Ηλίας Κασιδιάρης.Ο Αρχηγός ενός κόμματος που θα φοράει...μακρυμάνικο πουκάμισο στην Παραλία!-Όσα δεν φάνηκαν στην συγκέντρωση-πριβέ των..."κρυφών στελεχών"

Προκλητικός Κασιδιάρης για τα τατουάζ του: Στο μπράτσο μου έχω ...
Του Άρη Σπίνου

Τώρα που χαμήλωσε ο θόρυβος για την περιβόητη αναγγελία των "στελεχών" της νέας κίνησης Κασιδιάρη ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.  Έπειτα από συνεχείς αναβολές και ενώ είχαν περάσει πολλές μέρες από την προθεσμία που είχε θέσει ο ίδιος, ο Ηλίας Κασιδιάρης τελικά,για να μην εκτεθεί ανεπανόρθωτα όπως είχε γράψει και το edolio5, ανέβασε στο Διαδίκτυο ένα βίντεο με τα "στελέχη" του κόμματός του. Όπως θα περίμενε κανείς,έτσι και έγινε  αυτοί που συγκεντρώθηκαν ήταν στη συντριπτική τους πλειονότητα κατά 99% πρώην στελέχη και συνεργάτες της Χρυσής Αυγής.Το είχαμε άλλωστε επισημάνει με σχετικό ρεπορτάζ στο edolio5.




Το δίλημμα που καθυστερούσε τον Κασιδιάρη ήταν...όσα διάβαζε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Από τη μια πλευρά ήθελε να κρύψει τους γνωστούς χρυσαυγίτες που στελεχώνουν την κίνησή του, είχαμε αναφερθεί σχετικά,και από την άλλη έπρεπε να  κατευνάσει τους  υποψήφιους οπαδούς που πλέον έχουν γίνει  απαιτητικοί,μετά τα καμώματα του "Πατριώτη της Κονόμας" που οδήγησε το προηγούμενο μαγαζί εκτός βουλής. Δεν ανέχονται τον έναν επειδή μπορεί να είναι μασόνος (Γούδης), στενοχωριούνται που ο άλλος είναι ενεχυροδανειστής (Μπουγάς) και πρέπει να βρει τρόπο να τους κρύβει.Ως προς τον πρώτο δεν τον εμφάνισε  καθόλου ,ενώ ανήκει στο κόμμα, ενώ για το δεύτερο του είχαν δοθεί αυστηρές οδηγίες να κάτσει στο πίσω μέρος της αίθουσας και να μη  πολυφαίνεται παρά το κουβαρνταλίκι του που εκφράστηκε με το να πληρώσει τα έξοδα για την ενοικίαση της αίθουσας στο ξενοδοχείο Coral στο Π.Φ. όπου διατηρεί φιλική σχέση με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου κ.Χατζόπουλο,από τότε που ο Μπουγάς ήταν αντιδήμαρχος στον δήμο αυτό με την Ν.Δ. Πάντως σύμφωνα με όσα φτάνουν στο edolio5 από την "καρδιά" της νέα πολιτικής κίνησης το μέλλον Μπουγά σε αυτήν δεν θα είναι ευοίωνο. 


Το αποτέλεσμα είναι να είναι υποχρεωμένος ο νέος «Αρχηγός» να ποζάρει με τον Μπαρμπαρούση, την ώρα που διαφημίζει την προσχώρηση «στρατηγών» και «καθηγητών» στην οργάνωσή του(!) αποφεύγοντας να φωτογραφηθεί με αυτούς που θα τον...εξέθεταν.! Από ονόματα βέβαια είδαμε μόνο δύο απόστρατους του «χώρου» και έναν στρατοδίκη,για τον οποίο φυσικά είχαμε προαναγγείλει σε σχετικό ρεπορτάζ στις 30/5 γράφοντας :"... και ένας συνταξιούχος στρατηγός της στρατιωτικής δικαιοσύνης " που είχε ήδη παρουσιαστεί από τη Χρυσή Αυγή το 2017 και είχε μάλιστα καταγγείλει ως «στημένους» τους ανακριτές που εξέτασαν την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.


