωσία για ζητήματα ασφαλούς επικοινωνίας με τη χρησιμοποίηση κινητών από ξένα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, ενώ τον ενημέρωνε σε καθημερινή βάση για τους κινδύνους που διέτρεχε. Ο ανώτερος κρατικός αξιωματούχος που κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας αναμένεται να καταθέσει για το παρασκήνιο της δολοφονίας Γκιόλια.

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της απόφασης είχε ενημερώσει τον Σωκράτη Γκιόλια 15 μέρες νωρίτερα για το συμβόλαιο θανάτου. Το περίεργο είναι ότι ο ίδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερώσει και τον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη ότι έχει υπογραφεί συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του με αποτέλεσμα να φύγει μαζί με την οικογένειά του στην Ελβετία. Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς τα γνώριζε όλα αυτά και γιατί δεν ενημέρωσε την υπηρεσία του.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου 2010 έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Ο Γκιόλιας πυροβολήθηκε 16 φορές από μικρή απόσταση. Την ευθύνη ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών με προκήρυξή της που στάλθηκε στα Νέα στις 27 Ιουλίου, ενώ, ως σήμερα, οι δράστες της επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι. Οι δράστες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, χτύπησαν το κουδούνι νωρίς το πρωί και με κάποια πρόφαση του ζήτησαν να κατέβει στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου και τον περίμεναν για να τον πυροβολήσουν.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το θύμα δέχτηκε και τις 16 σφαίρες στο σώμα. Οι περισσότερες είχαν πύλη εισόδου από πίσω, ενώ δέχτηκε και τρεις σφαίρες στο κεφάλι. Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι τα δύο όπλα των δραστών χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών.Το edolio5 έχοντας πλήρη γνώση την υπόθεσης αυτής είχε αποκαλύψει και το παρασκήνιο με τις επιταγές που εισπράχθηκαν από τον αδερφό του Σωκράτη Γκιόλια,Περικλή μετά την δολοφονία.

 Ο Περικλής τα τελευταία χρόνια υποστηρίζει πεισματικά ότι η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια έγινε με «συμβόλαιο θανάτου»αλλά ο ίδιος δυστυχώς δεν λέει όσα ξέρει.
Η πρώτη ένδειξη πως η δολοφονία Γκιόλια ήταν «συμβόλαιο θανάτου» προέκυψε το 2012, όταν ο βαρυποινίτης Τάσος Τσεχιλίδης, ο οποίος εκτίει ποινή πεντάκις ισοβίων στην Κύπρο για την εν ψυχρώ εκτέλεση πέντε σωματοφυλάκων του δολοφονηθέντος επιχειρηματία Φάνου Καλοψηδιώτη στην Αγία Νάπα τον Ιούνιο του 2012, είχε κατονομάσει τον συνεργό του στο ίδιο έγκλημα, Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ως το δράστη της δολοφονίας του Γκιόλια. Και οι δύο ποινικοί ήταν γνωστοί στον αντιεξουσιαστικό χώρο στην Ελλάδα, αλλά και γνωστοί ως εκτελεστές «συμβολαίων θανάτου».Μάλιστα, οι ελληνικές Αρχές φέρονται να έχουν πειστεί πως ο Μαμαλικόπουλος ήταν πράγματι ένας εκ των δολοφόνων του Γκιόλια.Νεότερα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως κατατείνουν στο ότι τα κίνητρα της δολοφονικής επίθεσης του Γκιόλια δεν ήταν ιδεολογικά, αλλά πως επρόκειτο πράγματι για συμβόλαιο θανάτου, πίσω από το οποίο υπήρχαν οικονομικά κίνητρα.Αστυνομικές πηγές με πλήρη γνώση της υπόθεσης μιλώντας στο edolio5 θεωρούν μάλιστα πως η οικογένεια του Σωκράτη Γκιόλια, και ειδικά ο Περικλής Γκιόλιας, γνωρίζουν πράγματα για τις σχέσεις του Σωκράτη Γκιόλια με γνωστούς επιχειρηματίες τα οποία δεν έχουν αποκαλύψει.





 Μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια στις 19 Ιουλίου 2010, οι διωκτικές αρχές και συγκεκριμένα, η Αντιτρομοκρατική, η ΕΛΑΣ και το ΣΔΟΕ άρχισαν να εξετάζουν τα κίνητρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου.Αυτό έγινε παρά το ότι είχε ήδη υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για τη δολοφονία από την τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών».Στις 15 Σεπτεμβρίου 2010 στο γραφείο του τότε Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη φθάνει ένα ενημερωτικό από τη ΔΟΥ Ηλιούπολης, το οποίο αναφέρει πως η εταιρεία ΑΝΩ ΑΕ, συμφερόντων του Πέτρου Κυριακίδη, εξέδωσε δύο βεβαιώσεις αποδοχών, που αφορούσαν στον Σωκράτη Γκιόλια και στον Βασίλη Κερμελή (σ.σ. αδερφό της γυναίκας του Γκιόλια) και οι οποίες είχαν ειδικό ενδιαφέρον.«Επειδή από τις παραπάνω βεβαιώσεις προκύπτει μικρό χρονικό διάστημα απασχόλησης, ενώ ταυτόχρονα μεγάλα ποσά για αποζημίωση απολυομένων, σας στέλνουμε συνημμένα φωτοαντίγραφα των αναφερόμενων βεβαιώσεων, για περαιτέρω έρευνα της εκδότριας επιχείρησης», ανέφερε το ενημερωτικό.Κατόπιν του εμπιστευτικού σχετικού εγγράφου της ΔΟΥ Ηλιούπολης ο Καπελέρης εξέδωσε άμεσα εντολή ελέγχου και το ΣΔΟΕ μετέβη στην έδρα της ΑΝΩ ΑΕ στην Καλλιθέα για επιτόπιο έλεγχο.Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ επιβεβαίωσε τα ευρήματα της ΔΟΥ Ηλιούπολης.Διαπιστώθηκε πως ο Σωκράτης Γκιόλιας είχε συνάψει με την εταιρεία του Πέτρου Κυριακίδη στις 27/4/2009 σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο ετών έναντι μηνιαίων αποδοχών 30.000 ευρώ (!) και ο Βασίλης Κερμελής είχε συνάψει στις 26/4/2009 σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας ενός έτους, έναντι μηνιαίων αποδοχών 20.000 ευρώ!Για ποιο αντικείμενο εργασίας ο Γκιόλιας θα λάμβανε 30.000 ευρώ;Η σύμβαση την οποία αποκαλύπτει το edolio5 αναφέρει τα εξής:«1. Αντικείμενο της σύμβασηςα) Ο Μισθωτός Θα προσφέρει την εργασία του ως υπάλληλος- σύμβουλος μηχανογράφησης της εταιρείας με ενδεικτική δραστηριότητα: 1) να προτείνει ιδέες: για την προώθηση των πωλήσεων, με τη χρήση διαφημιστικών κειμένων, για τη δημιουργία ομάδας

