Μόνο στο edolio5!!Ανοίγει ο φάκελος του " θανατηφόρου ατυχήματος"του Καζινάκη που είχε εμπλοκή με το Noor1.-Οι επαφές του στην Αθήνα με την DEA.-Οι συναντήσεις του με καταδικασθέντα για την υπόθεση.-Το τηλέφωνο που..χάθηκε η κάρτα μνήμης!


Αποτέλεσμα εικόνας για Καζινακης
Του Άρη Σπίνου

Η αμφισβήτηση του "τυχαίου"θανάτου από αυτοκινητιστικό δυστύχημα σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 βρίσκετε στο επίκεντρο των καναδικών αρχών ύστερα από αίτημα της εισαγγελίας του Α.Π. για να διερευνήσουν τα αίτια του τροχαίου που σημειώθηκε το απόγευμα της 21ης Ιουνίου 2018 σε δρόμο του Οντάριο στον Καναδά, όπου έχασε τη ζωή του ο 46χρονος Κρητικός επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Καζινάκης .Το "τυχαίο" θάνατο αμφισβήτησε και ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης στην συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα μας. Στο ίδιο όχημα, που εξετράπη για άγνωστο λόγο από την πορεία του και καρφώθηκε σε δέντρα, επέβαινε ο 32χρονος αδελφός του πρώην υπουργού Μεταφορών του Οντάριο, που έχασε επίσης την ζωή του .


Ο 46χρονος Ελληνας επιχειρηματίας είχε διατελέσει χρηματοδότης της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Χέρτα Βερολίνου και προχωρούσε σε επενδύσεις στον χώρο των καυσίμων και της ναυτιλίας ενώ ήταν βασικός εκπρόσωπος της εταιρείας «United Bunkers Investors Corporation»


Ο Καζινάκης είχε απασχολήσει τα ελληνικά ΜΜΕ για υποθέσεις παράνομης εξαγωγής λαθραίου χρυσού στη Γερμανία ( ο ίδιος δήλωνε την αθωότητα του) ύστερα από σχετική έρευνα του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τις τότε εκτιμήσεις των ελληνικών αρχών η διακίνηση χρυσού πραγματοποιείτο μέσω εταιρείας στην οδό Καπνικαρέας, στο κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον τότε είχε εξετασθεί αν μεγάλο τμήμα του χρυσού προερχόταν από κλοπές και ληστείες σε σπίτια και κοσμηματοπωλεία. Επιπλέον ο 42χρονος ήταν και μάρτυρας στον δικαστικό φάκελο για την υπόθεση του πλοίου "Noor-1" που μετέφερε, το 2014, 2,1 τόνους ηρωίνης που περιέργως όμως δεν κατέθεσε ποτέ!!! Κι αυτό γιατί το επίμαχο χρονικό διάστημα είχε ταξιδέψει στην Μέση Ανατολή –στα πλαίσια νομίμων επενδύσεων στον χώρο των καυσίμων- κι είχε γνωρίσει ορισμένους από τους καταδικασθέντες, μόνιμους κατοίκους Ντουμπάι, για την υπόθεση.Ιδιαίτερη φιλία διατηρούσε με το καταδικασθέντα σε Ισόβια πρωτόδικα για την υπόθεση αυτή Γ.Μπουρδούβαλη,για τον οποίο φρόντισε να του βρει νομική υποστήριξη όταν ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια.Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 ο Καζινάκης διατηρούσε άριστες σχέσεις με στέλεχος της DEA στην Αθήνα,όπου και συναντήθηκε αρκετές φορές όταν η δικαστική δικογραφία βρισκόταν στο "χτίσιμο" της.Σε μια από αυτές τις συναντήσεις στο σπίτι του,συμμετείχε και ένας καταδικασθείς σήμερα για την υπόθεση αυτή όπου του επέστρεψε το κινητό τηλέφωνο που του είχε πάρει σε προηγούμενη συνάντηση χωρίς όμως την κάρτα μνήμης(!).Στην συνάντηση ήταν και το στέλεχος της DEA.Οι συναντήσεις αυτές δεν έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα στην δίκη στο εφετείο που είναι σε εξέλιξη,αλλά ούτε στην δίκη του πρώτου βαθμού.