Μόνο στο edolio5!"Αθώα περιστερά" κήρυξε το τριμελές εφετείο κακουργημάτων τον Λεούση ενώ μοίρασε ισόβια στους 2 συγκατηγορούμενους του για την υπόθεση των 300 κιλών κόκας από το Εκουαδόρ!

Η δικογραφία που "καίει" τον Αποστόλη Λεούση - Policenews
Του Άρη Σπίνου

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε η σημερινή απόφαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων όπου δικάζονταν ως εγκέφαλοι διεθνούς κυκλώματος εμπορίας κοκαΐνης που εξαρθρώθηκε από τις Αρχές.Οι δυο Έλληνες συλληφθέντες είναι ο Απόστολος (Τόλης) Λεούσης και ο επιχειρηματίας Βασίλης Σπυριδωνάκος.Ο πρώτος είναι ο γιος της αείμνηστης Αστρολόγου, Βιργινίας Λεούση, η οποία δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή, ενώ ο δεύτερος ένα πολύ γνωστό επιχειρηματικό όνομα.Ο Λεούσης καταδικάστηκε μόνο σε 5 χρόνια  φυλάκιση με αναστολή(που σημαίνει ότι σε λίγες ώρες θα είναι ελεύθερος)ενώ ο Σπυριδωνάκος μαζί με τον Αλλοδαπό κατηγορούμενο σε ισόβια.Για τους νομικούς κύκλους αυτό θεωρείτε πλήρης ανατροπή ως προς τις ποινές που ανέμεναν.Δεν αποκλείεται, κάτι  που ίσως δεν μάθουμε ποτέ,ο Λεούσης ενδεχωμένος να συνεργάστηκε με τις αρχές δίνοντας μυστική κατάθεση,όπως προβλέπεται από την δικονομία και να "βοήθησε" για άλλες υποθέσεις.Ας θυμηθούμε το ιστορικό της υπόθεσης.


Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το edolio5 οι δυο Έλληνες επιχειρηματίες μπήκαν στο μικροσκόπιο της Αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) η οποία παρακολουθούσε τις κινήσεις τους τουλάχιστον 6 μήνες. Αυτό το οποίο προκύπτει από την δικογραφία είναι ότι ο Τόλης Λεούσης είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον δυο ταξίδια στο Εκουαδόρ το τελευταίο διάστημα ενώ είχε φροντίσει να κλείσει και αποθήκη στην Ισπανία.Για την υπόθεση συνελήφθησαν 3 άτομα στην Ελλάδα και έξι στο Εκουαδόρ. Στην Ελλάδα έχουν συλληφθεί οι δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός.Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση 300 κιλών κοκαΐνης, τα οποία εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο στο Εκουαδόρ. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, τα άτομα που συνελήφθησαν στην Ελλάδα φέρεται να είναι αυτοί που οργάνωσαν την αποστολή του φορτίου στη χώρα της κεντρικής Αμερικής. Ο μεν Σπυριδωνάκος είχε μία Μάνδρα στα Σπάτα, ο δε Λεούσης ένα καφέ-εστιατόριο στον Άλιμο.Ενδεχομένως εκεί να ήταν το κρυφό ορμητήριό τους. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτίο κοκαΐνης είχε προορισμό την Αυστραλία.Τις μέρες αυτές διεξάγετε στο εφετείο η δίκη της υπόθεσης αυτής.Σήμερα Πέμπτη ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων.Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι ο Σπυριδωνάκος δεν διόρισε συνήγορο υπεράσπισης και το δικαστήριο του επέβαλε εκ του νόμου δικηγόρο από τον Δ.Σ.Α.,ο οποίος δεν παρέστη σήμερα λόγο ότι ανήκει σε ευπαθή ομάδα ως ηλικιωμένος, και απολογήθηκε μόνος του!Κατά την σύλληψη του όμως είχε εκπροσωπηθεί από τον ποινικολόγο Σάκη Κεχαγιόγλου.Ο Τόλης Λεούσης παρέστη στην δίκη με συνήγορο τον ποινικολόγο Βλάση Σπύρο. Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα ενώ από Δευτέρα θα συνεχιστεί η δίκη με τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την πρόταση του εισαγγελέα

Η υπόθεση αυτή πάντως από την αρχή έκρυβε πολύ παρασκήνιο και μυστήριο για τους εμπλεκόμενους και τα μεγάλα αφεντικά, παρουσιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής με πολλά κενά και παραλείψεις με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία εξάρθρωσης ενός μεγάλου λατινοαμερικανικού καρτέλ που έσπρωχνε τεράστιες ποσότητες κοκαϊνης. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που το edolio5 έχει στην διάθεση του οι αστυνομικοί αναζητούν τουλάχιστον 200 κιλά κόκας τα οποία δεν βρέθηκαν κατά το ρεσάλτο στο ιστιοπλοϊκό.!




Παράλληλα, κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ποιοι ήταν οι χρηματοδότες, ποιοι είχαν τις άκρες με τις φάμπρικες ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής και εάν τελικά η καθαρή κόκα θα έφτανε στην Ελλάδα. Παράλληλα οι πληροφορίες λένε πως οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας έψαχναν να βρουν εάν η υπόθεση έχει οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία του 46χρονου Ελληνοαυστραλού Γιάννη Μακρή λίγες ημέρες,πριν την σύλληψη, στη Βούλα, καθώς ο νεκρός επιχειρηματίας ζούσε για χρόνια στη “χώρα των καγκουρό”.

Σύμφωνα με την δικογραφία «ο 63χρονος και ο 41χρονος, ήταν υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, οργάνωση, χρηματοδότηση και μεθόδευση της θαλάσσιας μεταφοράς με το ιστιοπλοϊκό σκάφος μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία. Άμεσος συνεργάτης αυτών ήταν ο 42χρονος Έλληνας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο και διεκπεραίωση των λεπτομερειών και διαδικασιών της επικείμενης μεταφοράς (έλεγχος καταλληλόλητας σκάφους, ανεύρεση skippers αυτού)».

Σύμφωνα με τη δικογραφία στο παραδοξα φειδωλό – μόλις 5 σελίδων- διαβιβαστικό της Ασφάλειας τα μέλη του κυκλώματος φέρεται να είχαν οργανώσει με το ιστιοφόρο σκάφος με το όνομα Sunset τη μεταφορά τουλάχιστον 500 κιλών κοκαίνης. Άρα οι αστυνομικοί ψάχνουν ακόμη 200 κιλά τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί!!“Κατά μη προσδιορισθέντα χρόνο τουλάχιστον από τον μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2018 οι (σ.σ αναφέρεται στους συλληφθέντες) σχεδίασαν, οργάνωσαν, μεθόδευσαν και χρηματοδότησαν τη δια θαλάσσης μεταφορά από το Εκουαδόρ Νοτίου Αμερικής στην Αυστραλία με το ιστιοπλοϊκό σκάφος με την επωνυμία Sunset σημαίας Εκουαδόρ μεγάλης ποσότητας κοκαίνης τουλάχιστον 500 κιλών με άμεσο συνεργό στο εγχείρημα τους τον 42 (σ.σ αναφέρεται το όνομα του γιο της αστρολόγου) και περί τα μέσα Οκτωβρίου προέβησαν στις απαραίτητες διαδικασίες προετοιμασίας του προαναφερόμενου πλου (ανεύρεσης πληρώματος, αγορά εξαρτημάτων απαραίτητων για την πραγματοποίηση του πλου κ.λ.π.). Κατα μη επαρκώς προσδιορισθέντα τόπο και χρόνο, πάντως περί τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2018, άγνωστο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ενεργώντας και για λογαριασμό των υπολοίπων μελών βρήκαν το ιστιοπλοικό σκάφος Sunset το οποίο μετασκευάστηκε προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την απόκρυψη και μεταφορά τουλάχιστον 500 κιλών η κοκαίνης από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία”.