Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στον Άλιμο τα κόμματα που τους στηρίζουν και η δημοσκόπηση που δείχνει νικητές και ηττημένους

Του Άρη Σπίνου
Βασιζόμενο στις επίσημες ανακοινώσεις και τις συνεντεύξεις των υποψηφίων δημάρχων και των κομμάτων αλλά και σε λεπτομερή δημοσιογραφική έρευνα, το edolio5  σας παρουσιάζει τους υποψήφιους δημάρχους Αλίμου, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση λίγες εβδομάδες πριν από την εκλογική αναμέτρηση και  λίγο πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Μητρόπολη Γλυφάδας: Υπέρ της εκλογής του Αλέξιου και ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος "που παίζει τα ρέστα του"Όλο το παρασκήνιο και οι πραγματικοί λόγοι

Του Άρη Σπίνου
Βαρύνοντα ρόλο στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας, έχει σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 από εκκλησιαστικούς κύκλους, ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος, ο οποίος θεωρεί ότι ο ιδανικότερος διάδοχος του Μακαριστού Μητροπολίτη Παύλου, είναι ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωίνος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας.

Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί του!!! Η δεύτερη αναφορά του αντεισαγγελέα ΑΠ Αγγελή και οι καταγγελίες που δεν (;) διερευνήθηκαν

Η δεύτερη αναφορά του αντεισαγγελέα ΑΠ Αγγελή και οι καταγγελίες που δεν (;) διερευνήθηκαν
Του Άρη Σπίνου
Η αρχειοθέτηση των καταγγελιών του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, που έγινε γνωστή από… σπόντα, βράδυ Σαββάτου, περίπου ως απάντηση σε ανακοίνωση της ΝΔ για το θέμα, πέραν της προφανούς πολιτικής διάστασης εχει μια ακόμα , πιθανόν πιο ουσιαστική:Η αρχειοθέτηση , με πόρισμα του εισαγγελέα Πεπόνη, αφορά μόνο τις καταγγελίες περί διαρροής μιας ιστορίας για ένα στικάκι που «έδωσαν οι αμερικανοί και δεν το πήραμε(!)», ή αφορά το σύνολο των αναφερομένων;Δηλαδή μπήκαν στο αρχείο και οι καταγγελίες του κ. Αγγελή σύμφωνα με τις οποίες υπήρχαν τεράστιες δυσλειτουργίες συνολικά στην έρευνα για την υπόθεση Novartis ; Κι αν μπήκαν κι αυτές ερευνήθηκαν προηγουμένως ή μήπως δεν τις ακούμπησε ουδείς;

Υπό κράτηση η πρώην πληροφοριοδότρια του WikiLeaks

Υπό κράτηση η πρώην πληροφοριοδότρια του WikiLeaks Τσέλσι Μάνινγκ, η διεμφυλική πρώην πληροφοριοδότρια του WikiLeaks, τέθηκε υπό κράτηση σήμερα από έναν δικαστή έπειτα από την άρνησή της να καταθέσει ενώπιον μιας επιτροπής ενόρκων σε δικαστήριο της πολιτείας της Βιρτζίνιας, έγινε γνωστό από το περιβάλλον της.Στην πρώην αναλύτρια των υπηρεσιών πληροφοριών, που έχει ήδη περάσει επτά χρόνια στη φυλακή, επιβλήθηκε η εν λόγω ποινή, καθώς αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που της τέθηκαν σχετικά με μια έρευνα για τον Τζούλιαν Ασάνζ, τον ιδρυτή του WikiLeaks, το όνομα του οποίου έγινε παγκοσμίως γνωστό όταν η οργάνωσή του έδωσε στη δημοσιότητα χιλιάδες απόρρητα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου.

Επιχείρηση του ΣΔΟΕ για κυκλώματα λαθρεμπορίας ποτών "μπόμπας" - Τρεις συλλήψεις

Του Άρη Σπίνου
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό κυκλωμάτων που «ειδικεύονται» στη λαθρεμπορία αλκοολούχων ποτών.Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του edolio5 οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ έχουν τις τελευταίες εβδομάδες «σαρώσει» από ποτοποιεία μέχρι μαγαζιά και αποθήκες, και ήδη έχουν κατασχέσει περισσότερους απο 10 τόνους αιθυλική αλκοόλη.

Σκληρή απάντηση Μαρινάκη στα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν στο ξυλοδαρμό Τζήλου "Οι ευθύνες θα αποδοθούν δίκαια στους απανταχού εγκληματίες. Είμαστε σίγουροι, να είστε και εσείς»."


Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
Του Άρη Σπίνου
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ,αργά το μεσημέρι της Παρασκευής εξέδωσε μία ανακοίνωση με την οποία  διαψεύδει όλα όσα δημοσιεύθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα περί της δολοφονική απόπειρας κατά του διεθνούς διαιτητή Θανάση Τζήλου. 

Αλλάζει ριζικά ο ποινικός κώδικας.Σημαντική εξουσία παίρνει ο εισαγγελέας.



Του Άρη Σπίνου
«Παρελθόν» θα είναι άμεσα, ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου που έφερνε αντιμέτωπους ακόμη και με ισόβια τους καταδικασθέντες για οικονομικά εγκλήματα.Η άλλοτε δεσμευτική εφαρμογή του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου από τα δικαστήρια ακόμη και σε περιπτώσεις όπως της καθαρίστριας από τον Βόλο με το πλαστό απολυτήριο του Δημοτικού και η άλλοτε …αχρηστία του, οδηγεί το υπουργείο Δικαιοσύνης στην κατάργηση του, ύστερα από 70 χρόνια.Μαζί με τον νόμο αυτό όμως καταργούνται και τα ισόβια που προβλέπονταν για τους καταδικασθέντες με βάση τις επιβαρυντικές (μέχρι σήμερα) διατάξεις. Την ίδια ώρα όμως επιμηκύνεται ο χρόνος της παραγραφής για τα περιουσιακά ή υπηρεσιακά κακουργήματα  που στρέφονται κατά του Ελληνικού Δημοσίου από τα 15 στα 20 χρόνια. Με τις νέες διατάξεις, θα προβλέπονται ποινές καθείρξεως ως και 15 χρόνια αλλά και διαδικασίες  δήμευσης και αποκατάστασης της οικονομικής ζημίας.

Απελευθερώθηκε ο Ρώσος επιχειρηματίας Γεβγκένι Καλίνιν που συνελήφθη στην Αθήνα

Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή της Εισαγγελίας Εφετών ο Ρώσος επιχειρηματίας Γεβγκένι Καλίνιν, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη μετά από αίτημα της Ουκρανίας στην Αθήνα.Ο Γεβγκένι Καλίνιν, «ειδικός» σε θέματα ενέργειας, συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» και σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορούνταν για φοροδιαφυγή ύψους εκατομμυρίων ευρώ, το διάστημα πριν από το 2014.

Όλοι αθώοι για το πλοίο-«βόμβα»! Tους 400 τόνους εκρηκτικών τους έφερε...ο φούφουτος!!!

Του Άρη Σπίνου
Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά αποφάσισε την αθώωση και των εννέα κατηγορουμένων για την υπόθεση του «Andromeda».Το πλοίο είχε πιαστεί πέρυσι στην Κρήτη με πάνω από 400 τόνους εκρηκτικών και πυροκροτητών, ενώ το φορτίο είχε προορισμό ένοπλους ισλαμιστές στη Μισράτας της Λιβύης.