Πλησιάζει η ώρα της Δικαιοσύνης για τα καραμπινάτα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ.O Τσίπρας φτιάχνει "άμυνα"με δικούς του δικαστές.

Πλησιάζει η ώρα της Δικαιοσύνης για τα καραμπινάτα σκάνδαλα του Î£Î¥Î¡Î™Î–Î‘Η εμπλοκή κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε ποινικές υποθέσεις προβληματίζει έντονα την Κουμουνδούρου.Με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα έχει ήδη συσταθεί μια άτυπη επιτροπή -στην οποία προΐσταται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, τέσσερις έμπειροι νομικοί και δύο πρώην δικαστικοί- η οποία έχει αναλάβει να οργανώσει την άμυνα απέναντι στο επικείμενο κύμα παραπομπών.

500 μάρτυρες στον ανακριτή για την τραγωδία στο Μάτι – Από τον Οκτώβριο οι απολογίες των κατηγορουμένων

500 μάρτυρες στον ανακριτή για την τραγωδία στο Μάτι – Από τον Οκτώβριο οι απολογίες των κατηγορουμένωνΤις ποινικές ευθύνες  όλων των κατηγορουμένων, που είχαν συγκεκριμένο ρόλο τη νύχτα της 23ης Ιουλίου 2018, στη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι που άφησε πίσω της 102 νεκρούς, διερευνά ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης, ο οποίος διενεργεί τη κύρια ανάκριση για τα αίτια της τραγωδίας.Ο δικαστικός λειτουργός , αφού μελέτησε το πλούσιο αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι τρεις εισαγγελείς, Ηλίας Ζαγοραίος, Νίκος Φιστόπουλος και Κώστας Σπυρόπουλος, στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης , εξετάζει σε καθημερινή βάση μάρτυρες ξεκινώντας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αμέσως μετά η «σκυτάλη» θα περάσει σε μάρτυρες από την Αστυνομία, τους Δήμους και  την Περιφέρεια, ενώ ήδη  έχουν δηλώσει και  καταθέτουν ως πολιτική αγωγής συγγενείς  θυμάτων και  εγκαυματίες από την ημέρα της τραγωδίας στο Μάτι.

ΕΛ.ΑΣ: Προ των πυλών οι κρίσεις – ο επικρατέστερος για την ΓΑΔΑ και στο βάθος...για αρχηγός ο Καστάνης

Του Άρη Σπίνου
Μπορεί τις τελευταίες μέρες δημοσιεύματα να ανέφεραν πως επρόκειτο σήμερα να ολοκληρωθούν οι κρίσεις της ΕΛΑΣ ωστόσο αυτό θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο έως απίθανο σύμφωνα με πήγες του υπουργείου προστασίας του Πολίτη.Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πληροφορίες ήδη υπάρχει ένας βασικός σχεδιασμός για τους ταξίαρχους και τους αστυνομικούς διευθυντές που θα προαχθούν ενώ βέβαια θεωρείται η μετακίνηση άλλων από τη ΓΑΔΑ στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ.Οι κρίσεις πρόκειται να ολοκληρωθούν το αργότερο την Τετάρτη το βράδυ.

Αθώοι όλοι!Οι κακουργηματικές διώξεις που ασκήθηκαν για Καλογερόπουλο-Αδαμίδη και Σιδέρη έπεσαν στο κενό.



 Του Άρη Σπίνου

Οι κακουργηματικές διώξεις που ασκήθηκαν αφορούσαν απιστία περί την υπηρεσία και ηθική αυτουργία σ’ αυτήν. Στο εδώλιο καθίσαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και οι δύο πιο στενοί συνεργάτες του επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.To edolio5 είχε παρακολουθήσει την υπόθεση αυτή από την πρώτη στιγμή 
Πρόκειται για τον Αριστείδη Καλογερόπουλο και τον δικηγόρο Πολύκαρπο Αδαμίδη. Ο Καλογερόπουλος, υπήρξε, από την πρώτη στιγμή της πολιτικής καριέρας του Αβραμόπουλου, δεξί του χέρι και έχει διατελέσει αξιωματούχος σε κυβερνητικές θέσεις, όλων των υπουργείων όπου ήταν υπουργός ο σημερινός επίτροπος, ενώ ο δικηγόρος Αδαμίδης ήταν και είναι στο έμπιστο και στενό περιβάλλον του πρώην αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας.Ας πάρουμε όμως την υπόθεση από την αρχή. Το 2009, διοικήτρια του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» ήταν η ψυχολόγος Γεωργία Σιδέρη.

Εξάρθρωση σπείρας με βαρύ οπλισμό που «χτυπούσε» χρηματαποστολές

Εξάρθρωση σπείρας με βαρύ οπλισμό που «χτυπούσε» χρηματαποστολές Σπείρα με βαρύ οπλισμό, που διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, την ώρα που γινόντουσαν χρηματαποστολές, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.Ειδικότερα, σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στα Πατήσια, συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί, ηλικίας από 36 έως 44 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ το τέταρτο μέλος, ένας 33χρονος, εντοπίστηκε στη Λεπτοκαρυά Πιερίας και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης.