ΑΣΧΗΜΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ π.ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΙΟ.

 ΠΟΛΥΕΤΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  613.000 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κ.ΠΟΥΛΙΟΣ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Άσχημο τέλος επιφύλαξε για το δημοτικό σύμβουλο και πρώην πρόεδρο του συμβουλίου της Νέας Σμύρνης Κώστα Πούλιο η δικαστική έκβασή της πλαστότητας του απολυτήριου λυκείου που χρησημοποιήσέ για το διορισμό του στη βουλή το 2002.Η απόφαση του δικαστηρίου του ζητά να επιστρέψει 613.000 που έλαβε ως  μισθούς και επιπλέον τον καταδίκασε με πολυετή κάθειρξη χωρίς αναστολή Σύμφωνα με το κατηγορητήριο όπου περιείχε το διαβιβαστικο από τη βουλή:< με την 953/610/26-1-2016 κοινή απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και του Υπουργού Παιδείας, ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων ανακαλείται από την έκδοσή της, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 20 του Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26/Α/9-2-2007) όπως ισχύει, οι οποίες εφαρμόζονται και για τους μονίμους υπαλλήλους της Βουλής κατά παραπομπή του άρθρου 81 παρ. 1 του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β΄, ΦΕΚ 51/Α/97), όπως ισχύει, η με αρ. πρωτ. 4169/3070/20-06- 2002 (ΦΕΚ 144/Γ/25-06-2002) κοινή απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία ο Κωνσταντίνος Πούλιος του Βασιλείου μετατάχθηκε μετά τη σύμφωνη γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (πρακτικό 3/13-05-2002), σε προσωποπαγή οργανική θέση με Β’ βαθμό του κλάδου ΔΕ1 Διοικητικού- Λογιστικού στη Βουλή των Ελλήνων από ομοιόβαθμη θέση του κλάδου ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, επειδή με το αριθμ. πρωτ. 606/06-12-2014 (αρ. πρωτ. Ε.Π. Βουλής 1126/10-12-2014) έγγραφο του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Σμύρνης, διαπιστώθηκε η μη ορθότητα των στοιχείων του τίτλου σπουδών, του οποίου έκανε χρήση εν γνώσει του και για ίδιον όφελος, προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας την παράνομη μετάταξή του, καθόσον σύμφωνα με τις ισχύουσες τότε διατάξεις, το εν λόγω αποτελούσε απαραίτητο τυπικό προσόν μετάταξης στην ανωτέρω οργανική θέση (κατηγορίας ΔΕ). 

ΑΡΗΣ ΣΠΙΝΟΣ

500.000 ευρώ ζητά και από τον Άδωνι ο Βαξεβάνης.

Αγωγή Άδωνι και στον ΒαξεβάνηΑγωγή εις βάρος του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, κατέθεσε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.Αυτό έκανε γνωστό μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.Όπως, μάλιστα, ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο δημοσιογράφος «βασικά ζητάει 500.000 ευρώ, διότι τον παρουσιάζω ως όργανο του Αλέξη Τσίπρα».

View image on TwitterView image on Twitter
Μόλις παρέλαβα Αγωγή του @KostasVaxevanis εναντίον μου, όπου βασικά ζητάει 500.000€ διότι τον παρουσιάζω ως όργανο του Αλέξη Τσίπρα, ενώ αυτός είναι ένας αδέκαστος και αντικειμενικός δημοσιογράφος....τα υπόλοιπα στις 19/9/2019 που θα εκδικαστεί....

