ΔΙΑΤΑΞΗ-ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ Α.Π. ΑΝΝΑ ΖΑΙΡΗ,ΓΙΑ ΤΗ "ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ'

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ...ΜΕΧΡΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥ ΠΟΣΟΥ!!!



ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΠΙΝΟΥ

Η νέα εξέλιξη στην υπόθεση "της μαφίας του χρυσού"που παρουσιάζει σήμερα το edolio5.blogspot.com,

ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ 44ΧΡΟΝΗ ΕΦΕΤΗ. Στο εδώλιο αστυνομικός και δύο φίλοι του.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΠΙΝΟΥ

Μία ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση εκδικάζεται, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Εύβοιας, με κατηγορούμενους έναν 35χρονο αστυνομικό και δύο συνομήλικους φίλους του, έναν τραυματιοφορέα του ΕΚΑΒ και τον υπεύθυνο ενός μπαρ στο Γκάζι, οι οποίοι κατηγορούνται για τον βιασμό 44χρονης Δικαστικής Λειτουργού, πρώην Ανακρίτρια και νυν Δικαστής Εφέτης στην Αθήνα,μακριά απο τη δημοσιότητα.
Το συμβάν έγινε στην Αττική το 2010 και μετά από 8 χρόνια η υπόθεση εκδικάζεται μακριά από την Αθήνα και συγκεκριμένα στα Δικαστήρια Χαλκίδας, καθώς το φερόμενο θύμα υπηρετεί στο Εφετείο Αθηνών. Η δίκη βρίσκετε στη τελική ευθεία και τις επόμενες μέρες αναμένετε η αγόρευση εισαγγελέα επι του κατηγορητηρίουΗ 44χρονη Δικαστής στη μήνυση που είχε καταθέσει αναφέρει ότι γνώρισε τον αστυνομικό σε μπαρ της Ίου το καλοκαίρι του 2009 και μεταξύ τους αναπτύχθηκε φιλική σχέση. Οι συναντήσεις συνεχίστηκαν και στην Αθήνα, ενώ υπήρχε μεταξύ τους και επικοινωνία μέσω Facebook.
Σημειώνεται ότι το 2009 η καταγγέλουσα υπηρετούσε ως Ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010 έκλεισε ραντεβού σε μπαρ στο Γκάζι όπου εργαζόταν ως υπεύθυνος κάποιος φίλος του αστυνομικού. 


ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΚΗΣ
Στο ίδιο μπαρ βρισκόταν και ένας φίλος του, ο οποίος είναι τραυματιοφορέας του ΕΚΑΒ.
Η Δικαστής σημειώνει ότι παρήγγειλε ένα ποτό με βότκα και της πρόσφεραν ένα ποτό σκούρου χρώματος. Εκεί με τη συμμετοχή των τριών ανδρών, έριξαν στο ποτό της, χωρίς η ίδια να το αντιληφθεί, χάπια που περιείχαν τη ναρκωτική ουσία φθοριονιτραζεπάμη. Τότε, επισημαίνει, «άρχισα να νιώθω κάποιες παρενέργειες και συγκεκριμένα υπερβολική σεξουαλική διέγερση, μη μπορώντας να ελέγξω τον εαυτό μου».
Στη συνέχεια, ο αστυνομικός αποχώρησε από το μπαρ και την άφησε μόνη της με τον φίλο του. Από εκεί και πέρα σημειώνει η 44χρονη ότι χάνεται η μνήμη της.
«Ξύπνησα στις 11:00 το πρωί της Κυριακής γυμνή σε ένα κρεβάτι έχοντας δίπλα μου το φίλο του αστυνομικού που είχα γνωρίσει το προηγούμενο βράδυ στο μπαρ».
«Τι έγινε, τι κάνω εδώ;», φέρεται να ρώτησε η Δικαστής.
«Δεν θυμάσαι τίποτα; Τρία προφυλακτικά χρησιμοποιήσαμε;», της απάντησε ο τραυματιοφορέας του ΕΚΑΒ.
Ακολούθως, η 44χρονη Δικαστής πραγματοποίησε τοξικολογικές εξετάσεις και απευθύνθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία όπου μετά από εξέταση εντοπίστηκε η ναρκωτική ουσία φθοριονιτραζεπάμη (flunitrazepam). 
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο τραυματιοφορέας του ΕΚΑΒ οδήγησε την 44χρονη, η οποία βρισκόταν σε κατάσταση αδυναμίας να εκφράσει την υπάρχουσα βούλησή της για αντίσταση, στο σπίτι του στους Αμπελόκηπους, όπου και τη βίασε. 
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διατακτικό του υπ’ αριθμ. 220/2013 παραπεμπτικού βουλεύματος, «οι τρεις κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού, δηλαδή ύστερα από συναπόφαση να πραγματώσουν το αδίκημα του βιασμού, με σωματική βία, συνισταμένη σε περιαγωγή άλλου σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση με ναρκωτικά μέσα, την εξανάγκασαν σε συνουσία».
Μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Δικαστηρίου, και στους τρεις έχουν επιβληθεί από το 2012, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Διοικητή του Α.Τ του τόπου κατοικίας τους και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 1.000 ευρώ στον καθένα.Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων ποινικολόγος Π.Σταυριανάκης δήλωσε στο edolio5.blogspot.com:"από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ενοχής για του πελάτες μου.Αντίθετα απεδείχθη το ωραίο παραμύθι που έπλασε με τη φαντασία της,για τους δικούς της λόγους, η μηνύτρια"

