ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΓΑ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ – ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ…

ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΚΟΛΠΟ» ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ 
Τον ευνοϊκό νόμο 4312 περί ''καταχραστών'' του δημοσίου έκανε χρήση ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης για την ζημιά που προκάλεσε με τις παράνομες συνταγογραφήσεις στον ΟΓΑ...Ο κ. Τζιούμης βεβαίωνε σε συνταγολόγια ασφαλισμένων του ΟΓΑ ψευδή παραστατικά ή βεβαίωνε ψευδώς ότι οι ασφαλισμένοι έπασχαν από παθήσεις ενώ στην πραγματικότητα οι ασφαλισμένοι δεν
γνώριζαν τις ενέργειές του και δεν είχαν πραγματοποιήσει επισκέψεις στο ιατρείο του.Στην ουσία ο κ. Τζιούμης, παραδέχτηκε την απάτη κατά του ασφαλιστικού φορέα και επέστρεψε τα χρήματα για να παύσει στην ουσία η ποινική του δίωξη. Ένας νόμος σωτήριος για τους "καταχραστές" του δημοσίου παρόμοιος με αυτόν του περί ευθύνης υπουργών.
Στην πραγματικότητα ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης, αφού πιάστηκε στην «φάκα» προσκόμισε στο δικαστήριο το παράβολο επιστροφής των χρημάτων και έπαυσε η δίωξη για ψευδής βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, άμεση συνέργεια κατ’εξακολούθηση και απάτη κατ΄εξακολούθηση αφού ο ασφαλιστικός φορέας (ΟΓΑ)  ως παθόντας ικανοποιήθηκε πλήρως με την επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία του. 
Ο ίδιος ο κ. Τζιούμης την ημέρα που εκδικαζόταν η υπόθεση προκειμένου να αποφύγει τη δημοσιότητα απέφυγε να παραστεί στο δικαστήριο και επέλεξε να παραστεί μόνο ο πληρεξούσιος δικηγόρος του.
Πλέον τίθεται μείζον ζήτημα ηθικής τάξης για τον υποψήφιο Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, μετά και την επίσημη παραδοχή του στο δικαστήριο για την «απάτη» εις βάρος του ασφαλιστικού φορέα.