Ποινή φυλάκισης για ακάλυπτες επιταγές στο Λάμπη Λιβιεράτο

lampis-livieratos
Του Άρη Σπίνου
Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με αναστολή, καταδικάστηκε ο  τραγουδιστής Λάμπης Λιβιεράτος για ακάλυπτες επιταγές κατ’ εξακολούθηση, με το δικαστήριο να του αναγνωρίζει την ελαφρυντική περίσταση των μη ταπεινών αιτίων.Ο δημοφιλής καλλιτέχνης βρέθηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας προκειμένου μόνος του και χωρίς τη συνδρομή συνηγόρου, να υπερασπιστεί τον εαυτό του για δύο επιταγές συνολικού ύψους 36.000 ευρώ, τις οποίες ουδέποτε αποπλήρωσε. «Ζητάμε απλά την επιείκειά σας, να μειωθεί η προηγούμενη ποινή» ήταν τα λόγια του, όταν η πρόεδρος του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ζήτησε να μάθει αν ο κατηγορούμενος δηλώνει αθώος ή ένοχος.

20 συλλήψεις για τη “μαφία” που δρούσε στις λαϊκές αγορές [βίντεο]

Στελέχη και υπάλληλοι της αρμόδιας διεύθυνσης είναι ανάμεσα στους 20 συλληφθέντες (19 άνδρες και μία γυναίκα) που αποτελούσαν τη “μαφία των λαϊκών αγορών”. Επίσης έχουν συλληφθεί τέως και νυν μέλη σωματείων λαϊκών αγορών καθώς και πωλητές, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα 14 άτομα.

Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος για την πράξη της κακουργηματικής απιστίας επειδή ευνόησε επιχείρηση που φαινόταν να χρωστά 18,25 εκατομμύρια στο Ίδρυμα.

Απαλλάχθηκε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος για την πράξη της κακουργηματικής απιστίας
Του Άρη Σπίνου
Την απαλλαγή του Ροβέρτου Σπυρόπουλου από την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του ν.1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.Με το υπ΄αριθμόν 381/2019 βούλευμά τους, οι εφέτες κρίνουν ότι ο κ. Σπυρόπουλος όπως και οι συγκατηγορούμενοί  του δεν πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη για την υπόθεση που αφορά την εντολή του όταν ήταν διοικητής του ΙΚΑ να αρθεί η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών εκπροσώπου επιχείρησης σούπερ-μάρκετ, στη Βόρειο Ελλάδα.

Αθώος ο Νεκτάριος Σφυράκης για το αδίκημα της ρευματοκλοπής...επειδή πλήρωσε τις δόσεις.

Μία… βεβαίωση πριν την αθώωση ο Νεκτάριος ΣφυράκηςΣτην πλήρη απαλλαγή του Νεκτάριου Σφυράκη από την κατηγορία της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας (ρευματοκλοπή) κατ’ εξακολούθηση αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.Ο διάσημος τραγουδιστής που σημείωσε δεκάδες επιτυχίες τη δεκαετία του ‘90, ύστερα από μία μακρά δικαστική περιπέτεια, κρίθηκε τελικά αθώος. Το ευχάριστο γεγονός άκουσε ο ίδιος από τα χείλη της προέδρου, αφού ήταν παρών στη δίκη. Για λίγα λεπτά, όσο διήρκησε η ακροαματική διαδικασία, ο τραγουδιστής κάθισε το εδώλιο για την οφειλή που είχε σχηματιστεί σε βάρος του, ύψους 2.500 ευρώ.

Ξεκινά την Τρίτη η αγόρευση της εισαγγελέα Σκεπαρνιά για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens και τους 60 κατηγορουμένους

Πρόδρομος Μαυρίδης στη δίκη Siemens : «Δεν διακίνησα μίζες»
Του Άρη Σπίνου
Την Τρίτη η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά αναμένεται να ξεκινήσει την αγόρευσή της επί της ενοχής ή μη των περισσότερων από 60 κατηγορουμένων στην υπόθεση της σύμβασης 8002/97 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens.Η ώρα της εισαγγελικής αρχής έφτασε στην πολύκροτη υπόθεση για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.  Δεν αποκλείεται η αγόρευσή της να μην ολοκληρωθεί μέσα σε μία συνεδρίαση και για το λόγο αυτό το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει ήδη ορίσει ως δεύτερη ημερομηνία την Τετάρτη 10 Απριλίου.Δικογραφία με πάνω από 4.000 αναγνωστέα έγγραφα και περισσότερους από 70 μάρτυρες

Στη ''σέντρα'' ο Λυκουρέζος για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου από τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ.Α Θέμη Σοφό

Στη ''σέντρα'' ο Λυκουρέζος για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου
Του Άρη Σπίνου
Τον ρόλο «κλειδί» του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στην υπόθεση του δολοφονηθέντος δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς και τις διασυνδέσεις του με τη Μαφία των Φυλακών των Αλβανών καταδίκων έφεραν στο φως δύο πολύ σημαντικές, για τη δικαστική εξέλιξη, καταθέσεις. Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατέθεσαν ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου του ΕΚΠΑ και ποινικολόγος, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ και δικηγόρος, Θέμης Σοφός.Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στο παρασκήνιο της υπόθεσης πίσω από τη δολοφονία του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η οποία συνδέεται με την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του προφυλακισθέντα δικηγόρου,  Γ. Αντωνόπουλου.Ο Γ. Αντωνόπουλος προφυλακίστηκε με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την πολύωρη απολογία του για τη μαφία των φυλακών.