Τα λεφτά είναι πολλά!!Με εντολή Μητσοτάκη,ασυλία σε όλες τις υποθέσεις Λαυρεντιάδη!-Η σιωπή Βελόπουλου και το...αμαρτωλό κανάλι που πουλάει Πατριωτισμό


ΒΟΜΒΑ! Ο Λαυρεντιάδης, τα 126 εκατ. στη ΔΕΠΑ και το υπουργικό ...
Του Άρη Σπίνου

Το ερώτημα είναι πλέον ένα!! Θα προτείνει η ΝΔ σύσταση προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση ΔΕΠΑ- Μανώλη Πετσίτη; Ηδη πάντως η δικογραφία που περιλαμβάνει καταγγελίες του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, Θόδωρου Κιτσάκου, στις οποίες εμπλέκει 3 υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (Δραγασάκη, Φλαμπουράρη και Σταθάκη) βρίσκεται στη Βουλή από το Ιανουάριο όπως και ανακοινώθηκε από την Ολομέλεια.Η δικογραφία στάλθηκε στο κοινοβούλιο γιατί αφορά καταγγελίες κατά των πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη, Αλέκο Φλαμπουράρη και Γιώργο Σταθάκη στην υπόθεση της ΔΕΠΑ.



Η δικογραφία περιλαμβάνει καταγγελίες του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Θόδωρου Κιτσάκου κατά των τριών πρώην υπουργών και για να ξεκινήσει κοινοβουλευτική διαδικασία για τη σύσταση Προανακριτικής επιτροπής θα πρέπει να υπογράφουν 30 βουλευτές.
Υπενθυμίζεται πως στην υπόθεση αυτή κεντρικό ρολό φέρεται να είχε ο στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά, Μανώλης Πετσίτης. Άγνωστο παραμένει πάντως αν θα υπάρξει τέτοια πρόταση.

Ο Πετσίτης

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Κιτσάκο ο Πετσίτης κάνοντας χρήση των σχέσεων με στελέχη της κυβέρνησης τον πίεζε να ρυθμιστούν ευνοϊκά υποθέσεις που αφορούν τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

O Πετσίτης, γνωστός και ως «Μανόλο» εμφανίζεται στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) λίγο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Εμφανίζεται ως φορολογικός εκπρόσωπος των κυπρίων δικηγόρων, συνεργατών του Αρτέμη Αρτεμίου, οι οποίοι παραμένουν διαχειριστές των offshore εταιρειών στις οποίες μεταβιβάστηκαν η παραγωγή και οι εργαζόμενοι της ELFE.

Tο ερώτημα που τέθηκε εκείνη την εποχή είναι το κατά πόσον ο φίλος του Νίκου Παππά, που εργαζόταν στις επιχειρήσεις του Λ. Λαυρεντιάδη, του οποίου η εταιρεία ELFE εμφανίζεται να χρωστουσε χρήματα στη ΔΕΠΑ , έπαιξε κάποιο διαμεσολαβητικό ρόλο για την ευνοϊκή μεταχείριση της τελευταίας απέναντι στους πιστωτές της.

Να θυμίσουμε ότι το χρέος των Ελληνικών Φωσφορικών Λιπασμάτων στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018 προς τη Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου έφτασε τα 126.454.54 ευρώ.Μόνο έτσι θα μάθουμε την υπουργική φάμπρικα που είχε στήσει ο Λαυρεντιάδης για να μην πληρώνει ποτέ την ΔΕΠΑ.Βέβαια μπορεί και να μην το μάθουμε ποτέ αφού στο χώριο μου λένε ότι το χρήμα δεν έχει...πατέρα!!Το περίεργο στην υπόθεση αυτή είναι ότι η Ν.Δ. που φυσικά είναι κυβέρνηση όχι μόνο δεν μαζεύει τις 30 υπογραφές αλλά έχει θάψει την δικογραφία στα υπόγεια της βουλής.Το γεγονός βέβαια ότι ο δημοσιογράφος Βλαστάρης πρώην διευθυντής της Ελευθεροτυπίας και αργότερα "άνθρωπος"του Λαυρεντιάδη, κατοικοεδρεύει πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου ως σύμβουλος του Προθυπουργού μάλλον σύμπτωση πρέπει να είναι στην κυβερνητική ασυλία απέναντι στον Λαυρεντιάδη.Και το ποινικό μέρος όμως της σχέσης Πετσίτη-Λαυρεντιάδη-ΣΥΡΙΖΑ έχει την αξία του.Την σχετική δικογραφία της ποινικής προκαταρτικής εξέτασης έχει αναλάβει η έμπειρη εισαγγελέας πρωτοδικών Κατερίνα Μήτρου.Κατά περίεργο τρόπο όμως η Μήτρου...δεν βρήκε αξιόποινες πράξεις!Όταν όμως ,όπως επιβάλετε,διαβίβασε την δικογραφία στην εισαγγελία εφετών,ανώτεροι εισαγγελείς που είδαν τις σοβαρές ελλείψεις στην εξέταση της,την επέστρεψαν άρδην,επισημαίνοντας την συνέχιση της έρευνας με επέκταση των ενδεχόμενων κατηγοριών.Πριν λίγες μέρες ένας βουλευτής της Ν.Δ. επισκέφθηκε το γραφείο της βουλής που βρίσκονται οι δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί εκεί για να ρωτήσει για την υπόθεση αυτή. 2 ώρες αργότερα χτύπησε το τηλέφωνο του από το "δεξί χέρι"του Πρωθυπουργού και του ζητήθηκε να μην ξανασχοληθεί.Όσο αφορά το κόμμα του Βελόπουλου ούτε κουβέντα να γίνετε.Το κανάλι που έχει νοικιάσει,ανήκει στον Φυγόδικο και φυγόποινο Κυριακίδη,που αποτελούσε τον "μπροστινό" του Λαυρεντιάδη στα ΜΜΕ.