Δίκη Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου και Λήμνου: Οι ακάλυπτες επιταγές και τα «θαλασσοδάνεια» που οδήγησαν στην κατάρρευση

Σχετική εικόναΞεκίνησε, με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα κατηγορητηρίου,η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, το οποίο εκδικάζει την πρώτη δικογραφία του σκανδάλου της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου και Λήμνου.Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο ελεγκτής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρος Διγιδίκης, ο οποίος άρχισε να εξετάζεται χθες Τρίτη και θα συνεχίσει να καταθέτει σήμερα Τετάρτη.Κατά την πρώτη ημέρα της κατάθεσής του, ο κ. Διγιδίκης, που ήλεγξε τη Συνεταιριστική Τράπεζα το 2004 και διαπίστωσε την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το συνεταιριστικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, υποστήριξε ότι η Τράπεζα είχε χορηγήσει, χωρίς να τηρηθεί η απαραίτητη διαδικασία, το 49,7% των κεφαλαίων της στον Όμιλο επιχειρήσεων Μπεμπεδέλη.Όπως είπε ο μάρτυρας, η  Τράπεζα προχωρούσε στην εξόφληση ακάλυπτων επιταγών, χωρίς οι λογαριασμοί του επιχειρηματία να έχουν υπόλοιπο. Τα επίμαχα ποσά στη  συνέχεια κεφαλαιοποιούνταν και μετατρέπονταν σε νέα δάνεια. Και όλα αυτά, όπως ανέφερε ο μάρτυρας, χωρίς εγγυήσεις και τις απαραίτητες για τούτο εισηγήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο και προχωρούσε σε αποφάσεις δανεισμού. Όπως εκτιμάτα, έως  την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου που έχει προγραμματισθεί να διαρκέσει ο πρώτος κύκλος εκδίκασης της υπόθεσης, θα εξεταστούν ελάχιστοι από τους μάρτυρες κατηγορίας, και η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει πολλούς μήνες.Στο εδώλιο του κατηγορημένου, σε αυτήν την πρώτη δίκη τής υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου και Λήμνου, κάθονται μέλη του διοικητικού συμβουλίου την περίοδο 2004 - 2005, υπάλληλοι και ο δανειολήπτης των «θαλασσοδανείων» που ζημίωσαν τελικά την Τράπεζα με πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ.Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ακολουθεί τον ερχόμενο Μάρτιο μια δεύτερη δίκη με τους ίδιους σχεδόν κατηγορούμενους, σε επίπεδο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ έπονται και άλλες που αφορούν άλλες υποθέσεις της Συνεταιριστικής Τράπεζας που προκάλεσαν την απώλεια από την τοπική αγορά, συνολικά άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Μιχάλη Σάλλα και 150.000 ευρώ εγγυησή για να μην προφυλακιστεί του επέβαλαν ομόφωνα ανακρίτρια και εισαγγελέας