θαυμαστών διαδικτυακά με στόχο την προβολή των δραστηριοτήτων της εταιρείας 2) να παρακολουθεί την εκτέλεση της διαφημιστικής καμπάνιας,3) να ερευνά και να επεξεργάζεται πιθανή συνεργασία με εκδοτικές επιχειρήσεις και να προτείνει στην εταιρεία τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας συνεργασίας παρουσιάζοντας ειδική αξιολόγηση κάθε φορά, 4) να επεξεργάζεται κείμενα που θα του προτείνονται και να διατυπώνει εγγράφως την άποψή του, 5) να παρέχει εξειδικευμένες συμβουλές για το σχεδιασμό και οργάνωση δικτυακών τόπων και ιστοσελίδων, 6) να δημιουργεί -κατασκευάζει δικτυακούς τόπους, 7) να φροντίζει για την ανάπτυξη Εφαρμογών Ε- BUSINESS, 8) να αναπτύσσει υπηρεσίες σχεδιασμού και φιλοξενίας ιστοσελίδων, 9) να υλοποιεί mockups δικτυακού τόπου και συμφωνία επί αυτών, 10) να υλοποιεί και δημιουργεί μοντέλο οντοτήτων συσχετίσεων - Βάσης δεδομένων περιεχομένου - υπερσυνδέσεων, 11) να φροντίζει για τον προγραμματισμό εφαρμογής διαχείρισης δικτυακού τόπου και υπηρεσιών αυτού, 12) να χειρίζεται με τις γλώσσες προγραμματισμού για διαδικτυακές εφαρμογές όπως η ΡΗΡ, Ργthοη, java,asp,ruby,perl σύμφωνο με τις οποίες καθορίζονται οι λειτουργίες του διαδικτυακού τόπου και ο τρόπος με τον οποίο ο web server θα συνθέτει και θα στέλνει στον web browser του χρήστη το αποτέλεσμα εμφάνισης του διαδικτυακού τόπου».Από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ προέκυψε πως και για τους δύο εργαζόμενους έγινε καταγγελία σύμβασης στις 8/5/2009, δηλαδή απολύθηκαν δύο εβδομάδες μετά την πρόσληψή τους. Όπως διαπιστώθηκε, η επιχείρηση του Πέτρου Κυριακίδη κατέβαλε στους Γκιόλια και Κερμελή τον ανολογούντα μισθό για τις 12 ημέρες εργασίας (εκδόθηκαν αντίστοιχες επιταγές) καθώς και αποζημίωση απόλυσης, όπου και για τις δύο περιπτώσεις έγινε έκδοση επιταγής με ημερομηνία 8/5/2009.Συνολικά, η ΑΝΩ ΑΕ του Πέτρου Κυριακίδη κατέβαλε στον Γκιόλια ως μισθό 12 ημερών το ποσό των 18.595 ευρώ μεικτά και ως

αποζημίωση απόλυσης το ποσό των 857.500 ευρώ μεικτά. Δηλαδή έλαβε συνολικά 876.695 ευρώ μεικτά. Ο Βασίλης Κερμελής έλαβε ως μισθό 13 ημερών το ποσό των 11.628,68 ευρώ μεικτά και ως αποζημίωση απόλυσης το ποσό των 361.666,67 ευρώ μεικτά. Δηλαδή έλαβε συνολικά 373.295 ευρώ μεικτά.Το edolio5 έχει στην διαθεσή του τις σχετικές επιταγές και τις δημοσιεύει. Σύμφωνα με αυτές ο Σωκράτης Γκιόλιας έλαβε συνολικά ως αποζημίωση απόλυσης 690.000 ευρώ(καθαρά) και ο αδερφός της γυναίκας του αποζημίωση απόλυσης 293.333,34 ευρώ(καθαρά).
Από τον έλεγχο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προέκυψε κάτι που προβλημάτισε τις Αρχές. Οι δύο επιταγές με ημερομηνία έκδοσης την 8η Μαΐου 2009 εισπράχτηκαν ένα χρόνο αργότερα.Συγκεκριμένα, το ΣΔΟΕ σε έκθεση του αναφέρει πως οι αναλήψεις των ποσών από το λογαριασμό όψεως που διατηρούσε η Άνω ΑΕ στην Τράπεζα Πειραιώς έγιναν στις 18/5/2010.Δηλαδή το ποσό των 719.333 ευρώ που αντιστοιχούσε στις δύο επιταγές εκταμιεύθηκε 62 ημέρες πριν τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.Από τις έρευνες των Αρχών μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια βρέθηκε πως συνολικά ο ίδιος είχε καταθέσεις που άγγιζαν το 1 εκατ. ευρώ.Σε αυτές περιλαμβάνονται και τα προαναφερόμενα ποσά που εισπράχτηκαν στο όνομα του δημοσιογράφου και του Βασική Κερμελή από την ΑΝΩ ΑΕ.Πληροφορίες από δικαστικές πηγές αναφέρουν πως εκτός από την Αδαμαντία Γκιόλια – Κερμελή, τη σύζυγο του Σωκράτη, συνδικαιούχος στους λογαριασμού ήταν και ο Περικλής Γκιόλιας.Είναι αυτονόητο ότι τα ονόματα που αναφέρονται στο ρεπορτάζ ως εμπλεκόμενα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο γύρω από τον Σωκράτη Γκιόλια ουδεμία αποδεικτική σχέση έχουν με την δολοφονία του