Κόμματα και «μικροκόμματα» της δεξιάς εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου: Ή ενώνονται ή εξαφανίζονται!

Κόμματα και «μικροκόμματα» της δεξιάς εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου: Ή ενώνονται ή εξαφανίζονται!Έντονες είναι οι διεργασίες στον χώρο των δεξιών κομμάτων 37 ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές με φόντο τον θρίαμβο της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ και το +9,5% στις ευρωεκλογές, αλλά και την δυναμική εμφάνιση του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου, Ελληνική Λύση, που πέτυχε ένα ιδιαίτερα σημαντικό 4,1%, εκλέγοντας έναν ευρωβουλευτή.

Στην κατάψυξη της ανακρίτριας βρίσκεται επι 4 χρόνια σοβαρή ποινική υπόθεση.Γιατί;


Σχετική εικόνα
Του Άρη Σπίνου

Στο... ψυγείο της Ανάκρισης εκκρεμεί, επί σχεδόν τέσσερα χρόνια, μεγάλη ποινική δικογραφία, με σοβαρά κακουργήματα σε βάρος της περιουσίας της εκκλησίας, που παίρνει διαστάσεις σκανδάλου.
Στην υπόθεση, που είναι πολύ σοβαρή, φέρεται εμπλεκόμενο στενό συγγενικό πρόσωπο κορυφαίου πολιτειακού παράγοντα, που προίσταται σε κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό και μάλιστα έχει πολύ στενές σχέσεις με πρωτοκλασσάτο κυβερνητικό στέλεχος, ενώ διατηρεί εξαιρετικά ισχυρούς φιλικούς δεσμούς και με ανώτατο στέλεχος της Δικαιοσύνης!
Ο φερόμενος ως ποινικά εμπλεκόμενος συγγενής, είχε στο παρελθόν συνεργαστεί στενά, με άλλο πρωτοκλασσάτο υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ...

Δίωξη κατά στελεχών της Novartis και στελέχους του υπουργείου Υγείας από την Ελένη Τουλουπάκη

Δίωξη κατά στελεχών της Novartis και στελέχους του υπουργείου Υγείας από την Ελένη Τουλουπάκη  Κακούργημα για την τιμή ενός φαρμάκου το 2008, ασκήθηκε από την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, μια ημέρα πριν δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για την τέλεση αδικημάτων σχετικά με την υπόθεση Novartis, o πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρώην υπουργός έχει ήδη δώσει απαντήσεις μιλώντας για σκευωρία και σκευωρούς, έχει μηνύσει τόσο τους προστατευόμενους μάρτυρες όσο και άλλους που αναφέρονται σε αυτόν και αναμένεται να υποβάλει αναλυτικό υπόμνημα με τις -ήδη διατυπωμένες δημόσια- θέσεις του. Στις 3 Ιουνίου πρόκειται να δώσει εξηγήσεις και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

O οδηγός του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. δούλευε ως πορτιέρης σε μπαρ της Πάτρας;

O οδηγός του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. δούλευε ως πορτιέρης σε μπαρ της Πάτρας;Νέα ερωτηματικά προκύπτουν για για τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλο μετά την παρουσία του στην κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον αποδειχτούν όσα αναφέρει tovima.gr, σύμφωνα με τα οποία στενός συνεργάτης και οδηγός του δουλεύει ως πορτιέρης σε μπαρ της Πάτρας και εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής ξυλοδαρμού υπαλλήλου γειτονικού καταστήματος.Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, λίγα 24ωρα μετά τη παρουσία του αρχηγού της Αστυνομίας  στην πρoεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ (είχε δώσει παρόν και σ άλλες κομματικές συγκεντρώσεις)  o  αστυνομικός συνοδός, οδηγός του και άνθρωπος «απολύτου εμπιστοσύνης» του, φέρεται να εργάζεται ως πορτιέρης σε νυκτερινό κέντρο της αχαϊκής πόλης (σ.σ. όπου διατηρεί σπίτι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ).

Εξωθεσμική εκτροπή!Η κυβέρνηση επιθυμεί να διορίσει την ανώτατη ηγεσία του Α.Π λίγες ώρες πριν παραδώσει την εξουσία

Οι αντοχές του πολιτικού συστήματος και ο Άρειος Πάγος
Του Άρη Σπίνου
Η επιλογή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου δοκιμάζει τις «θεσμικές» αντοχές του πολιτικού συστήματος, αλλά και την ίδια την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης η οποία τίθεται στην «αιχμή του δόρατος» της πολιτικής αντιπαράθεσης.  Κι είναι η πρώτη φορά που η Δικαιοσύνη βρίσκεται εκτεθειμένη όχι για δικές της πράξεις ή παραλείψεις, αλλά λόγω του ανομολόγητου συνήθως «πόθου» όλων των κυβερνήσεων για τον έλεγχό της. Αδυνατώντας η ίδια να «υπερασπιστεί» τον εαυτό της και να αποδείξει πως δεν τη δένει κανένας «ομφάλιος λώρος» με την εκάστοτε κυβέρνηση, η Δικαιοσύνη μπαίνει στο «κάδρο» της αμφισβήτησης, περισσότερο «καθαρά» από ποτέ.