Μας δουλεύει άγρια ο Λάτσης !!Εκτός τα 2 δισ ευρώ που θα πάρει η Lamda Development από τις Ελληνικές τράπεζες της εγκρίθηκε και έκδοση ομολογιακού δανείου 650.000.000 ευρώ !!


Αποτέλεσμα εικόνας για Λατσης Ελληνικο
Του Άρη Σπίνου

Τελικά θα βάλει το χέρι στην τσέπη ο Λάτσης;Αρχίζουν να αποκαλύπτονται σταδιακά πολλές πτυχές του σχεδίου της Lamda Development της εταιρίας του ομίλου Λάτση που έχει αναλάβει το έργο στο ... Ελληνικό.
Το ενδιαφέρον στοιχείο δεν είναι μόνο η αύξηση κεφαλαίου των 650  εκατ ευρώ.
Όπως έχει αποκαλύψει το edolio5 η Lamda θα συνάψει δάνεια 2 δισεκ. εκ των οποίων σχεδόν το 1,6 δισεκ. από τις ελληνικές τράπεζες.
Θα ακολουθήσει σε επόμενο βήμα η έκδοση ομολογιακού τουλάχιστον 500 εκατ ευρώ.
Ήδη η Lamda διαθέτει 358 εκατ ευρώ κεφάλαια + 650 εκατ της αύξησης κεφαλαίου + 2 δισεκ. δάνεια από τις τράπεζες + 500 εκατ το ομολογιακό που θα ακολουθήσει σε επόμενη φάση συνολικό άθροισμα 3,5 δισεκ. ευρώ.Η Lamda με τον βασικό μέτοχο θα συνεισφέρει 358 εκατ ευρώ στην αύξηση ουσιαστικά επιχειρεί σε ένα άθροισμα δανείων και κεφαλαίων 3,5 δισεκ. ευρώ να επενδύσει το 10%.
Έχει πολύ ενδιαφέρον η στρατηγική αυτή καθώς ενώ ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν μέσω κεφαλαίων και δανείων 3,5 δισεκ. η συμμετοχή του βασικού μετόχου Φθάνει μόλις στο 10%!!!