Θάνατος 14χρονης σε λούναπαρκ!Την συνένωση παλαιότερης δικογραφίας με την τωρινή ζήτησε η εισαγγελέας προσπαθώντας να "δέσει" κακούργημα.


Του Άρη Σπίνου 

Απορρίφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου η άρση της κατάσχεσης σε μηχάνημα λούνα παρκ που στοίχισε τη ζωή σε μία 14χρονη μαθήτρια στον Αλμυρό.Την άρση της κατάσχεσης είχε ζητήσει η ιδιοκτήτρια του εξοπλισμού του λούνα παρκ, προφανώς για να το εγκαταστήσει σε άλλο λούνα παρκ.


Στο μεταξύ η εισαγγελέας που έχει αναλάβει την προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος στο λούνα παρκ Αλμυρού, ζήτησε επιπλέον προκαταρκτική από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, σχετικά με λεπτομέρειες για τη λειτουργία του μηχανήματος («χαλί») που κόστισε τη ζωή στην 14χρονη μαθήτρια Γυμνασίου, με συνέπεια η δικογραφία να πηγαινοέρχεται!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του edolio5, η εισαγγελέας Πρωτοδικών συσχετίζει την υπόθεση του Αλμυρού με άλλη υπόθεση τραυματισμού μαθήτριας σε λούνα παρκ στη Χαλκίδα το 2009 που έπεσε από το ίδιο μηχάνημα. Τότε η ιδιοκτήτρια είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών με αναστολή, για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Η εισαγγελέας υπέβαλε αίτημα στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Χαλκίδας, να της διαβιβαστεί το εγχειρίδιο χρήσης του μηχανήματος στην ελληνική γλώσσα (καθώς έχει προσκομιστεί στα αγγλικά). Σε διαφορετική να γίνει μετάφραση από την Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να στοιχειοθετήσει κατηγορία κατά της 73χρονης υπεύθυνης της επιχείρησης λούνα παρκ.

Η εισαγγελέας διερευνά την απαγγελία της κατηγορίας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, με ανθρωποκτόνο αποτέλεσμα, σε βαθμό κακουργήματος.

Από την πραγματογνωμοσύνη που έχει στα χέρια της η εισαγγελέας, που διερευνά την υπόθεση, προκύπτει ότι η ισχύς του μοιραίου «χαλιού» του λούνα παρκ στο παζάρι του Αλμυρού, ήταν της τάξης των 123 ίππων και όχι των 15 HP, που ήταν δηλωμένο στις αρχές, δηλαδή οκτώ φορές μεγαλύτερη...