Οι περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν στον κ Σάλλα μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που αντιμετωπίζει σχετικά με ζημία που προκλήθηκε στην τράπεζα από αγοραπωλησίες ακινήτων 
Οι δικαστικές αρχές απαγόρευσαν την έξοδο από την χώρα στον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα. Συγκεκριμένα,  η 4η ανακρίτρια, Φαίδρα Καραγιάννη με τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας εισαγγελέως επέβαλε στον Μιχάλη Σάλλα, που διετέλεσε επί μία 25ετία πρόεδρος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς,  τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας 120.000 ευρώ.Οι περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν στον κ Σάλλα μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που αντιμετωπίζει σχετικά με ζημία που προκλήθηκε στην τράπεζα από αγοραπωλησίες ακινήτων Με ομόφωνη απόφαση της 4ης ανακρίτριας Φαιδρας Καραγιάννη και της αρμόδιας εισαγγελέας απαγορεύτηκε η έξοδος απο τη χώρα στο επι 25ετια πρωην πρόεδρο του ομίλου της Τράπεζας Πειραιως Μιχάλη Σάλλα, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε εγγυοδοσία 120.000 ευρω.Η δίωξη σε βάρος του κ. Σάλλα είχε ασκηθεί  μετά από παραγγελία του  πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Οκονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτη Αθανασίου, σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, που προβλέπει ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης σε περίπτωση ενοχής.Η παραγγελία του κ. Αθανασίου είχε βασιστεί σε  πόρισμα-καταπέλτη 52 σελίδων του αναπληρωτή εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γαληνού Μπρη, ο οποίος είχε διαπιστώσει την τέλεση του αδικηματος της απιστίας κατ' εξακολούθηση σε βάρος της Τράπεζας. Οι κατηγορούμενοι στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι άλλοι 28, που είναι πρώην στελεχη της Τραπεζας και μελη επιτροπών, που αφεθηκαν ελευθεροι μετα απο τις απολογιες τους στην 4η ανακρίτρια

Σακατεψάν στο ξύλο τον διαιτητή της Super League, Θανάσης Τζήλο.ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΕΝΕΔΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Ο Λαρισαίος διαιτητής, Θανάσης Τζήλος, ο οποίος φέτος διευθύνει αγώνες της Super League, το πρωί της Τετάρτης έπεσε θύμα άνανδρης επίθεσης από αγνώστους.Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λαρισαίος ρέφερι χτυπήθηκε από αγνώστους σε σημείο κοντά στο σπίτι του, που βρίσκεται επί της οδού Θυμάτων Κατοχής στη Λάρισα.Στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο, σύμφωνα με το onlarissa.gr, μετέφερε τον διαιτητή στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και νοσηλεύεται.Την υπόθεση διερευνά το τμήμα της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του ξυλοδαρμού και να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης. Αναβάλλονται  όλα τα πρωταθλήματα που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στη Λάρισα το προσεχές Σαββατοκύριακο. σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση που δέχθηκε ο κ. Τζήλος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων του Νομού Λάρισας, Δημήτρης Μπουχλαριώτης. Αναλυτικότερα, όλη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Ο πρόεδρος της ΕΠΣΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, Μπουχλαριώτης Δ., εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την άνανδρη και ανεπαίσχυντη επίθεση στο διαιτητή της Ένωσής μας κ. Τζήλο Αθανάσιο. Τέτοιου είδους πράξεις είναι καταδικαστέες και προκαλούν σοβαρούς και ανεπανόρθωτους τριγμούς στα θεμέλια της Διαιτησίας, του Ποδοσφαίρου και εν γένει της κοινωνίας μαΗ ΕΠΣΝΛ εκφράζει τη συμπαράστασή της προς την οικογένεια του κ. Αθανάσιου Τζήλου και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αναβάλλει ΟΛΑ τα πρωταθλήματα για το προσεχές Σαββατοκύριακο απέναντι σε αυτούς που δε θέλουν το καθαρό ποδόσφαιρο και την αμερόληπτη διαιτησία, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ο τραμπουκισμός και η αλητεία δεν θα περάσουν».

