Άγριες κονομησιές στον δήμο Γλυφάδας!Αγόρασαν πανάκριβα γάντια και μάσκες από...εταιρεία γερανών.!!(Όλος ο φάκελος)

Αυτό που φέρεται να έκανε ο Δήμαρχος Γλυφάδας είναι επικίνδυνο ...Του Άρη Σπίνου

Το ρεπορτάζ που θα διαβάσετε δεν θα το πιστεύετε.Έχουμε και...γράφουμε.
 Ο οποιοσδήποτε πολίτης βρίσκει μία απλή μάσκα μιας χρήσης στο φαρμακείο ή στο SUPER MARKET από 0,10 έως 0,50 λεπτά, ο Δήμαρχος Γλυφάδας αγόρασε δεκάδες χιλιάδες μάσκες προς 1,10 + ΦΠΑ τη μία.Το ίδιο συνέβη και με την αγορά γαντιών μιας χρήσης όπου το ένα κουτί των 100 τεμαχίων στοίχιζε στα φαρμακεία ή στα SUPER MARKET από 4,00 ευρώ έως 6,50 ευρώ, ο Δήμαρχος αγόρασε εκατοντάδες κουτιά ίδια γάντια με 13,00 ευρώ + ΦΠΑ!!!!! το κουτί.





Όπως βλέπετε, μεγάλο πολυκατάστημα  Δήμο, πωλούσε το ίδιο ακριβώς σε τιμή λιανικής το κουτί μόλις 5,99 ευρώ!!!! Φανταστείτε να αγόραζαν από αυτό το πολυκατάστημα τα χιλιάδες κουτιά σε τι τιμή θα τα παίρνανε. Σε ερώτησή  του edolio5 στον υπεύθυνο του πολυκαταστήματος, μας είπε οτι πιθανότατα να το πουλούσαν σε παραγγελία του Δήμου στη ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ!!!!

Δηλαδή, και στις δύο περιπτώσεις με υπερδιπλάσιο έως και πολλαπλάσιο κόστος, παρότι δεν αγόρασε ένα τεμάχιο, αλλά τεράστιες ποσότητες, που λογικά θα έπρεπε να πετύχαινε καλύτερες τιμές, πολύ πιο κάτω και από τις τιμές που θα αγόραζε 1 τεμάχιο ο κάθε πολίτης.

Για όσους βιαστούν να σκεφθούν ότι ο Δήμος έκανε έρευνα αγοράς, όπως όφειλε, και δεν βρήκε φθηνότερες ή τουλάχιστον πιο συμφερότερες τιμές, σας ενημερώνουμε ότι ενώ στη Γλυφάδας υπάρχουν αμέτρητα φαρμακεία με τους ιδιοκτήτες να είναι Γλυφαδιώτες (άλλωστε υπάρχουν φαρμακοποιοί και μέλη του Δημοτικού συμβουλίου) ή και SUPER MARKET στο Δήμο μας ή έστω σε γειτονικούς Δήμους, ο Δήμαρχος δεν μπήκε καν στον κόπο να τους στείλει ένα mail και να τους ζητά προσφορές γι αυτά τα είδη.

Αντίθετα μάλιστα, έστειλε όλα κι όλα δύο, το ένα σε φαρμακείο στο Μπραχάμι και ένα άλλο mail σε μια εταιρεία στη Γλυφάδα με δραστηριότητα με ανυψωτικούς γερανούς!!!!!!

Σε κανέναν άλλο πιθανό προμηθευτή ή φαρμακείο ή SUPER MARKET της Γλυφάδας!!!!

Δείτε και τα σχετικά επίσημα έγγραφα με την υπογραφή του κ. Παπανικολάου ως δημάρχου που ως αποδέκτες μόνο τους προαναφερόμενους, με ημερομηνία 9-4-2020 (σημαντικό στοιχείο για το παρακάτω ρεπορτάζ)



Mε το φαρμακείο στο Μπραχάμι να το καταπιούμε, αφού είναι και φαρμακείο, και ένα από τα μεγαλύτερα στα νότια προάστια και μάλιστα με πολύ καλή φήμη.

Αξίζει όμως να δείτε και τα σχετικά επίσημα έγγραφα των προσφορών των δύο “εκλεκτών” προμηθευτών της δημοτικής αρχής Παπανικολάου, καθώς και τα στοιχεία που εμπεριέχονται σε αυτά.

