Τον καθαρίζουν σαν αυγό!Εγκληματική οργάνωση και δωροληψία περιλαμβάνει το βαρύ κατηγορητήριο της Ν.Δ. για Παπαγγελόπουλο (Τα έξι αδικήματα)

Παπαγγελόπουλος: Έχω στοχοποιηθεί από μια εγκληματική οργάνωση ...
Του Άρη Σπίνου

Συνολικά έξι αδικήματα μεταξύ των οποίων της δωροληψίας και της εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνει περιλαμβάνει η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στην Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο της πρότασης στηρίζεται στις καταθέσεις τεσσάρων ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών (Ελ. Ράικου, Π. Αθανασίου, Γ. Αγγελής και Γ. Τσατάνη) καθώς και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι μάρτυρες κατέθεσαν στην προανακριτική επιτροπή για σειρά ωμών απειλών και κυνικών παρεμβάσεων του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμες δικαστικές υποθέσεις αλλά και για απαίτηση καταβολής μεγάλου χρηματικού ποσού προκειμένου να διευθετηθούν ευνοϊκά συγκεκριμένοι φάκελοι.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πρόταση θα ζητά να προστεθούν στα αρχικά αδικήματα και αυτά της δωροληψίας αλλά και οι επιβαρυντικές διατάξεις του αδικήματος της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατά το άρθρο 159 του Ποινικού Κώδικα, το αδίκημα της εκβίασης, της απάτης επί δικαστηρίου και πιθανότατα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση – συμμορία. Να σημειωθεί ότι απο την ημέρα κατάθεσης της συμπληρωματικής πρότασης η Ολομέλεια υποχρεούται εντός 10 ημερών να την συζητήσει και να ψηφίσει επι αυτής.