Οι μεγάλες δυσκολίες όμως για τον  Κασιδιάρη είναι προφανείς. Μπορεί να έφυγε από τη Χρυσή Αυγή, μπορεί να τα ’σπασε οριστικά με εκείνον που τον μύησε στον εθνικοσοσιαλισμό, αλλά οι λόγοι αυτής της διαφοροποίησης δεν έχουν καμία σχέση με πραγματική μετατόπιση από όσα διαλαλούσε και -κυρίως- όσα διέπραττε έως σήμερα. Το «πρόγραμμα» του κόμματός του είναι πιστή αντιγραφή των όσων υποστήριζε η Χρυσή Αυγή πριν από τις τελευταίες εκλογές.


Και μπορεί ο ίδιος να θεωρεί ότι θα γίνει ο Ελληνας Σαλβίνι και οι γύρω του τα "σαλβινάκια "   μόνο και μόνο επειδή αντέγραψε το σήμα της ιταλικής Λέγκας,αλλά είναι άλλες οι βουλές...των δικαστών!Αυτά με άλλο ρεπορτάζ.


Με άλλα λόγια, το μόνο που εισφέρει ως νέο πολιτικό εγχείρημα ο Κασιδιάρης είναι ότι ο ίδιος θα είναι καλύτερος «Αρχηγός» από τον "Πατριώτη της Κονόμας". Γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, επιχείρησε να του παραδοθεί η αρχηγία της οργάνωσης με «συναινετικές» διαδικασίες,αλλά η απάντηση δόθηκε,με  βιαστικό μέτρημα των σκαλιών στην πολυκατοικία της Πεύκης.Παίχτηκε, δηλαδή, το ίδιο σενάριο που γνωρίζει πολύ καλά ο  "Πατριώτης της Κονόμας" ο οποίος έχει με παρόμοιο τρόπο εκπαραθυρώσει όλους τους κατά καιρούς επίδοξους διαδόχους του (Γιαννόπουλος, Ανδρουτσόπουλος, Κουσουμβρής, Ζαφειρόπουλος).


Το μόνο που βρήκε να πει ο Κασιδιάρης για να διαφοροποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή ήταν ότι θα προσφεύγει στα δικαστήρια μόλις κάποιος τον συνδέσει με τον ναζισμό.


Λέγοντας όμως  ότι από εδώ και στο εξής δεν θα ανέχεται αυτούς τους χαρακτηρισμούς, παραδέχεται ότι όλα αυτά ίσχυαν στη Χρυσή Αυγή. Η θέση αυτή στρέφεται ευθέως κατά του προσώπου τού μέχρι χτες «Αρχηγού» του και ανατρέπει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς όλης της ηγετικής ομάδας της Χ.Α.Φυσικά ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει άλλα εχθές και άλλα σήμερα. Αυτό πάντως που παρατηρήσαμε από τους παρευρισκόμενους στην παρουσίαση  ήταν το παρόν που έδωσε ο δικηγόρος Χριστόφορος Τσάγκας που αποτελούσε το Α και το Ω των δικογραφιών που είναι εμπλεκόμενοι  εκατοντάδες μέλη της Χ.Α. αλλά και προσωπικές δικογραφίες της οικογένειας του "Τεμπέλη της Πεύκης" μεταξύ αυτών και την μήνυση(που εκκρεμεί στην δικαιοσύνη) του αδελφού της Ζαρούλιας σε βάρος της για υπεξαίρεση μεταξύ άλλων και πινάκων ζωγραφικής από την κληρονομιά που τους άφησαν οι γονείς τους.Οι δικογραφίες που έχει ο Τσάγκας είναι πραγματική ορολογική βόμβα για το παρελθόν της Χ.Α.!!


Υ.Γ


Δυστυχώς για τον Ηλία Κασιδιάρη θα πρέπει να φοράει μακρυμάνικο πουκάμισο το καλοκαίρι αφού οι παπαράτσι θα είναι κριμένοι στα βράχια της Μάνης περιμένοντας να κάνουν κλικ σε αυτό που ο ίδιος αποτινάζει με τα λόγια, από το μπράτσο του.