Άσχημα τα νέα για το "Κολοτούμπα"!. Πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και πρώην δημάρχου Βύρωνα, Ν. Χαρδαλιά που ήταν Υπ.Αντιπερειφερειάρχης με τον Σγουρό!!!

Του Άρη Σπίνου

Στόχος εμπρηστών έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής το αυτοκίνητο του Γραμματέα  "Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δημάρχου Βύρωνα, Νίκου Χαρδαλιά.Είναι γνωστό ότι στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο Χαρδαλιάς πήγε κόντρα στην επίσημη επιλογή της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής και ήταν υποψήφιος με τον Σγουρό. Άγνωστοι
πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του έξω από το σπίτι του κοντά στην λεωφόρο Καρέα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι δράστες φαίνεται να περιέλουσαν το όχημα και να εξαφανίστηκαν.
Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των καυσίμων που υπήρχαν στο ρεζερβουάρ και ενός δέντρου ενώ την τελευταία στιγμή οι κάτοικοι απομάκρυναν ένα άλλο όχημα που ήταν ακριβώς δίπλα.

20 μήνες φυλακή στην όμορφη δικηγορο Τίνα Κουτρουβίδηγια συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση κατ’ εξακολούθηση μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος της ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.


Του Άρη Σπίνου

Σε είκοσι μήνες φυλακή καταδικάστηκε η δικηγόρος Τίνα Κουτρουβίδη  για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του Δημάρχου
Σε είκοσι μήνες φυλακή καταδικάστηκε (18 Απριλίου) από το τριμελές Εφετείο Αθηνών η δικηγόρος Τίνα Κουτρουβίδη για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση κατ’ εξακολούθηση μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος της ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.H ίδια, μέχρι τώρα, δεν έχει απαντήσει κάτι για την απόφαση αυτή, αλλά ο δήμαρχος απάντησε με δελτίου τύπου του Δήμου:

Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης! Αναζητούνται για να συλληφθούν οκτώ μοναχοί για τα επεισόδια με τις μολότοφ στη Μονή Εσφιγμένου

Του Άρη Σπίνου
Αναζητούνται από την αστυνομία για να συλληφθούν οκτώ μοναχοί της «παλιάς» αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος.Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τους έκρινε ένοχους για τα επεισόδια με τις βόμβες μολότοφ τον Ιούλιο του 2013 και επέβαλε ποινές κάθειρξης 17 ετών στο ηγούμενο Μεθόδιο και στον μοναχό Αντύπα και σε άλλους έξι μοναχούς της ίδιας αδελφότητας κάθειρξη 9 ετών και πέντε μηνών στον καθένα.Κατά τη διάρκεια της πολυήμερης ακροαματικής διαδικασίας το εδώλιο του κατηγορουμένου ήταν κενό, καθώς οι κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν μόνο από τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους.

Στις 14 Μαΐου τελικά, η εκδίκαση της υπόθεσης «σχέδιο Πυθία»

Στις 14 Μαΐου τελικά, η εκδίκαση της υπόθεσης «σχέδιο Πυθία» 
Του Άρη Σπίνου
Δεν άρχισε τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για την υπόθεση του «σχεδίου Πυθία» και των τηλεφωνικών υποκλοπών.Η νέα ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 14 Μαΐου 2019.Το δικαστήριο χωρίς να έχει μπει στην ουσία της υπόθεσης προχώρησε στη διακοπή, κληρώνοντας τους τέσσερις ενόρκους που μαζί με τους τρεις τακτικούς δικαστές, θα ασχοληθούν με την υπόθεση.

Αγωγή Λυκουρέζου κατά Παπακώστα για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας

Του Άρη Σπίνου
Στα αστικά δικαστήρια προσφεύγει με αγωγή του ο γνωστός ποινικολόγος Αλ. Λυκουρέζος, λίγες ώρες πριν απολογηθεί για την υπόθεση της αποκαλούμενης «μαφίας του Κορυδαλλού».Ο διδάκτωρ Νομικής Θρασύβουλος Κονταξής, συνήγορος του γνωστού ποινικολόγου, ανακοίνωσε πως το πρωϊ θα υποβάλλει αγωγή για παραβίαση του τεκμηρίου με αφορμή δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στις οποίες (η υπουργός) μιλάει για  «ένα κύκλωμα το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια ολόκληρα, είχε στους κόλπους του συναδέλφους δικηγόρους. Ελπίζω αυτό να μην συνεχιστεί, οι υπηρέτες της δικαιοσύνης όπως είμαστε εμείς οι δικηγόροι πρέπει να είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη, της Θέμιδας και του δικαίου».

Όλο το Παρασκήνιο!Μονόδρομος για τον ανακριτή η προφυλάκιση Λυκουρέζου και Παναγόπουλου.



Του Άρη Σπίνου
Σοκ έχει προκαλέσει στον νομικό κόσμο της χώρας η σύλληψη των γνωστών δικηγόρων Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θοδωρή Παναγόπουλου για εμπλοκή τους στην αποκαλούμενη «Μαφία των Φυλακών».Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης έπειτα από την έκδοση εντάλματος 0 σύλληψης σε βάρος του και σήμερα πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου.