ΣΕ ΛΙΓΟ !!! ΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ- ΣΕΙΣΜΟΣ για μια δίκη που είναι «εξαφανισμένη» επί 12 μήνες απ’ όλα τα Μ.Μ.Ε.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΟΙ ΠΙΟ ΣΤΕΝΟΙ  ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ. ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΚΑΙ Η ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ.

Σάλος με τη μυστική συμφωνία του Αλαφούζου με τον Καρατζαφέρη – Τρεις μήνες απλήρωτοι στο ΑΡΤ ΤV.ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για karatzaferisΤΟΥ ΑΡΗ ΣΠΙΝΟΥ

Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης ως επαγγελματίας παραμυθατζής βρήκε ευκαιρία για ηρωική έξοδο μετά το πρόστιμο των 150.000 ευρώ που επέβαλε το ΕΣΡ στο κανάλι του, το Art TV, μετά από δημοσκόπηση για τον Ζακ Κωστόπουλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ «ΤΣΕΠΩΣΕ» 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ! ΑΛΛΟΙ 6 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ!



tsepi-leftaΔεν υπάρχει ακόμη τελεσίδικη απόφαση για την υπόθεση υπεξαίρεσης τριών εκατομμυρίων ευρώ από τη διευθύντρια υποκαταστήματος τράπεζας στην Κυπαρισσία, καθώς το δικαστήριο ανέβαλε τη συζήτηση της υπόθεσης για το 2020.Σύμφωνα με το TheBest.gr, η υπόθεση αφορά την υπεξαίρεση 3 εκατομμυρίων ευρώ που είχε αποκαλυφθεί σε υποκατάστημα  τράπεζας στην Κυπαρισσία, τον Σεπτέμβριο του 2011. Για την υπεξαίρεση είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης η διευθύντρια η οποία μέχρι σήμερα παραμένει φυγόποινη.Μαζί με την διευθύντρια είχαν καταδικαστεί άλλα έξι άτομα σε ποινή κάθειρξης με αναστολή. Τότε η πρώην διευθύντρια είχε εμφανιστεί μόνο μια φορά κατά την ακροαματική διαδικασία χωρίς ποτέ να απολογηθεί και να δώσει στη δικαιοσύνη τις απαραίτητες εξηγήσεις.Tο χρονικό της υπόθεσηςΤα χρήματα αφαιρούνταν συστηματικά για πολλά χρόνια από προθεσμιακούς λογαριασμούς μεγαλοκαταθετών ενώ η πρώην διευθύντρια και βασική κατηγορούμενη εμφάνιζε παραποιημένα παραστατικά έτσι ώστε να συγκαλύπτει το ποσό που είχε υπεξαιρέσει.Όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο από τους επιθεωρητές της τράπεζας η διευθύντρια εξαφανίστηκε κινώντας τις υποψίες όμως λίγες μέρες μετά εμφανίστηκε μαζί με τον δικηγόρο της στα κεντρικά της ΑΤΕ. Τότε πήρε την ευθύνη για κάποιες συγκεκριμένες πράξεις που είχαν γίνει στο υποκατάστημα της τράπεζας και διαβεβαίωσε ότι θα βρισκόταν στη διάθεση των αρχών προκειμένου να δώσει όλες τις εξηγήσεις που θα χρειαζόταν.Παρόλα αυτά εξαφανίστηκε και πάλι. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν στελέχη του υποκαταστήματος της τράπεζας. Το εντυπωσιακό είναι ότι η βασική κατηγορούμενη της υπόθεσης έχει στενούς οικογενειακούς δεσμούς με οικονομολόγο διεθνούς κύρους o οποίος είχε βρεθεί στη διοίκηση τραπεζών. Αυτό το γεγονός είχε παγώσει την κοινωνία της Κυπαρισσίας ενώ το σκάνδαλο έμεινε στα στενά όρια της, παρά το μέγεθος του.

