Εταιρεία με συμμετοχή της συζύγου του Σαλμά θα επιστρέψει στον ΕΟΠΥΥ 276.458 ευρώ

Το ποσό των 276.458 ευρώ καλείται να επιστρέψει στον ΕΟΠΥΥ, ως αχρεωστήτως καταβληθέν, η εταιρεία «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΙΔΕ ΕΕ» (εταιρεία με συμμετοχή της συζύγου του Μάριου Σαλμά, τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην κυβέρνηση Σαμαρά), γνωστοποίησε, με ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
«Η παραπάνω εταιρεία ήταν συστεγαζόμενη με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά, ενώ με τρόπους και μεθόδους -που ο ίδιος και ο έτερος πολιτικός προϊστάμενος στο Υπουργείο, υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, οφείλουν κάποια στιγμή να διασαφηνίσουν- είχε εξασφαλίσει για την ιατρική πράξη με τίτλο «διαγνωστική αρθροσκόπηση» που διενεργούσε στο ιατρείο του, το ποσόν αποζημίωσης των 1500 ευρώ, ποσόν που αντιστοιχεί σε νοσοκομειακό Κλειστό Ελληνικό Νοσήλειο (ΚΕΝ) αρθροσκόπησης (διαγνωστικής και επεμβατικής) μαζί με νοσηλεία δύο ημερών» αναφέρει η ανακοίνωση.
Προσθέτει ότι «η υπερβολική αυτή τιμή αποζημίωσης είχε διασφαλιστεί με απόφαση του ΚΕΣΥ, πράξη που είχε κάνει δεκτή και ο τότε υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, αλλά …δυστυχώς είχε ξεχάσει να δημοσιεύσει σε ΦΕΚ! Η μη δημοσίευση όμως στο ΦΕΚ, δεν νομιμοποιούσε τον τότε πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να συνάψει τη σύμβαση με το συγκεκριμένο κέντρο, που ωστόσο το έκανε, με συνέπεια να ζημιωθεί ο ΕΟΠΥΥ από αυτή την υπερκοστολόγηση» προσθέτει στην ανακοίνωση ο κ. Πολάκης, ενώ σημειώνει ότι, ήδη από το 2017, έχει αλλάξει και αποκατασταθεί η κοστολόγηση του ΚΕΝ της διαγνωστικής αρθροσκόπησης, στο ποσόν των 300 ευρώ!
Και καταλήγει ο αν. υπουργός Υγείας, στην ανακοίνωσή του: «Επειδή σε κάθε τόνο και με κάθε ευκαιρία έχουμε δηλώσει στο παρελθόν ότι βρεθήκαμε σε αυτή τη δημόσια θέση, μεταξύ άλλων, για να βάλουμε ένα τέλος στο πολύχρονο πάρτι κατασπατάλησης και διαφθοράς στον τομέα της Υγείας, που στέρησε τον ελληνικό λαό από ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και έδωσε την χαριστική βολή χρεοκοπίας στη χώρα, λειτουργούμε και σ' αυτή την περίπτωση ως εγγυητές της χρηστής διαχείρισης των δημόσιων πόρων προς όφελος των πολιτών, της επιστροφής του χρήματος που φούσκωνε ιδιωτικές τσέπες εις βάρος του δημοσίου, αλλά και αρωγοί, με κάθε θεμιτό τρόπο, των θεσμών απόδοσης πολιτικών και ποινικών ευθυνών και δικαιοσύνης».

Τραγικό: Οι δημοσιογράφοι έβριζαν ενώ μιλούσε ο Τσίπρας!

Αυτά συμβαίνουν ΜΟΝΟ στην ΕΡΤ

Ένα απίστευτο βίντεο με όλα όσα διαδραματίστηκαν σε μεσημβρινή εκπομπή της ΕΡΤ δημοσιεύθηκε σήμερα. Στο βίντεο οι δημοσιογράφοι δεν είχαν καταλάβει ότι τα μικρόφωνα είναι ανοιχτά και άρχισαν μεταξύ τους τα… Γαλλικά. Το πιο τραγικό; Ότι όλα αυτά συνέβησαν ενώ έπαιζε βίντεο με ομιλία του πρωθυπουργού!

