Μόνο στο edolio5!Ομόφωνα αθώος ο π. διευθυντής κατασκοπίας της ΕΥΠ Κώστας Αγγελάκης και άλλοι 5,που διασύρθηκαν επί 8 χρόνια, από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης !!Μυθεύματα και αοριστολογίες όσα είχε καταγγείλει σε βάρος τους ο Βαξεβάνης!

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΕΥΠ - ΈγερσιςΈγερσις
Του Άρη Σπίνου

Με την αθωωτική απόφαση του Ε΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, μετά από τέσσερεις συνεδριάσεις (ξεκίνησε στις 31 Ιανουαρίου 2020), έληξε σήμερα η δίκη των έξι κατηγορουμένων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης έπειτα από καταγγελίες του εκδότη – δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη το 2012.


Το Δικαστήριο ομόφωνα έκρινε έπειτα και από σχετική απαλλαχτική πρόταση της Εισαγγελέως Έδρας ότι δεν τελέστηκαν από τους κατηγορουμένους οι αξιόποινες πράξεις γιατί δεν αποδείχθηκαν τα καταγγελόμενα από πλευράς Βαξεβάνη….

Η περιπέτεια των κατηγορουμένων ξεκίνησε το έτος 2012 μετά τις καταγγελίες Βαξεβάνη… Το 2015, όταν κλήθηκαν στην ειδική ανακρίτρια διαφθοράς με την κατηγορία της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό δήθεν τη φυσική εξόντωση του Κώστα Βαξεβάνη, την δήθεν κατάρτιση πλαστών αποδείξεων με τις οποίες φαίνεται ότι δημοσιογράφοι λάμβαναν χρήματα από την ΕΥΠ και την δήθεν τοποθέτηση ναρκωτικών σε κατάστημα της πρώην διευθύντριας της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζάκυνθο Αγγελικής Αγούλου, η οποία σημειωτέον πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 6 έτη για υπεξαίρεση. Η ανακρίτρια και η εισαγγελέας τότε μετά το πέρας της ανάκρισης άφησαν ελεύθερους τους κατηγορουμένους άνευ περιοριστικών όρων.

Σήμερα, 5 Ιουνίου 2020 έληξε αισίως η περιπέτειά τους με την έκδοση της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου.

Τους κατηγορούμενους Κωνσταντίνο Αγγελάκη, Σοφοκλή Κουκουλίτσιο και Γεώργιο Πολύζο εκπροσώπησε ο δικηγόρος Γεώργιος Χρ. Παπατσώρης, τον κατηγορούμενο Γεώργιο Δημητριάδη ο δικηγόρος Μαργαρίτης Θεοδώρου, τον κατηγορούμενο Άλ.Κ. η δικηγόρος Σοφία Κατσίνα και τον κατηγορούμενο Αντ.Κ. η δικηγόρος Βασιλική Δουβαρά.