"ΤΕΛΕΙΩΣΕ" ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά τον Μαντούβαλο. "Εχει χάσει για πάντα το δικαίωμα να δικηγορεί.Κάθε φορά που εμφανίζεται στα ΜΜΕ ως δικηγόρος κάνει αντιποίηση επαγγέλματος"


Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ-ΜΙΤΣΟΤΑΚΗΣΕπιστολή με την οποία αναγκάζεται για το καλό και των πολιτών να ξεκαθαρίσει ότι ο Πέτρος Μαντούβαλος – πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας – που εμφανίστηκε και ως δικηγόρος στην υπόθεση του Ζακ εκπροσωπώντας τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, δεν είναι πια δικηγόρος απέστειλε στα ΜΜΕ ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά. Όπως τονίζει απώλεσε την ιδιότητα του δικηγόρου μετά από αμετάκλητη καταδίκη του για κακούργημα. Σημειώνει μάλιστα πως εάν εμφανίζεται ως δικηγόρος διαπράττει το αδίκημα της αντιποίησης επαγγέλματος. Ολόκληρη η επιστολή του ΔΣΠ: «Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε ότι ο Πέτρος Μαντούβαλος, μέλος μέχρι πρότινος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, έχει αποβάλλει οριστικά και διά βίου τη δικηγορική του ιδιότητα, κατόπιν εκδόσεως σχετικής διαπιστωτικής πράξης από τον κ. Υπουργό της Δικαιοσύνης, μετά από αμετάκλητη ποινική κακουργηματική καταδίκη, της πράξεως νομίμως δημοσιευμένης στο ΦΕΚ υπ’ αρ. 1256/26-10-2018 (τεύχος Γ’), γεγονός το οποίο ήδη έχει γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές. Αφορμή για την παρούσα ενημέρωσή σας λαμβάνουμε από πρόσφατες και επανειλημμένες εμφανίσεις του Πέτρου Μαντούβαλου στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και σε τηλεοπτικούς σταθμούς, στις οποίες δηλώνεται ή αφήνεται να εννοηθεί ότι εξακολουθεί να είναι δικηγόρος, γεγονός που συνιστά αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος, κατά το άρθρο 175 παρ. 2 ΠΚ, αδικήματος αυτεπαγγέλτως διωκομένου. Η καθιέρωση της αντιποίησης του δικηγορικού λειτουργήματος από τον Ποινικό Κώδικα ως αυτοτελές ποινικό αδίκημα έχει προφανή σκοπό την προστασία των ανυποψίαστων πολιτών από πρόσωπα που δεν έχουν το δικαίωμα να ασκούν το λειτούργημα αυτό, το οποίο ενέχει δημόσιο χαρακτήρα. Είναι αυτονόητο ότι σε περίπτωση που το ανωτέρω φαινόμενο συνεχιστεί από την πλευρά του Πέτρου Μαντούβαλου θα υπάρχει ο κίνδυνος να υποστούν βλάβη τόσο οι πολίτες που θα αγνοούν τη συγκεκριμένη κατάσταση όσο και τα μέσα που εκπροσωπείτε, τα οποία, εξαιτίας της ελλιπούς πληροφόρησής τους περί του θέματος, μπορεί να εμπλακούν σε καταστάσεις που θα τους δημιουργήσουν προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίο να εξυπηρετείται η ορθή ενημέρωση του πολίτη. Τέλος θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι η παρούσα επιστολή μας κατατείνει αποκλειστικά σε ενημέρωση και προστασία δική σας, των μελών σας και των πολιτών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πρόθεσή μας η δημοσιοποίησή της, παραμένοντας αυστηρά για εσωτερική σας χρήση. Πειραιάς, 6-12-2018 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ»

Αγωγή του Α. Τζοχατζόπουλου για τα 19 εκατομμύρια,στη <Δημοκρατία>

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣΑγωγή σε βάρος της εφημερίδας «Δημοκρατία» κατέθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος για τα “τσιμεντωμένα” χρήματα που, σύμφωνα με δημοσίευμά της, φέρονται ότι βρέθηκαν στο σπίτι του πρώην υπουργού.Δια του συνηγόρου του Γιάννη Παγορόπουλου, ο Άκης Τσοχατζόπουλου προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια κατά της εφημερίδας για το δημοσίευμα που έκανε λόγο για έφοδο της αστυνομίας σε σπίτι που πιθανολογούσε ότι ανήκε στον πρώην υπουργό, στο Παλαιό Ψυχικό όπου βρέθηκαν 19.000.000 ευρώ.Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου του, Γιάννη Παγορόπουλου ο πρώην υπουργός κατέθεσε “αγωγή κατά της εφημερίδας “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” και των υπευθύνων της, για το δημοσίευμα του φύλλου του Σαββάτου 17/11/2018, σύμφωνα με το οποίο ευρέθησαν δήθεν, κατόπιν αστυνομικής επιδρομής σε σπίτι του Παλαιού Ψυχικού, 19.000.000 ευρώ “…τα οποία ανήκουν σε υψηλό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «και… ίσως του Άκη”.