Νέα τροπή στην υπόθεση Παπαντωνίου - «Μπλόκο» της Ελβετίας στο άνοιγμα λογαριασμών του κουμπάρου του πρώην υπουργού

Όχι» είπε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας στα αιτήματα της Ελλάδας για άνοιγμα των λογαριασμών του κουμπάρου του προφυλακισμένου πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.
Νέα τροπή στην υπόθεση Παπαντωνίου - «Μπλόκο» της Ελβετίας στο άνοιγμα λογαριασμών του κουμπάρου του πρώην υπουργούΌχι» είπε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας στα αιτήματα της Ελλάδας για άνοιγμα των λογαριασμών του κουμπάρου του προφυλακισμένου πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.
Οι ελληνικές δικαστικές αρχές ζήτησαν το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών καθώς μέσω αυτών φέρεται να διακινήθηκε συνολικό ποσό 1,3 εκατομμυρίου ευρώ στη σύζυγο του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου το οποίο ήρθε στο φως μέσα από την πολυσυζητημένη λίστα Λαγκάρντ.
Το Ελβετικό Δικαστήριο απέρριψε την αναίρεση του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης καθιστώντας με αυτό τον τρόπο αμετάκλητη την απόφαση του Ομοσπονδιακού Ποινικού Δικαστηρίου η οποίο μπλόκαρε το άνοιγμα των λογαριασμών εκτιμώντας πως υπάρχουν υπόνοιες ότι τα στοιχεία που επικαλούνται οι ελληνικές αρχές είναι προϊόν υποκλοπής.
Οι ανώτατοι δικαστές, σύμφωνα με πληροφορίες, έκριναν ότι η ελβετική Εισαγγελία όφειλε να ζητήσει από την Ελλάδα απαντήσεις για την προέλευση των στοιχείων. Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως, με την απόφαση τους, δίνουν τη δυνατότητα στην Εισαγγελία να επανέλθει και με ερώτημα προς την Ελλάδα να ζητήσει διευκρινήσεις για την προέλευση των στοιχείων.
Σύμφωνα με το δικηγόρο Ηλία Μπίσια, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση ενώπιον των ελβετικών δικαστηρίων, η συγκεκριμένη απόφαση είναι νομολογιακά ιδιαίτερα σημαντική για τη μελλοντική αντιμετώπιση παρόμοιων αιτημάτων δικαστικής συνδρομής με αντικείμενο το άνοιγμα λογαριασμών, τα στοιχεία των οποίων αποκτήθηκαν μέσω αξιοποίνων πράξεων. 

Η Ασφάλεια Αμαρουσίου ζητεί να μην σφραγιστούν τα ενεχυροδανειστήρια «Ριχάρδος»

Η Ασφάλεια Αμαρουσίου ζητά να μην σφραγιστούν τα καταστήματα ΡιχάρδουΜε ένα έγγραφο που απέστειλε χθες το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, το οποίο διενήργησε όλη την έρευνα και τις συλλήψεις για την υπόθεση του χρυσού, αρχίζει η αναδίπλωση του κρατικού μηχανισμού στη στάση του απέναντι στους κατηγορούμενους για την υπόθεση και κυρίως τον φερόμενο ως πρωταγωνιστή ενεχυροδανειστή Ριχάρδο.Το συγκεκριμένο έγγραφο εστάλη χθες το απόγευμα, όταν δηλαδή πλέον ήταν γνωστή αφενός η απάντηση της ΑΑΔΕ πως δεν υφίσταται αδίκημα λαθρεμπορίας για την εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, αφετέρου η βούληση της ανακρίτρια να ανακαλέσει τα 8 εντάλματα προσωρινής κράτησης.Από την ασφάλεια Αμαρουσίου ζητείται, μέσω σχετικού εγγράφου με ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου 2018, από τα Αστυνομικά Τμήματα όλης της χώρας, να μην σφραγιστούν τα καταστήματα του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου.Δείτε το έγγραφο:

Συνελήφθη δάσκαλος δημοτικού σχολείου για παιδική πορνογραφία στη Βοιωτία

Συνελήφθη δάσκαλος δημοτικού σχολείου για παιδική πορνογραφία στη ΒοιωτίαΧειροπέδες σε 41χρονο δάσκαλο έβαλαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Σύμφωνα με το LamiaReport η σύλληψη έγινε το μεσημέρι της Τρίτης σε χωριό της Βοιωτίας, όπου ο 41χρονος δάσκαλος διαμένει και παράλληλα διδάσκει στο σχολείο του χωριού.Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του και κατάσχεσαν υπολογιστές και ότι άλλο σχετικό βρήκαν, ενώ πέρασαν χειροπέδες στον δάσκαλο ο όποιος θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Λιβαδειάς με την κατηγορία της παιδικής πορνογαφίαςΤο LamiaReport επικοινώνησε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα, Χρήστο Δημητρίου, ο οποίος δήλωσε ενήμερος για το γεγονός, σημειώνοντας όμως ότι δεν μπορεί να σχολιάσει κάτι όσο η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης. Περιορίστηκε μόνο να επιβεβαιώσει ότι ο δάσκαλος έχει απομακρυνθεί από το σχολείο και ότι θα παρακολουθήσουν την πορεία της υπόθεσης που βρίσκεται πλέον στα χέρια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης.Εκπαιδευτικοί, γονείς και κάτοικοι της περιοχής έπαθαν σοκ, όταν έμαθαν γιατί απομακρύνθηκε ο συγκεκριμένος άνθρωπος από το σχολείο τους. Είχε εγκατασταθεί στο χωριό από τις αρχές της σχολικής χρονιάς, ωστόσο ελάχιστοι τον είχαν συναντήσει στο δρόμο, καθώς περιγράφεται ως άτομο χωρίς πολλές συναναστροφές που δεν έβγαινε από το σπίτι του.«Μία έστω φορά δεν τον είδα να πίνει έναν καφέ έξω στο χωριό. Εγώ να φανταστείτε δεν γνώριζα καν ότι μένει εδώ. Φυσιογνωμικά τον ήξεραν μόνο όσοι είχαν κάποια σχέση με το σχολείο καθώς δεν έβγαινε ποτέ από το σπίτι του», είπε στο LamiaReport ο Πρόεδρος της Κοινότητας.

Τι συμβαίνει στο υπουργείο Εξωτερικών;

Καταστράφηκαν(;) e-mail στο υπουργείο Εξωτερικών! Σε άλλες χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ουγκάντα), οι υπεύθυνοι θα είχαν ήδη προφυλακισθεί σε κάποια μυστική φυλακή όπου και θα ανακρινόταν επιμελώς από ειδικούς κρατικούς υπαλλήλους…




Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 


Μία βλάβη σε σκληρό δίσκο του Υπουργείου Εξωτερικών είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί όλη η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Υπουργείου από το 2005 και μετά. Μεταξύ των απωλεσθέντων emails υπήρχαν και απόρρητα (υψηλής διαβάθμισης) μηνύματα.
Όπως αποκαλύφθηκε από ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ ο εν λόγω σκληρός δίσκος δεν είχε συντηρηθεί ποτέ, ενώ δεν υπήρχε ούτε αντίγραφο των αρχείων (προφανής παραβίαση βασικών αρχών ασφάλειας). Επίσης, η προσπάθεια ανάκτησης των emails εγκαταλείφθηκε, λόγω υψηλού κόστους!!!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου στον ΣΚΑΪ, εκτός των απορρήτων εγγράφων-emails, χάθηκε όλη η ηλεκτρονική αλληλογραφία.
Με κονδύλι 15.000 ευρώ θα είχε αποφευχθεί η βλάβη, καθώς θα είχε πραγματοποιηθεί η αναγκαία συντήρηση, ενώ δύο ημέρες μετά τη βλάβη στον σκληρό δίσκο, το ΥΠΕΞ ενέκρινε κονδύλι 150.000 ευρώ και αγόρασε καινούριο εξοπλισμό.
Εάν η συγκεκριμένη περίπτωση, απώλειας δεδομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνέβαινε σε μια εταιρεία, τότε η εταιρεία όχι μόνο θα απέλυε άμεσα τον υπεύθυνο, αλλά θα τον δίωκε και ποινικά για οικονομική βλάβη και, ενδεχόμενο δόλο στην διαγραφή κρίσιμων για την εταιρεία πληροφοριών. Στην Ελλάδα, κι επειδή αφορούσε κάποιο υπουργείο, ήταν απλά ημέρα Τρίτη.
Φυσιολογικά, θα έπρεπε να έχει παρέμβει ήδη εισαγγελέας για να διερευνήσει τα αίτια της απώλειας των δεδομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πιθανότατα, θα έπρεπε να παρέμβουν και υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας, αφού πρόκειται για το υπουργείο Εξωτερικών και δεν είναι απίθανο οι απωλεσθείσες πληροφορίες (διαβαθμισμένες και όχι μόνο) να αφορούν επαφές με πρόσωπα τρίτων χωρών και να σχετίζονται με διαρροή κρίσιμων για την Ελλάδα πληροφοριών…
Αλλά, είπαμε, εδώ είναι Ελλάδα και η απώλεια τέτοιων δεδομένων απλά καταγράφεται…, χωρίς να ελέγχεται το γιατί δεν υπήρξαν αντίγραφα ασφαλείας και χωρίς να ελεγχθεί (γιατί άραγε;) το γιατί δεν επιχειρείται η αποκατάσταση της βλάβης (επαναφορά αρχείων)…

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.

Νέα Σκάνδαλα παράνομων διορισμών(;)στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ.
1Πόσο ακόμα θα κλείνει τα μάτια και θα κωφεύει η διοίκηση του Υπερταμείου και η διοίκηση των ΕΛΤΑ με την διοίκηση της θυγατρικής των ΕΛΤΑ Courier?
Οι κολλητοί φίλοι του υπουργού κ.Νίκου Παππά – κ. Αντώνης Φειδοπιάστης (Πρόεδρος) ,
Ο κ. Δημήτρης Αποστολάκος (C.E.O ) και ο κ. Παναγιώτης Πανάγος (Γενικός Διευθυντής) μετά από δύο χρόνια κατάφεραν να προγραμματίσουν την μετεγκατάσταση της εταιρείας σε νέο κτήριο στην Αγία Παρασκευή για τον προσεχή μήνα, πληρώνοντας οι Έλληνες φορολογούμενοι ενοίκια δύο ετών στο υπό μετακόμιση κτήριο, αλλά γιατί να ψάξει ο εισαγγελέας τι ακριβώς έχει συμβεί? γιατί να ασχοληθεί η διοίκηση των ΕΛΤΑ ?, ένας οργανισμός που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει οικονομικά από τα τεράστια χρέη και το παθητικό.
Βεβαίως πρέπει να σταθούμε στις διοικήσεις των συγκεκριμένων εταιριών που αλλάζουν συχνά λόγω ανικανότητας και έλλειψης προσόντων (χαμένοι διαγωνισμοί εκατομμυρίων ευρώ, έξοδα και δήθεν επενδύσεις….κτλ).
Ας δούμε τα πρόσωπα της διοίκησης των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ:
Αντώνης Φειδοπιάστης :
Φίλος του κ. Νίκου Παππά και της κ. Δούρου , κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δήμαρχος των δήμων Μελισσίων – Πεντέλης με το ΣΥΡΙΖΑ (Νέοι Ανθρωοι – Νέα Αρχή) που προσφέρει θέσεις εργασίας στα ELTA Courier στους εν δυνάμει ψηφοφόρους των παραπάνω δήμων με βάσει τις εκλογικές καταστάσεις. Η παγίδα και απάτη είναι ότι προσφέρει στους παραπάνω εκβιαστικές μηνιαίες συμβάσεις μέσω τρίτου – (εταιριών όπως η Mediatel και η Onex για να εξαπατήσει το σύστημα και να μην εμφανίζονται ως προσλήψεις-συμβάσεις στην ίδια την εταιρία). Φυσικά αν κάποιος συμβασιούχος δεν διαφαίνεται ως σίγουρος ψηφοφόρος δεν ανανεώνεται η σύμβασή του και φεύγει με άγριο τρόπο.To τελευταίο διάστημα γίνεται πάρτι διορισμών …που να πλησιάσουν και οι εκλογές.
Δημήτρης Αποστολάκος :
Πρώην πωλητής στην εταιρία Courier Center , Δημοτικός σύμβουλος των δήμων Πεντέλης – Μελισσίων, που εκδιώχτηκε από το νύν δήμαρχο κ. Στεργίου για πολύ σοβαρό λόγο και τον πήρε ο κ. Φειδοπιάστης στην δημοτική παράταξή του με αντάλλαγμα τη θέση του CEO στα ELTA Courier. Υπογράφει τα πάντα για την καρέκλα και φυσικά έχει εξαιρετικούς συνεργάτες όπως η παρακάτω περίπτωση:
Zήνα Στεφανίδη : Εμπορική Διευθύντρια των ELTA Courier , πρώην τηλεφωνήτρια-πωλήτρια στην εταιρία Courier Center,στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με μισθό άνω των 3000 ευρώ / μήνα.
Η κ.Στεφανίδη διαθέτει απολυτήριο Λυκείου (όταν πτυχιούχοι είναι άνεργοι…) και λαμβάνει Διευθυντική θέση όταν ο Κανονισμός και ο Νόμος ορίζουν ξεκάθαρα ότι Διευθυντικές Θέσεις – Θέσεις Ευθύνης απαιτούν τουλάχιστον Πτυχίο Πανεπιστημίου και άλλα προσόντα που η κυρία δεν διαθέτει…. και για να αποφύγουμε τα περί Fake News οι αποδείξεις βρίσκονται στη Διαύγεια και στο site των ELTA Courier.
Oι παραπάνω μαζί με τους Ηλία Μιχαηλίδη και Βασίλη Μπούρα είναι Διοικητικά Στελέχη των ΕΛΤΑ Courier και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στην παράταξη του κ.ΦειδοπιάστηΤέλος ας σταματήσει ο κ. Φειδοπιάστης και ο κ. Αποστολάκος την τακτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ψέματα για όλα και ακατάλληλοι –χωρίς αντικειμενικά προσόντα άνθρωποι σε σημαντικές θέσεις. Σταματήστε το μαγείρεμα των αριθμών στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας (το χαλί δεν χωράει άλλα…)  και τα ψέματα περί ανάπτυξης της εταιρείας και παραλάβαμε χάος. Στο χάος οφείλεις να βάλεις τάξη αλλιώς παραιτήσου…Επιτέλους πόσο θα πληρώνουμε όλοι μας , πού είναι ο εισαγγελέας ,η δικαιοσύνη, οι διοικήσεις του Υπερταμείου και των ΕΛΤΑ, η αντιπολίτευση???Φυσικά από τον κ. Παππά δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από το διαλυμένο μοντέλο της ΕΡΤ , μια επανάληψη και στα ΕΛΤΑ και τις Θυγατρικές του.Ομάδα Εργαζομένων στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ.

Ένοχος για τοκογλυφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ο πρώην υφυπουργός Γ. Ανθόπουλος.15 χρόνια κάθειρξη...με αναστολή.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχο, χωρίς ελαφρυντικά, τον πρώην υφυπουργό, Γιάννη Ανθόπουλο στην υπόθεση τοκογλυφίας και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος επιβάλοντας ποινή 15 χρόνια, και 5χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Ο πολιτικός από τις Σέρρες και οι συγκατηγορούμενοί( ίδιες ποινές) του δήλωσαν αθώοι ενώπιον του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι είναι θύματα πλεκτάνης.Η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη από την καπνέμπορο Οδέττη Πετρίδη, η οποία κατήγγειλε ότι δέχτηκε τοκογλυφικό δανεισμό με εξοντωτικά επιτόκια από την εταιρεία Βamaco -μετέπειτα Gennet- για τον οποίο μεσολάβησε ο πρώην υφυπουργός φέρνοντας σε επαφή τις δύο πλευρές με το αζημίωτο, αφού -όπως είπε η καταγγέλλουσα στη δίκη- εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού. Μαζί με τον Γιάννη Ανθόπουλο δικάζονται άλλα τρία άτομα, υπεύθυνοι της εταιρείας την επίμαχη περίοδο.Η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να κηρυχθούν ένοχοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο πρώην υφυπουργός και οι συγκατηγορούμενοί του. Στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός τόνισε ότι “αποδεικνύεται κατά τρόπο αναμφισβήτητο ότι έγινε τοκογλυφία” παραθέτοντας μαρτυρίες και στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην πολύμηνη ακροαματική διαδικασία. Όπως είπε, οι κατηγορούμενοι δεν προστατεύτηκαν από το ενδεχόμενο η Οδέττη Πετρίδη -η οποία ζει στην Καβάλα- να τους καταγγείλει στη Δικαιοσύνη, καθώς “δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι θα μπορούσε να υψώσει το ανάστημά της για να τινάξει τον ζυγό της τοκογλυφίας”.Σχετικά με τους ισχυρισμούς του Γιάννη Ανθόπουλου ότι η καπνέμπορος του δάνεισε μεγάλα ποσά για να χτίσει τη βίλα του στη Βούλα, την ώρα που ασφυκτιούσε οικονομικά και ζητούσε βοήθεια για δανεισμό, η εισαγγελέας επεσήμανε ότι υπάρχουν θέματα “πασίδηλα” για το δικαστήριο. “Οι κατηγορούμενοι είχαν την υποχρέωση να δώσουν πειστικές απαντήσεις αλλά δεν έδωσαν” είπε η εισαγγελέας.Οι δικαστικές αρχές σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ εντόπισαν καταθέσεις στους λογαριασμούς του Γιάννη Ανθόπουλου και της συζύγου του από την Οδέττη Πετρίδη. Συνολικά, είτε μέσω τραπεζών είτε σε μετρητά, ο πρώην υφυπουργός κατηγορείται ότι απέσπασε 1.774.836 ευρώ που αντιστοιχούσαν στο 10% περίπου του δανεισμού ύψους 17,6 εκατομμυρίων ευρώ της Οδέττης Πετρίδη από τη Νamako-Gennet με εικονικά παραστατικά αγοραπωλησίας καπνού, την περίοδο 2002-2005.
ΠΗΓΗ:directnews.gr

Εξιχνιάστηκε διαδικτυακή απάτη με ενοικιάσεις ανύπαρκτων διαμερισμάτων

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνίασε υπόθεση διαδικτυακής απάτης και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα. Σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας εις βάρος αλλοδαπού, ο οποίος, ήδη, είναι έγκλειστος σε φυλακές άλλης ευρωπαϊκής χώρας, για εξαπάτηση χρηστών του διαδικτύου.Η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες πολιτών-χρηστών του διαδικτύου, ότι εξαπατήθηκαν κατά την διάρκεια αναζήτησης διαμερισμάτων προς ενοικίαση στο εξωτερικό.Όπως προέκυψε, υποδυόμενος τον ιδιοκτήτη διαμερισμάτων στο εξωτερικό, ο δράστης επικοινωνούσε με χρήστες του διαδικτύου που αναζητούσαν κατάλυμα προς ενοικίαση. Στη συνέχεια, κατόπιν τηλεφωνημάτων και ανταλλαγής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ζητούσε από τους παθόντες την αποστολή προσωπικών στοιχείων ταυτότητας ή διαβατηρίου και χρηματικό ποσό, για να ολοκληρωθεί η ενοικίαση του διαμερίσματος. Με τον τρόπο αυτό τους εξαπατούσε, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, χωρίς να υπάρχουν τα προτεινόμενα προς ενοικίαση διαμερίσματα.Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, έγινε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και των λοιπών ψηφιακών δεδομένων και ταυτοποιήθηκε ηλεκτρονικό ίχνος του σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.Ακολούθησε αλληλογραφία με τις αρμόδιες Αρχές της χώρας αυτής και προέκυψε ότι ο εμπλεκόμενος είναι γνωστός σε αυτές και είναι τώρα κρατούμενος εκεί, κατηγορούμενος για παρόμοιες υποθέσεις απάτης.Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.H αστυνομία διερευνά τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς πράξεις.

Στο εξοχικό ενός εκ των δραστών δολοφονήθηκε η Ελένη

Στο εξοχικό ενός εκ των δραστών δολοφονήθηκε η Ελένη
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο Ελένης Τοπαλούδη, με κατηγορούμενους δύο νεαρούς, έναν Έλληνα και έναν Αλβανό.
Από την ομολογία του 19χρονου από την Αλβανία προκύπτει πως το έγκλημα διαπράχθηκε στην εξοχική κατοικία της οικογένειας του 21χρονου στη Λίνδο, μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκε η Ελένη 
Και ενώ ο 19χρονος έχει ομολογήσει ότι συμμετείχε στη δολοφονία, ο 21χρονος από τη Ρόδο αρνείται ότι είχε εμπλοκή.
«Θα είχε ζήσει, αν την πήγαιναν στο νοσοκομείο»
Tο μαρτύριο που βίωσε η φοιτήτρια αποτυπώνεται στα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της Ελένης δήλωσε ότι το κορίτσι μαρτύρησε στα χέρια των δολοφόνων.
«Εκτός από το χτύπημα στο κεφάλι, υπάρχουν κι άλλα ευρήματα που δείχνουν ότι την κακοποίησαν βάναυσα. Το συγκλονιστικό στοιχείο είναι ότι η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν την πέταξαν στη θάλασσα. Αν την πήγαιναν στο νοσοκομείο, σήμερα θα ζούσε» είπε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής Ρόδου.
Σήμερα η κηδεία
Στο μεταξύ, σήμερα, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στο άτυχο κορίτσι που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Η εξόδιος ακολουθία της Ελένης Τοπαλούδη θα τελεστεί στις 11.00 το πρωί στο Διδυμότειχο.
Η σορός της φοιτήτριας μεταφέρθηκε χθες από τη Ρόδο στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί στην πατρίδα της, το Διδυμότειχο Έβρου.
Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι κατηγορούμενοι
Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα Ρόδου προσήχθησαν σήμερα το πρωί οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για τη δολοφονία της φοιτήτριας.
Οι δύο φερόμενοι ως δράστες επιρρίπτουν o ένας στον άλλον την ευθύνη για τον θάνατό της.
Όπως έγινε γνωστό, αφού τους ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες, οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.
Οι έρευνες του Λιμεναρχείου Ρόδου συνεχίζονται, με σκοπό να αποκαλυφθεί πώς έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα και για ποιους λόγους.
Oι δύο συλληφθέντες:



Εσπευσμένα στις φυλακές Ναυπλίου ο Ριχάρδος.

Εσπευσμένα στις φυλακές Ναυπλίου ο ΡιχάρδοςΕσπευσμένα στις φυλακές Ναυπλίου οδηγήθηκε σήμερα τα ξημερώματα ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος σύμφωνα με πληροφορίες.
Η μεταγωγή του γνωστού ενεχυροδανειστή έγινε στις 5.00 τα ξημερώματα, 
H μεταγωγή ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Δευτέρα ωστόσο είχε μπλοκαριστεί λόγω των γνωστών διαδικασιών που ακολουθήθηκαν. 
Χθες η αποφυλάκιση των οκτώ προφυλακισθέντων για συμμετοχή σε κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού προσέλαβε διαστάσεις θρίλερ καθώς η Εισαγγελία δεν έδωσε την σχετική έγκρισή της.

Αυτή είναι η κατάθεση που “στοιχειοθέτησε” (!) την λαθρεμπορία…

Το έγγραφο της ανακρίτριας που λέει πως «δεν υπάρχει λόγος κράτησης» για τους 8 της υπόθεσης του χρυσούΣτην κατάθεση ενός εκτελωνιστή φαίνεται να έκτισε η  αστυνομία την δικογραφία που διαβίβασε στην δικαιοσύνη για το κύκλωμα του χρυσού. Όπως προέκυψε όμως το θεμέλιο ήταν σαθρό κι έτσι κατέρρευσε ολόκληρο το οικοδόμημα. Το αδίκημα της λαθρεμπορίας, εκ του αποτελέσματος της ανακριτικής διαδικασίας, χρειαζόταν πολλά περισσότερα στοιχεία για να στοιχειοθετηθεί.Το dikastiko.gr παρουσιάζει σήμερα ολόκληρη την κατάθεση του εκτελωνιστή.Τα συμπεράσματα δικά σας….
“Είμαι εκτελωνιστής και ασκώ το εν λόγω επάγγελμα από το 1978. Έχω διεκπεραιώσει  πάρα πολλούς εκτελωνισμούς εξαγωγών και εισαγωγών σε διάφορα είδη εμπορευμάτων, μεταξύ των οποίων και χρυσό και θεωρώ ότι έχω αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο».