H ηγεσία του Λιμενικού άλλαξε.Η σπείρα των επίορκων αξιωματικών που έστησαν τον εκβιασμό Μαρινάκη μαζί με δημοσιογράφους και επιχειρηματίες πότε θα "ξεδοντιαστεί";

Αποτέλεσμα εικόνας για Νοορ1
Του Άρη Σπίνου

To edolio5 έχοντας παρακολουθήσει την υπόθεση noor1 πολλούς μήνες πριν "γεννηθεί",για λόγους που δεν είναι σκόπιμο να αναφερθούν προς το παρόν είναι σε θέση να γνωρίζει κάθε πτυχή και προφανώς και όλα τα μέρη της σκευωρίας,στο βαθμό που εμπλέκουν για λόγους σκοπιμότητας τον εφοπλιστή Μαρινάκη.Η δίκη για την υπόθεση NOOR1 διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό και αξίζει να θυμίσουμε εδώ ότι η εισαγγελέας της πρώτης δίκης είχε ασκήσει έφεση κατά της ευνοϊκής, για τους περισσότερους κατηγορουμένους, απόφασης.

Δίκη Χρυσής Αυγής.Στις 6 Νοεμβρίου η απολογία του "Πατριώτη της Κονόμας".Τηλεφωνεί σε όλη την Ελλάδα για να μαζέψει..."αυθόρμητους"οπαδούς

Αποτέλεσμα εικόνας για Μιχαλολιακος
Του Άρη Σπίνου
Με τις απολογίες του "Mr 25.000" η αλλιώς Γιάννη Λαγού την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και του "Πατριώτη της κονόμας"στις 6 Νοεμβρίου, ολοκληρώνεται μετά από 4,5 χρόνια η αποδεικτική διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής.Μία δίκη η οποία  μέχρι να φτάσει σε αυτό το σημείο πέρασε από «40 κύματα», κυρίως λόγω έλλειψης χώρου κατάλληλου για την διεξαγωγή της  που είχε ως συνέπεια τους πρώτους μήνες να διεξάγεται στη «χάση και στη φέξη». Αν και στη πορεία -λόγω και της γενικής κατακραυγής- οι συνεδριάσεις αυξήθηκαν   έως σήμερα «πηγαινοέρχεται» από το Εφετείο στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του  Κορυδαλλού και τούμπαλιν.

250 δικαστές περιμένουν στην "ουρά" για πειθαρχικό στο Άρειο Πάγο.

Ο Άρειος Πάγος θα λύσει τον «γόρδιο δεσμό» υποθέσεων σαν της καθαρίστριας
Του Άρη Σπίνου
Πάνω από 250 πειθαρχικά δικαστικών λειτουργών εκκρεμούν σήμερα στον Άρειο Πάγο. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 την τελευταία τριετία το Ανώτατο Δικαστήριο «μπούκωσε» με πειθαρχικά τα οποία καταβάλλονται προσπάθειες τώρα να κλείσουν. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενδεικτικά, στο 7μελές Όργανο εξετάζονται μέχρι και 60 υποθέσεις σε κάθε συνεδρίαση προκειμένου να μπει μία σειρά.Τι συνέβη όμως και αυξήθηκαν τόσο πολύ αυτή την τριετία; Οι γνωρίζοντες λένε ότι μία από τις επιθεωρήτριες στον ένα χρόνο μέχρι τη συνταξιοδότησή της επέδειξε «υπερβάλλοντα ζήλο».