Αναίρεση του βουλεύματος των στημένων αγώνων κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι.

Την αναίρεση του βουλεύματος που παραπέμπει σε δίκη 28 ποδοσφαιρικούς παράγοντες, διαιτητές, ποδοσφαιριστές και προπονητές, για κακουργηματική αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων και πλημμεληματική σύσταση συμμορίας, ζητούν συνήγοροι των κατηγορουμένων με αίτησή τους στον Άρειο Πάγο.Αν τελικά ασκηθεί αναίρεση, ο φάκελος της δικογραφίας θα πρέπει να επιστραφεί στο Συμβούλιο Εφετών για νέα κρίση. Τον τελικό λόγο για την άσκηση της αναίρεσης έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.Με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που εκδόθηκε πριν από δύο μήνες έχουν παραπεμφθεί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης κι άλλα 27 άτομα για τα αδικήματα της “αλλοίωσης αποτελέσματος” σε βαθμό κακουργήματος και της “σύστασης συμμορίας” (πλημμέλημα) για την υπόθεση των “στημένων αγώνων”.Συγκεκριμένα, με το υπ’ αριθμόν 1692/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αναβιώνει ουσιαστικά το σκεπτικό του προηγούμενου Συμβουλίου (με πρόεδρο τον κ. Κ. Σταμαδιάνο), όπου είχε κριθεί ότι ο επιχειρηματίας πρέπει να απαλλαγεί από τα κακουργήματα της “εγκληματικής οργάνωσης” και της “εκβίασης” και να παραπεμφθεί για ένα μόνο κακούργημα και ένα πλημμέλημα.Στη συνέχεια, ωστόσο, το επίμαχο βούλευμα ζητήθηκε να αναιρεθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.Το Ποινικό Τμήμα, όμως, με πρόεδρο την κα Μ. Γαλάνη, απέρριψε την αναίρεση (ομόφωνα και κατά πλειοψηφία) για τα εν λόγω αδικήματα, επιστρέφοντας τη δικογραφία στο Εφετείο.Μετά τη νέα πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Περικλή Δράκου, η υπόθεση κρίθηκε από το νέο Συμβούλιο που εξέδωσε το βούλευμα για την παραπομπή των 28 κατηγορουμένων.

Την αποφυλάκιση Ριχάρδου και ΣΙΑ προτείνει η εισαγγελέας .

Αποτέλεσμα εικόνας για RIXARDOSΤην αποφυλάκιση των οκτώ προφυλακισμένων κατηγορουμένων για την υπόθεση του φερόμενου κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού πρότεινε, κατά πληροφορίες, η αρμόδια εισαγγελέας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, που θα κρίνει το ζήτημα με βούλευμα του, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.Η εισαγγελέας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τάσσεται με την γνώμη της ανακρίτριας διαφθοράς η οποία χειρίζεται τη δικογραφία της υπόθεσης. Η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς ζήτησε την ανάκληση της προφυλάκισης των κατηγορουμένων, καταλήγοντας μετά από έγγραφο της ΑΑΔΕ ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν στοιχειοθετείται. Λόγω αυτού η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς έκρινε ότι «δεν συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κρατήσεως».Το ζήτημα της στοιχειοθέτησης της κατηγορίας ετέθη από την ανακρίτρια της υπόθεσης κατά τη διάρκεια των απολογιών των κατηγουμένων και ενώ ορισμένοι από αυτούς είχαν ήδη προσωρινά κρατηθεί και άλλοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι, υποβάλλοντας σχετικό ερώτημα στο υπουργείο Οικονομικών και λαμβάνοντας μετά ταύτα απάντηση από την ΑΑΔΕ.Για το ζήτημα οι οκτώ κατηγορούμενοι, δια των πληρεξουσίων δικηγόρων τους, έχουν καταθέσει αιτήσεις αποφυλάκισης, επισημαίνοντας ότι η συνέχιση της προσωρινής τους κράτησης είναι παράνομη.Η έκδοση του σχετικού βουλεύματος που θα κρίνει και την παραμονή ή μη των κατηγορουμένων στη φυλακή αναμένεται από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

<Αν δεν κάτσεις δεν θα φύγεις από το σπίτι>


"Αν δεν κάτσεις δεν θα φύγεις από το σπίτι"
Αποτροπιασμό προκαλεί η κατάθεση του 19χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. 
Ο 19χρονος μιλώντας στους αστυνομικούς ισχυρίσθηκε πως είχε κανονίσει να συναντηθεί με την κοπέλα και εκείνη του είχε ζητήσει να φέρει έναν φίλο του και εκείνος το έκανε. 

«Πήγαμε και την πήραμε από το σπίτι της και καταλήξαμε στο διαμέρισμα του φίλου μου. Μόλις φτάσαμε στο σπίτι αρχίσαμε να ερχόμαστε σε επαφή, αλλά η Ελένη δεν ήθελε. Ο φίλος μου την χτύπησε».
«Είχαμε πιει πολύ και την χτυπήσαμε δυνατά στο πρόσωπο. Εκείνη ζαλίστηκε. Μας είπε ότι θα το πει στην αστυνομία και θολώσαμε. Ο φίλος μου της έριξε γροθιά και μετά εγώ της κράτησα τα χέρια και την χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι. Εγώ ήθελα να την πάμε στο νοσοκομείο αλλά ο φίλος μου που οδηγούσε το βανάκι πήγε σε ένα απόμερο σημείο με βράχια. "Πάμε να το τελειώσουμε" μου είπε», υποστήριξε μεταξύ άλλων 19χρονος.
Είναι προφανές πως ο 19χρονος επιχειρεί να δημιουργήσει ένα δίχτυ προστασίας για τον εαυτό του αλλά και να περιγράψει ένα αρνητικό προφίλ της δολοφονημένης κοπέλας πατώντας πάνω σε ερωτικές συνευρέσεις, υπονοούμενα και άλλα στοιχεία τα οποία ενδεχομένως θα «χάιδευαν» τα αυτιά των εκπροσώπων των Αρχών προσφέροντας του ελαφρυντικά. Με αυτή την έννοια ο 19χρονος επιχειρεί να αμαυρώσει την τιμή της κοπέλας υιοθετώντας την τακτική της ηθικής απαξίωσής της. 
Είναι δε φανερό πως τόσο στην τοπική κοινωνία της Ρόδου όσο και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία συνολικά υπάρχουν άτομα τα οποία εδώ και πολλά 24ωρα μέσω αναρτήσεων στα social media υιοθετούν αυτή την άποψη ή επιχειρούν να «εξηγήσουν» την βάρβαρη, απάνθρωπη και κτηνώδη συμπεριφορά των δύο δολοφόνων. 
Από την άλλη ο αναγνώστης, διαβάζοντας την κατάθεση, θα πρέπει να λάβει αποστάσεις από όλους αυτούς τους ισχυρισμούς δεδομένου ότι ο 19χρονος επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και άρα χρησιμοποιεί κάθε μέσο που θα μπορούσε να ελαφρύνει τη θέση του. Ο 19χρονος γνωρίζει ότι θα κατηγορηθεί για φόνο ο οποίος μάλιστα είναι ιδιαίτερα ειδεχθής. Ως κατηγορούμενος λοιπόν χρησιμοποιεί κάθε μέσο και χωρίς καμία αναστολή προκειμένου να «πέσει στα μαλακά». Με αυτή την προειδοποίηση η οποία είναι απολύτως αναγκαία δίνουμε στη δημοσιότητα το παρακάτω κείμενο, το οποίο πέρα από αυτά που ήδη αναφέρθηκαν αποδίδει την βάναυση και δολοφονική συμπεριφορά αυτών των δύο νεαρών ατόμων. 

Δείτε όλη την κατάθεσή του