Θύμα απάτης ένας ακόμα επιχειρηματίας

Ρόδος: Θύμα απάτης ένας ακόμα επιχειρηματίας Θύμα εξαπάτησης έπεσε 60χρονη επιχειρηματίας στη Ρόδο η οποία πείστηκε και κατέθεσε σε λογαριασμό 13.500 ευρώ προκειμένου δήθεν να «ενεργοποιηθεί» επιδότηση για την επιχείρησή της, μέσω ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η οποία διερευνά την υπόθεση, προχθές το πρωί η 60χρονη ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων δωματίων στην ανατολική πλευρά του νησιού της Ρόδου, έλαβε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο σε αυτήν άτομο, το οποίο της παρουσιάστηκε ως υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας, αρμόδιος για τις χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ. 
Ο άγνωστος δράστης κατάφερε να πείσει την 60χρονη ότι έχει εγκριθεί για την επιχείρησή της πρόγραμμα επιδότησης, το οποίο όμως για να ενεργοποιηθεί και να μπορέσει να εκταμιεύσει το ποσό που δικαιούται (πολλαπλάσιου ύψους), θα έπρεπε να καταθέσει σε λογαριασμό της Alpha Bank το ποσό των 13.500 ευρώ.Η 60χρονη κατέθεσε τα χρήματα και όταν διαπίστωσε ότι εξαπατήθηκε προσέφυγε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου και κατήγγειλε το περιστατικό.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και διενεργείται προανάκριση.Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η μοναδική περίπτωση εξαπάτησης επιχειρηματιών της περιοχής μας, κάτι που έχει ξεκινήσει να γίνεται από το καλοκαίρι.Ειδικότερα στο τέλος Ιουλίου 2018 στο νησί της Σύμης μια ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων δωματίων «είδε» να κάνει «φτερά» ποσό της τάξης των 5000 ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι προορίζονταν για να εισπράξει στη συνέχεια επιδότηση για την επιχείρησή της.
Στις αρχές Αυγούστου διαλευκάνθηκε αντίστοιχη περίπτωση απάτης σε βάρος επιχειρηματία στην Τήλο και με κατηγορούμενους έναν 35χρονο Έλληνα και έναν 39χρονο αλλοδαπό Ουκρανικής καταγωγής οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα, ενώ φέρεται να έχει εμπλοκή και ένα ακόμα άτομο, συνεργός των δύο ανδρών το οποίο όμως παραμένει άγνωστο.
Επίσης στα μέσα Αυγούστου με την ίδια μέθοδο εξαπατήθηκε και 57χρονος επιχειρηματίας στη Λέρο, ο οποίος προκειμένου να πάρει τη δήθεν επιχορήγηση κατέβαλε στο λογαριασμό που του έδωσε ο άγνωστος δράστης το ποσό των 3000 ευρώ.
Αλλά και στο τέλος Αυγούστου στην Κω άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη καταλυμάτων, δηλώνοντας του ότι είναι από τραπεζικό κατάστημα και πως έχει προεγκριθεί για την επιχείρησή του μεγάλη επιχορήγηση, καταφέρνοντας έτσι να καταθέσει ο επιχειρηματίας στην τράπεζα το ποσό των 6.200 ευρώ τα οποία χρήματα και «εξαφανίστηκαν».
Τέλος, στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2018 άγνωστος δράστης επικοινώνησε με 57χρονο κάτοικο Χάλκης και του εμφανίστηκε ως ανώτερος αξιωματικός του στρατού, του δήλωσε ότι είχε οικονομικά προβλήματα και ανάγκη τα χρήματα τα οποία θα τα χρησιμοποιούσε για την αδελφή του. Ο 57χρονος πείσθηκε και έτσι του κατέθεσε σε λογαριασμό το ποσό των 900 ευρώ.
Όταν αντιλήφθηκε ότι είχε εξαπατηθεί, ο 57χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στον Αστυνομικό Σταθμό Χάλκης, αστυνομικοί του οποίου κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση στο τέλος Νοεμβρίου διαπιστώνοντας, ότι δράστης ήταν ένας 53χρονος από τη Χίο ο οποίος μάλιστα ήταν γνωστός στις διωκτικές αρχές της χώρα μας για παρόμοια «δραστηριότητα».
Πάντως με αφορμή τα περιστατικά αυτά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με όσους προσπαθούν να τους πείσουν να καταβάλουν χρήματα σε υπόπτους τραπεζικούς λογαριασμούς ως προαπαιτούμενο εκταμίευσης επιδοτήσεων.Επίσης να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Πηγή:rodiaki.gr

Εντοπίστηκε προσημειωμένο χαρτονόμισμα από τα λύτρα της απαγωγής του βιομηχάνου Μυλωνά

Εντοπίστηκε προσημειωμένο χαρτονόμισμα από τα λύτρα της απαγωγής του βιομηχάνου ΜυλωνάΈνα προσημειωμένο χαρτονόμισμα με … μακρά όπως φαίνεται ιστορία εντοπίστηκε στην κατοχή πολίτη που πήγε χθες να κάνει συναλλαγή σε τραπεζικό κατάστημα της Πάτρας.
Το χαρτονόμισμα των 200 ευρώ σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «Γνώμη» είχε προσημειωθεί ως μέρος των λύτρων, ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν λάβει 2008 οι απαγωγείς που επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά από τη Θεσσαλονίκη για να τον απελευθερώσουν.
Η απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά που διατηρούσε επιχείρηση αλουμινίου στη Θεσσαλονίκη, στις 9 Ιουνίου 2018 είχε γίνει πρώτο θέμα συζήτησης πανελλαδικώς.
Οι αστυνομικοί επί 13 ημέρες αναζητούσαν τα ίχνη του χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά οι απαγωγείς αφού πήραν λύτρα 13 εκατομμύρια ευρώ τον άφησαν να επιστρέψει στη γυναίκα και τα παιδιά του.
Οι αστυνομικές αρχές της Πάτρας μετά την ενημέρωση από τους υπεύθυνους του υποκαταστήματος και τη διαπίστωση του προσημειωμένου χαρτονομίσματος θα επιχειρήσουν τώρα να βγάλουν άκρη και να διαπιστωθεί η αρχική του προέλευση με ανοιχτή την πιθανότητα να οδηγήσει στα ίχνη των απαγωγέων του επιχειρηματία.
Η αστυνομική έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Στην τελική ευθεία η δίκη των Κορκονέα -Σαραλιώτη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Χωρίς εντάσεις και χωρίς κάτι συνταρακτικό κύλησε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, η δίκη στο Εφετείο Λαμίας των Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του.Για μία ακόμη φορά, είχε αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη πέριξ του Εφετείου, ενώ υποχρεωτικά υπήρχε ηλεκτρονικός έλεγχος για την είσοδο στην αίθουσα.Ως προς τη διαδικασία, ολοκληρώθηκε ο σχολιασμός των εγγράφων, ενώ κατέθεσε και μάρτυρας υπεράσπισης του Βασίλη Σαραλιώτη. Σύμφωνα με το μάρτυρα, ο Σαραλιώτης δεν γνώριζε τι είχε κάνει ο συνάδελφός του εκείνο το βράδυ, ενώ παρουσιαζόταν συντετριμμένος από το γεγονός. «Ο Βασίλης ήταν και είναι χαμηλών τόνων, ηθικός πάντα ηθικός», είπε χαρακτηριστικά.Τι είπαν οι δικηγόροιΩστόσο στη διαδικασία σχολιασμού των εγγράφων, ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει κανέναν υπηρεσιακό έγγραφο στην ΓΑΔΑ από την κίνηση του περιπολικού «για το οποίο υπάρχει πλήρης σιωπή», ενώ έθεσε ως «παράπονο της Πολιτικής Αγωγής και κοινωνική απορία», το γεγονός ότι ποτέ ως σήμερα δεν κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων.Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπενθύμισε ότι τέσσερις ημέρες μετά τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία ενός νεαρού παιδιού που είχε κάθε δικαίωμα στη ζωή, το δικαστήριο έχει το υψηλό προνόμιο αλλά και το βαρύ καθήκον να διαπιστώσει το δόλο των κατηγορουμένων και τη στόχευση ενός παιδιού 15 ετών. «Ένα παιδί με ρούχα πλουμιστά», όπως είπε χαρακτηριστικά, «που είχε στην τσέπη του την καρδούλα που θα πήγαινε στην κοπέλα του».Στον αντίποδα ο συνήγορος υπεράσπισης του Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, τόνισε ότι ουδέποτε ο εντολέας του αρνήθηκε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και επανέλαβε τη γραμμή υπεράσπισης ότι δεν πρόκειται για ευθεία βολή, αλλά για βολή εξοστρακισμού 25 μέτρων. Ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης του Βασίλη Σαραλιώτη, Χρήστος Διαμαντής επέμεινε στο να μη χρησιμοποιείτε πληθυντικός αριθμός στο ποιος πυροβόλησε. «Το ποιος πυροβόλησε και ποιος όχι, το ξέρουμε. Η χρήση πληθυντικού αριθμού, άλλους στόχους έχει και γίνεται για τη δημιουργία εντυπώσεων προς τους ενόρκους».Τελικά από την έδρα απορρίφθηκε για αντικειμενικούς λόγους το αίτημα σχετικά με τα κινητά τηλέφωνα, καθώς δέκα χρόνια μετά δεν υπάρχουν ούτε οι συσκευές που χρησιμοποιούσαν τότε, ούτε κάποια εταιρία κινητής τηλεφωνίας μπορεί να κρατά αρχείο 10 χρόνων με συνομιλίες.Πρέπει να αναφέρουμε ότι από την κα Κωνσταντοπούλου έγινε ειδική αναφορά σε δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ σχετικά με καθυστερήσεις στη δίκη με ευθύνη της Πολιτικής Αγωγής, κάτι το οποίο δεν υφίσταται όπως είπε. Πιθανότατα η γνωστή δικηγόρος να αναφερόταν στην καταγραφή της ενόχλησης του Εισαγγελέα Έδρας κ. Χανή στην τελευταία αναβολή όταν απουσίαζε η Πολιτική Αγωγή.Πάντως η Πρόεδρος του Δικαστηρίου κα Πάνταινα τόνισε ότι «οι πιο πάνω από μας εκφράζουν έντονη δυσφορία για την πρόοδο της δίκης. Πρέπει να τελειώνουμε, γιατί υπάρχουν και συνέπειες».Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 17 Δεκεμβρίου όταν και θα συνεχίσει με την κατάθεση του μάρτυρα υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξεκινήσουν και οι απολογίες. Οι επόμενες συνεδριάσεις στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2019 πιθανότατα θα είναι και οι τελευταίες που θα κρίνουν σε δεύτερο βαθμό την πολύκροτη υπόθεση. 2008.
 πηγή: lamiareport.gr

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο παιδοκτόνος της Πετρούπολης.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο 56χρονος που δολοφόνησε την 18χρονη κόρη του Ειρήνη στην Πετρούπολη στις 30 Αυγούστου 2017.Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε στον κατηγορούμενο ελαφρυντικά και απέρριψε την εκδοχή των ψυχολογικών προβλημάτων που επικαλέστηκε στην απολογία του για να δικαιολογήσει το έγκλημα.Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 56χρονος φέρεται να μαχαίρωσε την κόρη του, να την στραγγάλισε και να αποπειράθηκε να της προκαλέσει ασφυξία. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας λάδι μαγειρικής έβαλε τέσσερις εστίες φωτιάς στο σπίτι. Η άτυχη 18χρονη είχε καταλήξει λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Έσπασαν τα ισόβια για ζευγάρι που φέρεται να διακίνησε ναρκωτικά αξίας πάνω από 500.000€

Φέρονται να διακίνησαν ηρωίνη 28 κιλών αλλά γλίτωσαν τα ισόβια! Ένα ζευγάρι που είχε συλληφθεί να έχει αποθηκευμένη ηρωίνη πάνω από 28 κιλά, με αξία που μπορούσε να φτάσει έως τις 930.000 ευρώ, καταδικάστηκε μεν σε κάθειρξη 20 ετών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αλλά κατάφερε να γλιτώσει την εσχάτη των ποινών αφού το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά.Πρόκειται για τον L.G. και τη συζύγου του K.A, οι οποίοι κατηγορούνταν για την ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση της κατ’ επάγγελμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με επαπειλούμενη ποινή, την ποινή των ισοβίων!!Σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρονται να μετέφεραν και αποθήκευαν σε εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης που κατείχαν. Δηλαδή είχαν εγκαταστήσει ένα εργαστήριο νόθευσης των ναρκωτικών προκειμένου να αυξήσουν την ποσότητα και τα κέρδη τους. Το προσδοκώμενο όφελος της ποσότητας ηρωίνης ( συνολικού μεικτού βάρους 28.708, 5 γραμμαρίων) η οποία βρέθηκε στα Καλύβια Θορικού Αττικής κυμαινόταν σύμφωνα με το κατηγορητήριο στην περίπτωση πώλησής της (χονδρική τιμή) από 414.170 ευρώ έως 931.882, 50 ευρώ!!!Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά και έτσι έσπασαν τα ισόβια που προβλέπονται στην περίπτωση της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών. Οι συνήγοροι υπεράσπισης Ιωάννης Γλύκας (φωτό) και Ευαγγελία Καπλανίδου, δήλωσαν ότι «η Δικαιοσύνη έκρινε. Οι εντολείς μας δικαιώθηκαν  με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, καθότι αναγνωρίστηκαν οι ελαφρυντικές περιστάσεις της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς για τον πρώτο κατηγορούμενο, και της τέλεσης της πράξης σε καθεστώς εξάρτησης της δεύτερης κατηγορουμένης από τον πρώτο κατηγορούμενο»