Γιάννος Παπαντωνίου κατά Νίκου Παπανδρέου

Γιάννος Παπαντωνίου κατά Νίκου Παπανδρέου«Πως δεν πήρε ούτε ένα ευρώ» παράνομα, απαντά ο Γιάννος Παπαντωνίου υπεραμυνόμενος της αθωότητάς του και δηλώνοντας δημόσια πως συναινεί αν ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί του σε όλη την Ευρώπη ή την Αμερική. Αφορμή στάθηκε συνέντευξη του  συγγραφέα Νίκου Παπανδρέου για τον οποίο λέει πως με όσα είπε εναντίον του έδωσε «καύσιμη ύλη στην κυβερνητική μηχανή στην επιχείρησή της να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας, ώστε να αφαιμάξει πολιτικά την παράταξη, που άλλαξε την Ελλάδα και ίδρυσε ο πατέρας σας, Ανδρέας Παπανδρέου».Ο κ. Παπαντωνίου απαντά με εξώδικο του δικηγόρου του, Μιχ. Δημητρακόπουλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα» στις 25 Νοεμβρίου, ο Νίκος Παπανδρέου και στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως «καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Όπως ο Άκης, ο Γιάννος και κάθε πολιτικός που ενθυλάκωσε χρήματα του Δημοσίου. Γι’ αυτήν την πράξη του, όμως, δεν φέρει ολόκληρη ευθύνη η παράταξή του. Συμβαίνει σε όλα τα κόμματα, σε όλες τις κοινωνίες και συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Αρνούμαι ως Νίκος Παπανδρέου να κουβαλάω στους ώμους μου τις αμαρτίες άλλων».Δεν πήρα ούτε ένα ευρώΜε το εξώδικο και επιφυλασσόμενος παντός δικαιώματός του, ο κ. Παπαντωνίου  μιλάει για ψευδή και συκοφαντικά γεγονότα που διέδωσε ο συνεντευξιαζόμενος και προσθέτει πως «δεν πήρε ούτε ένα ευρώ»:  «Με την άνω ασύμμετρη και συκοφαντική προπέτειά σας, όχι μόνον τραυματίζετε ανεπανόρθωτα το τεκμήριο αθωότητάς μου, που κατοχυρώνεται στο άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στο άρθρα 48 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά υποκαθιστάτε -ασυνειδήτως- και τον φυσικό Δικαστή μου «εκδίδοντας ετυμηγορία» ότι δήθεν «ενθυλάκωσα χρήματα του Δημοσίου και για την πράξη μου αυτή δεν φέρει ευθύνη η παράταξη». Το ωστικό κύμα των άνω συκοφαντικών ισχυρισμών σας, εκτός της αναπόδραστης προσωπικής βλάβης, που μου προκαλεί, συγχρόνως τροφοδοτεί με καύσιμη ύλη την κυβερνητική μηχανή στην επιχείρησή της να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας, ώστε να αφαιμάξει πολιτικά την παράταξη, που άλλαξε την Ελλάδα και ίδρυσε ο πατέρας σας, Ανδρέας Παπανδρέου.«Δεν διάβασες τη δικογραφία»Η αλήθεια είναι ότι αν είχατε διαβάσει τη δικογραφία, Θα είχατε διαπιστώσει ότι δεν έχω ενθυλακώσει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα του Δημοσίου, που ανήκουν στον ελληνικό λαό. Δεν έχει υπάρξει καμιά πίστωση -καταβολή χρημάτων στους οικογενειακούς και προσωπικούς λογαριασμούς μου, που να συνδέεται με προμήθειες οπλικών συστημάτων ή με τα καθήκοντά μου, ως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Η κατάθεση μετρητών, που προέρχονται από δικούς μου και οικογενειακούς πόρους 40 ετών σε λογαριασμό ονομαστικό της γυναίκας μου και όχι σε offshore, δεν συνέχεται με αποδεικτική πληρότητα με την κατηγορία της απιστίας, ούτε βεβαίως με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Thalles, παντελώς άγνωστό μου, Χαράλαμπο Μπεκατώρο. Εμφατικά σημειώνω, ότι, αν υπήρχε υποψία «βρώμικου χρήματος», δεν θα διανοούμην να εμπλέξω τη γυναίκα μου, εμβάζοντας «λερωμένα χρήματα» στο όνομά της.h«Ανοίξτε τους λογαριασμούς»Η σύζυγός μου και εγώ έχουμε συναινέσει ανεγκλήτως, ενώπιον των αξιότιμων Ανακριτών, Ηλιάνας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου, στην άρση τον απορρήτου οποιουδήποτε τραπεζικού λογαριασμού ή χρηματοπιστωτικού προϊόντος ή τίτλου, που φερόμεθα να κατέχουμε ως δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι ή φερόμεθα να μετέχουμε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ή αναφέρεται το όνομά μας και τηρείται σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου (ενδεικτικώς: στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Κύπρο, την Ελβετία, τις ΗΠΑ). Επίσης έχουμε παραιτηθεί εκ των προτέρων και ανέκκλητα από κάθε ένδικο βοήθημα ή μέσο που στρέφεται κατά της άρσης των ανωτέρων απορρήτων και προβλέπεται από τις διατάξεις των εκάστοτε εννόμων πράξεων.Κατόπιν αυτών σας ΠΡΟΣΚΑΛΩ, με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, να αποκαταστήσετε άμεσα με δημόσια δήλωσή σας την τρωθείσα τιμή και υπόληψή μου, ανακαλώντας τους βαρύτατους συκοφαντικούς ισχυρισμούς σας σε βάρος μου ότι δήθεν ενθυλάκωσα χρήματα του Δημοσίου»
ΠΗΓΗ:dikastikos.gr