Δείτε εδώ την προσφορά από το φαρμακείο του Μπραχαμίου του κ. Κακονίκου, πόσο τις πούλαγε στο Δήμο Γλυφάδας.


Αλλά με την κίνηση που έκανε για προμήθεια μασκών και γαντιών για τον κορωνοϊό από κάποιον που έχει εταιρεία με γερανούς (!) τι να υποθέσουμε;

Η απάντηση βρίσκετε στα ίδια τα επίσημα έγγραφα της επιχείρησης με τους γερανούς που πήρε τελικά και τη δουλειά της αγοράς των μασκών και των γαντιών!Η σχέση της εταιρείας των γερανών με τον δήμο...κρατάει πολλά χρόνια!

Δείτε εδώ δύο σχετικές εντολές για δύο δουλειές. Σαν κι αυτές τις εντολές υπάρχουν πολλές, απλά εμείς ως δείγμα σας δείχνουμε τις εργασίες της συγκεκριμένης εταιρείας. Είναι η ίδια εταιρεία που επί δημαρχίας του Παπανικολάου παίρνει μονοπωλιακά κάθε χρόνο αλλεπάλληλες εβδομηταπενταριές χιλιάδες ευρώ για να κλαδεύει, λέει, τα ψηλά δέντρα και για να κρεμάει και να ξεκρεμάει τα εορταστικά λαμπιόνια τα Χριστούγεννα.



Αυτή λοιπόν η εταιρεία γερανών, δύο ημέρες πριν τη δουλειά, με τις μάσκες (!) είχε τη Θεία Φώτιση  ότι ο Δήμος Γλυφάδας θα έψαχνε να αγοράσει μάσκες και γάντια, αλλά δεν θα τα έψαχνε στα αναρίθμητα φαρμακεία και SUPER MARKET, αλλά θα τα έψαχνε να έρθουν εξ ουρανού με γερανό, οπότε η γερανοφόρος εταιρεία πήγε στην εφορία και τροποποίησε το καταστατικό της με νέο αντικείμενο δραστηριότητάς της την εμπορία και αυτών των ειδών.!

Ήταν μάλιστα τόσο σίγουρη πως ο Δήμος δεν θα εύρισκε πουθενά γάντια και μάσκες και θα έπαιρνε αυτή από το Δήμο τη δουλειά, που πρόλαβε και τα έκανε όλα σε χρόνο ντε τε (μηδέν).

Δείτε εδώ την προσφορά της γερανοφόρου εταιρείας με τον πολύ τυχερό στους “διαγωνισμούς” επιχειρηματία, που μόλις για 0,10 λεπτά “κέρδισε” τον διαγωνισμό από τον φαρμακοποιό του Μπραχαμίου και δίπλα δείτε την τροποποίηση του καταστατικού του, μόλις έξη ημέρες πριν ο κ. Παπανικολάου του στείλει μειλ για προσφορά ιατρικών αναλωσίμων υλικών.



Όμως χαλάλι τα τρεξίματα για την τροποποίηση του καταστατικού της και για την ανεύρεση και αγορά προμήθεια των γαντιών και μασκών που ήθελε ο Δήμαρχος, αφού ώ του θαύματος  αυτή ήταν έτοιμη να κάνει τις προσφορές της που ήταν καλύτερες  από τον φαρμακοποιό από το Μπραχάμι και πήρε τη δουλειά από τον Δήμο, αφού μειοδότησε

Τώρα, το πόσο γρήγορες είναι οι υπηρεσίες στο Δήμο Γλυφάδας όταν θέλουν, πραγματικά ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ενώ άλλοι προμηθευτές που συνεργάζονται χρόνια πολλά με τον Δήμο για απλή διεκπεραίωση με τις υπηρεσίες μπορεί να περιμένουν 18 μήνες μέχρι 24 μήνες και αν τελειώσουν, εδώ δεν τους προλαβαίναμε στην κυριολεξία.

Δείτε πότε η επιτροπή που έκανε το πρακτικό διενέργειας του “διαγωνισμού”, λέμε τώρα, πότε απέστειλε ο δήμαρχος την προσφορά στους δύο “τυχερούς” επιχειρηματίες και πότε ανταποκρίθηκαν αυτοί.

Η κοινή ημερομηνία είναι στις 9-4-2020



Οι αποφάσεις ελήφθησαν στη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 15-4-2020, 6 ημέρες μετά την επιλογή.Αυτά και άλλα ωραία συμβαίνουν στον Δήμο Γλυφάδας