ΜΕ "ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ" ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ ΓΙΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ!!!



ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΠΙΝΟΥ

Την ίδια ώρα βρίσκεται εν εξελίξη η  διερεύνηση πολύ σοβαρών ενδεχομένων αδικημάτων, ακόμη και της εγκληματικής οργάνωσης,που  διερευνά η εισαγγελία Αθηνών ύστερα από αναφορά 185  σελίδων, που το ΕΔΩΛΙΟ έχει στη διάθεση του, και αφορά την αγορά πινάκων ζωγραφικής που πραγματοποίησε ο δήμος Αλίμου τα τελευταία δυο χρόνια έως και σήμερα. 
Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής τα αποκαλυπτήρια του «Ομήρου», στον κυκλικό κόμβο στη διασταύρωση Χαριλάου Τρικούπη και λεωφόρου Ιωνίας, μιας σύνθεσης από επιχρυσωμένο τσιμέντο, του καταξιωμένου γλύπτη και ζωγράφου Γκάγκικ Αλτουνιάν.«Το γλυπτό απεικονίζει, τον γέρο Όμηρο που επιστρέφει στην πατρίδα, κρατάει το βιβλίο των βιβλίων, το βιβλίο του Ελληνισμού που είναι η Οδύσσεια, το βιβλίο του νόστου, της επιστροφής, της περιπέτειας, της μετανάστευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κριτικός και καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ, Μάνος Στεφανίδης.«Του πέφτει από τα χέρια και ψάχνει να βρει τον δρόμο. Και βλέπετε ότι είναι μεν τυφλός αλλά κοιτάει το μέρος που ανατέλλει ο ήλιος. Είναι ένα εξπρεσιονιστικό γλυπτό, με πολύ προσωπική ρήση και γλώσσα».Την ίδια ώρα βρίσκεται εν εξελίξη η  διερεύνηση πολύ σοβαρών ενδεχομένων αδικημάτων, ακόμη και της εγκληματικής οργάνωσης,που  διερευνά η εισαγγελία Αθηνών ύστερα από αναφορά 185  σελίδων, που το ΕΔΩΛΙΟ έχει στη διάθεση του, και αφορά την αγορά πινάκων ζωγραφικής που πραγματοποίησε ο δήμος Αλίμου τα τελευταία δυο χρόνια έως και σήμερα. Σύμφωνα με την αναφορά αυτή, που πήρε μορφή δικογραφίας στις 30/10/2018-Α.Β.Μ:Δ2018/1985 που κατέθεσε ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος, ο δήμος από της 17/3/2017 έως και τη προηγούμενη εβδομάδα είχε αγοράσει από 24 ιδιώτες 81 πινάκες ζωγραφικής άξιας 400.000 ευρώ. Συμφώνα με την αναφορά  δημιουργούνται διάφορα ερωτηματικά που προφανώς ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά της εισαγγελίας Αθηνών όπου με σχετική παραγγελία του προϊστάμενου της κ. Ιωαννίδη προς το Σ.Δ.Ο.Ε. και την οικονομική αστυνομία πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος τη προηγούμενη Παρασκευή στην οικονομική υπηρεσία του δήμου Αλίμου αλλά και στο γραφείο το Δήμαρχου, σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι 5 ελεγκτές που εμφανίστηκαν στο δήμο κατέσχεσαν κάθε έγγραφο που σχετίζεται με την αγορά των πινάκων (εντάλματα πληρωμής, ιδιωτικά συμφωνητικά, εντολές προμηθειών κ.λ.π ). Συμφώνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση ο έλεγχος θα επεκταθεί και στους ιδιώτες που πούλησαν τους πινάκες αφού αρκετοί από αυτούς ερευνώνται ως πλαστοί ή ακόμη και κλεμμένοι. Κεντρικό ρόλο στην πώληση αρκετών πινάκων φαίνεται ότι έχει παίξει και ένα ενεχυροδανειστήριο που βρίσκεται στη Καλλιθέα και ανήκει σε δημοτικό σύμβουλο δήμου νοτίων προαστίων με διαχειριστή συγγενικό του πρόσωπο, αλλά και ένας εργολάβος δημοσίων έργων που αναλαμβάνει συχνά πυκνά έργα στο δήμο Αλίμου. Κλείνοντας το ρεπορτάζ , να πούμε πως ο δήμαρχος Α.Κονδύλης αν έδειχνε την ίδια ευαισθησία και για τον αθλητισμό στον Άλιμο όλοι θα μιλούσαν για έναν δήμο με τεράστιες διακρίσεις και σε αυτόν τον τομέα.ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΚΑΛΟΠΙΣΤΟΥΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ ΔΑΠΑΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΥΣ!!!ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ.

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΑΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑ ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για δήμαρχος Παπανικολάου
ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΠΙΝΟΥ
Για συνεχόμενη φορά οδηγήθηκε ως υπόδικος ενώπιον του δικαστηρίου ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, για να δικαστεί για το αδίκημα του παράνομου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ) που λειτουργεί χωρίς τις απαιτούμενες περιβαντολογικές άδειες και χωρίς να μεριμνήσει για να τις εκδώσει η αρμόδια αρχή.Δεν είχε λάβει υπόψιν του την οριστική και τελεσίδικη απόφαση του ΣΤΕ 2941 που μιλούσε για το παράνομο του χώρου και επίσης την αυτοψία της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου που έκρινε οτι πρέπει να σφραγιστεί ο χώρος και να κατεδαφιστούν τα κτίρια εντός του χώρου.Έτσι ο Εισαγγελέας κατόπιν των καταγγελιών κατοίκων και αρμοδίων υπηρεσιών, απήγγειλε κατηγορητήριο στον κ. Παπανικολάου για τους ως άνω λόγους και η δικάσιμος είχε προσδιοριστεί για χθες 6 Δεκεμβρίου 2018. Εκτιμούμε οτι ο κ. Παπανικολάου ανέμενε αυτήν την δικάσιμο, αφού ήδη είχε προσδιορίσει και συνήγορό του για την υπερασπιστική του γραμμή από την 14 Φεβρουαρίου 2018 όπου με απόφαση της Οικονομικής επιτροπής προσδιορίστηκε ο ειδικός σύμβουλος και  δικηγόρος κ. Γεωργούλας.Επισημαίνουμε οτι για τον ΣΜΑ είναι μόνο η αρχή αυτή η δικάσιμος αφού είναι υπότροπος για πολλά χρόνια λειτουργίας του συγκεκριμένου χώρου, καθώς αυτό το δικαστήριο είναι για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο του 2016.Καθώς αναμενόταν ο δήμαρχος δεν παρουσιάσθηκε επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους υγείας αλλά "συμπτωματικά" και για να είναι σίγουροι περί της αναβολής δεν παρουσιάσθη ούτε ο κ. Γεωργούλας επικαλούμενος κάποιο κώλυμμα. Έτσι με αυτά τα τερτίπια το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα της αναβολής και προσδιόρισε νέα δικάσιμο την 1 Μαρτίου 2019. Παρά τις επίμονες αιτιάσεις των αντιπροσώπων των κωλυομμένων απόντων να μεταφερθεί η ημερομηνία εκδίκασης πολύ αργότερα, ο Εισαγγελέας δεν έκανε αποδεκτή την μεταγενέστερη ημερομηνία. 

Ραφήνα: Εντοπίστηκαν σακούλες με χειροβομβίδες στο Μπλε Λιμανάκι

Συναγερμός σήμανε στην παραλία, στο Μπλε Λιμανάκι, αλλά και στη θαλάσσια περιοχή , όταν εντοπίστηκαν μπλε νάιλον σακούλες με πυρομαχικό υλικό (χειροβομβίδες).Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα πρώτα ευρήματα εντοπίστηκαν από ιδιώτη στην ακτή, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκαν και μέσα στη θάλασσα, σε απόσταση 15 μέτρων από την ακτή, σε μια μπλε νάιλον σακούλα με ίδιο πυρομαχικό υλικό,Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής για σήμανση και αποκλεισμό του χώρου, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για τις δικές τους ενέργειες.

Folli Follie: ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΡΟΥΝ ισόβια για τους Κουτσολιούστους και ακόμα 7 κατηγορούμενους

Folli Follie: Γιατί ο εισαγγελέας απειλεί με ισόβια τους Κουτσολιούστους και ακόμα 7 κατηγορούμενουςΜια δίωξη με τον δρακόντειο νόμο περί καταχραστών δημοσίου χρήματος που προβλέπει ποινή (έως και ) ισόβιας κάθειρξης, επιφύλαξε ο οικονομικός εισαγγελέας στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και ακόμα 7 άτομα.Οι διώξεις για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος συνδυάζονται με τις  επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου καθώς μεταξύ των χιλιάδων, ιδιωτών και μη, επενδυτών που έχασαν τα χρήματα τους από την πολύκροτη υπόθεση, περιλαμβάνονται ο ΕΦΚΑ και άλλα ασφαλιστικά Ταμεία, όπως επίσης και το Υπερταμείο.Απαγόρευση εξόδουΟ οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης άσκησε ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα, απάτης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βάρος των 10 ατόμων που είχαν κληθεί ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων για την υπόθεση της Folli Follie. Παράλληλα με έγγραφο προς όλες τις πύλες εξόδου της χώρας διέταξε την απαγόρευση εξόδου τους , αν και παραμένει άγνωστο αν όλοι βρίσκονται στην Ελλάδα.Ποιοι διώκονταιΣύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν φτάσει σε αεροδρόμια, λιμάνια και σύνορα, η δίωξη στρέφεται κατά του ιδρυτή της εταιρίας Δημήτρη Κουτσολιούτσου της συζύγου του Κατερίνας, του γιού τους Γιώργου Κουτσολιούτσου, διευθύνοντα συμβούλου και μέλους του ΔΣ της εταιρείας, τριών μελών του ΔΣ,  του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό (και) του 2017 και του επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.Και άλλα αδικήματαΠρόκειται για τα 10 άτομα για τα οποία ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης είχε ζητήσει από το Δικαστικό Συμβούλιο να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν.Ας σημειωθεί επίσης, ότι έως στιγμής στο κατηγορητήριο δεν περιλαμβάνονται μια σειρά από άλλα αδικήματα, όπως η χειραγώγηση και η πλαστογραφία, αδικήματα που περιγράφονται είτε από την έκθεση της Α&Μ, είτε και από τα όσα φέρεται να διαπιστώνει η έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για τις πωλήσεις μετοχών εκ μέρους των βασικών μετόχων, μέσα στο 2017, καθώς τα στοιχεία των ισολογισμών ήταν παραποιημένα επι σειρά ετών, περιλαμβανομένου και του 2016.Σε κάθε περίπτωση, ο οικονομικός εισαγγελέας διερευνά και τα συγκεκριμένα αδικήματα, καθώς η έρευνα ολοκληρώθηκε μόνο για τα αδικήματα της απάτης και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Τη Δευτέρα αρχίζει η δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Τη Δευτέρα αρχίζει η δίκη για την απαγωγή ΛεμπιδάκηΥπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να ξεκινήσει το πρωϊ , στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η δίκη της για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.Σύμφωνα με το cretapost.gr, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη προνοήσει για τα μέτρα με τις δυνάμεις που θα βρίσκονται εντός αλλά και εκτός του δικαστικού μεγάρου. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει με την κατάθεση του ίδιου του επιχειρηματία.Μια κατάθεση που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όλων, καθώς ο 54χρονος επιχειρηματίας θα βρεθεί ουσιαστικά για πρώτη φορά τετ-α-τετ με τους ανθρώπους που κατηγορούνται για την αρπαγή και την πολύμηνη ομηρεία του. Υπενθυμίζεται ότι έξι μήνες ήταν φυλακισμένος, μακριά από την σύζυγο και τα παιδιά του.Με τον μόνο με τον οποίο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης έχει μιλήσει είναι με τον ιδιοκτήτη της μάντρας. Μία συνάντηση που έγινε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου παρουσία της αρμόδιας ανακρίτριας. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης φέρεται να είπε στον 44χρονο: «Σε προσωπικό επίπεδο μου είχατε φερθεί ανθρώπινα».Γεγονός είναι ότι και άλλοι εκ των κατηγορουμένων θέλησαν να τον συναντήσουν κάτι που ωστόσο δεν έγινε. Όπως είναι ήδη γνωστό, οι κατηγορούμενοι ανέρχονται συνολικά στους 12. Οι οκτώ παραμένουν προφυλακισμένοι, ενώ οι τέσσερις, οι οποίοι είχαν απολογηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.Οι συνήγοροι υπεράσπισης αναμένεται να είναι περισσότεροι από 10 ενώ πολλοί από αυτούς έχουν ήδη διαχωρίσει την θέση τους. Άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν γνώριζαν που είχαν μπλέξει και άλλοι ότι εκβιάστηκαν να συμμετέχουν στην ομηρεία του Λεμπιδάκη.Περισσότερα από 40 άτομα έχουν κληθεί να καταθέσουν. Μεταξύ αυτών συγγενικά πρόσωπα του επιχειρηματία, των κατηγορουμένων αλλά και αστυνομικοί που συμμετείχαν όλο αυτό το διάστημα στην αναζήτηση και στην απελευθέρωση του επιχειρηματία.Οι αστυνομικοί θα απαντήσουν στα καυτά ερωτήματα σχετικά με το πώς έφτασαν στα ίχνη και στο κρησφύγετο όπου κρατούνταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, όπως αναφέρει το cretapost.gr.

Σε Αυλώνα και Γρεβενά οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης

Σε Αυλώνα και Γρεβενά οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της ΕλένηςΜε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και την οργή να ξεχειλίζει στη Ρόδο οι δράστες της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη παίρνουν το δρόμο για τις φυλακές.Οι δύο κατηγορούμενοι που κρίθηκαν χθες προφυλακιστέοι μεταφέρονται προσωρινά σε ξεχωριστά σωφρονιστικά ιδρύματα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Έτσι υπό άκρα μυστικότητα λοιπόν, ο 19χρονος Αλβανός θα οδηγηθεί στις φυλακές της Αυλώνας, ενώ ο 21χρονος Ροδίτης στα Γρεβενά Εκ διαμέτρου αντίθετες απολογίεςΟι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν χθες ενώπιον της ανακρίτριας και υποστήριξαν τελείως διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη τη νύχτα που δολοφονήθηκε η Ελένη Τοπαλούδη.Ο 21χρονος υποστήριξε ότι ήρθε σε επαφή με τη φοιτήτρια, και μετά η Ελένη προσέβαλε τον 19χρονο. Ο 21χρονος ισχυρίζεται ότι γέλασε και τότε ο 19χρονος έπαθε υστερία, την έβρισε και την χτύπησε στο πρόσωπο με μπουνιές. Σύμφωνα πάντα με τον 21χρονο, όσο η Ελένη Τοπαλούδη ήταν στο έδαφος ο 19χρονος την έπιασε από τον λαιμό, και με το ηλεκτρικό σίδερο τη χτύπησε με μανία στο πρόσωπο.Αντίθετα ο 19χρονος υποστήριξε ότι η Ελένη Τοπαλούδη απέρριψε πρόταση του 21χρονου για σεξουαλική επαφή, γεγονός που εξόργισε τον Έλληνα κατηγορούμενο. Ο 19χρονος υποστηρίζει ότι η Ελένη Τοπαλούδη προειδοποίησε τον συγκατηγορούμενό του ότι θα ενημέρωνε τις αρχές και τότε εκείνος (ο 21χρονος Έλληνας), που ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, της επιτέθηκε και την χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι.Οι αλληλοκατηγορίες συνεχίστηκαν και στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση όπου μάλιστα επικράτησε και ένταση όταν ο ένας αποκάλεσε τον άλλο ψεύτη…
Πηγή: rodiaki, dimokratiki

Σκότωσε άστεγο στο Θησείο «για να λύσει τα μάγια που του είχαν κάνει»

Σκότωσε άστεγο στο Θησείο «για να λύσει τα μάγια που του είχαν κάνει»Στα «μάγια» φέρεται να απέδωσε ο 32χρονος Αλγερινός που κατηγορείται για  τη δολοφονία του άστεγου άντρα, το πρωί της Πέμπτης, απέναντι από το σταθμό του ΗΣΑΠ, στο Θησείο.Ο 32χρονος  συνελήφθη στο Μοναστηράκι αφού  ταυτοποιήθηκε, μετά την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ως ο δράστης του θανάσιμου τραυματισμού με μαχαίρι του αστέγου ο οποίος είχε βρει προσωρινό κατάλυμα σε μία εσοχή εγκαταλελειμμένου κτιρίου της οδού Ερμού, απέναντι από τον ΗΣΑΠ.Το θύμα  που δέχτηκε χτυπήματα  με σφοδρότητα, στον λαιμό, στο μηρό και στην πλάτη πιθανολογείται ότι ήταν Βρετανός. Όπως ομολόγησε ο 32χρονος Αλγερινός ο οποίος επίσης διέμενε σε προσωρινά καταλύματα,  τον σκότωσε για να «λύσει τα μάγια που του είχαν κάνει, αφού για να το καταφέρει θα έπρεπε να σκοτώσει άνθρωπο».Σε βάρος του 32χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
ΠΗΓΗ:dikastikos.gr

ΝΔ για ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη: Τι ρόλο είχε ο συνεργάτης του N. Παππά,ο πρώην σερβιτόρος Πετσίτης;ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΕΔΩΛΙΟ

«Νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις φανερώνουν πια τους πραγματικούς λόγους της αφωνίας της παρέας του Μαξίμου για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη. Σύμφωνα με τα νέα δημοσιεύματα, ο κ. Μανώλης Πετσίτης, άνθρωπος του πολύ στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και εξ απόρρητων του υπουργού κ. Νίκου Παππά, έλαβε τα έτη 2016 και 2017 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την εταιρία ELFE του κ. Λαυρεντιάδη», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.Η Πειραιώς ρωτά: «Ποιες «υπηρεσίες» άραγε παρείχε στον κ. Λαυρεντιάδη ο κ. Πετσίτης για να παίρνει αυτά τα χρήματα; Και πώς συνδέονται αυτές με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδ. Κιτσάκο;».Καταλήγοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Αυτή η σκοτεινή υπόθεση διαπλοκής τον εκθέτει ανεπανόρθωτα αποκαλύπτοντας το ανήθικο πλεονέκτημα της Κυβέρνησης του. Θα επανέλθουμε…».