Και επίσημα χρεοκοπημένος ο Καλογρίτσας!!Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης .Κι όμως σε αυτόν θα έδιναν κανάλι!!"Καπνός" τα 110 εκατ. που πήρε από την Attica Bank

Αποτέλεσμα εικόνας για Καλογριτσας


Του Άρη Σπίνου

Την 23/12/2019 καταχωρίστηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), με Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης 2Τ033949, και στη μερίδα της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», τον διακριτικό τίτλο «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.» και Αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 121913801000, η από 18/11/2019 Αίτηση της Εταιρείας με την επωνυμία ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΛΑΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας), με Γενικό Αριθμό Κατάθεσης 103333/2019 & Ειδικό Αριθμό Κατάθεσης 866/2019, σύμφωνα με την οποία ζητείται:



Να γίνει δεκτή η αίτηση και να κηρυχθεί η καθ’ ης ανώνυμη εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης.
Να ορισθεί ημέρα παύσης των πληρωμών η 5η Ιουλίου 2019.
Να διορισθεί Εισηγητής Δικαστής της πτώχευσης και προσωρινός σύνδικος της πτώχευσης.
Να ορισθεί χρόνος συνέλευσης των πιστωτών για την εκλογή οριστικού συνδίκου και τη σύνταξη του πίνακα των πιστωτών.
Να διαταχθεί η σφράγιση της περιουσίας της καθής και να επιβληθεί η δικαστική δαπάνη σε βάρος της πτωχευτικής περιουσίας.
Η Γραμματέας του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όρισε την συζήτηση της παραπάνω αίτησης για την 08/01/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:00, Πινάκιο Ρ1/5 (κτίριο 6, αίθουσα 12).
Αν κάποιος παρακολουθήσει τα μεγέθη της Τοξότης του κ. Χρήστου Καλογρίτσα δεν έχει παρά να διαπιστώσει ότι στο τέλος του 2014 και πριν αλλάξει η κυβέρνηση ο συνολικός δανεισμός του ήταν μόλις 14 εκατ. ευρώ μέγεθος που φαντάζει λογικό για μια εταιρία με έσοδα 26 εκατ. ευρώ εκείνη τη χρονιά.
Το 2015 όμως αρχίζει ο ξέφρενος δανειακός καλπασμός χωρίς αυτό να έχει αντίκτυπο στην πορεία της εταιρίας για να φτάσουμε σήμερα να μιλάμε για δάνεια που υπερβαίνουν τα 120 εκατ. ευρώ μόνο στην Τράπεζα Αττικής.
Όλως συμπωματικώς η εκτίναξη των δανείων Καλογρίτσα ξεκινά με την αλλαγή κυβέρνησης και το ρόλο του χρηματοδότη αναλαμβάνει η Αττικής με κριτήρια τα οποία μάλλον ξεπερνούν τη σφαίρα της τραπεζικής λογικής όπως αποτυπώνεται στο αρχικό πόρισμα εσωτερικού ελέγχου που αποκάλυψε το bankingnews.
Μέσα σε αυτό το διάστημα ο κ. Καλογρίτσας υπό τις κυβερνητικές ευλογίες εμφανίζεται ως υποψήφιος για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά χωρίς να πάρει άδεια (τελικά η διαδικασία ακυρώθηκε από το ΣτΕ) γιατί δεν είχε τη δυνατότητα αλλά η παρουσία του εξυπηρέτησε τις κυβερνητικές φιλοδοξίες να ανέβει στα ύψη το τίμημα.
Ταυτόχρονα εμφανίστηκε ως ο χρηματοδότης και ιδιοκτήτης της εφημερίδας Documento από την οποία σχετικά γρήγορα αποχώρησε.
Όμως όλα αυτά ίσως να μην είχαν τελικά και ιδιαίτερο κόστος για τον κ. Καλογρίτσα αλλά το μείζον ερώτημα είναι πως η εταιρία δανείστηκε και πως τα δάνεια έφθασαν σε δυσθεώρητα ύψη χωρίς η εταιρία να λάβει μεγάλα έργα που θα απαιτούσαν χρηματοδότηση.
Για την ακρίβεια τα έργα δόθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών του κ. Σπίρτζη κουμπάρου του κ. Καλογρίτσα αλλά στο τέλος ο όμιλος Καλογρίτσα δεν τα εκτελεί.
Δόθηκαν μάλιστα όταν κατά το πόρισμα της Τράπεζας Αττικής είχαν αρχίσει να γίνονται νομικές ενέργειες που δεν δικαιολογούν την ανάληψη δημοσίων έργων.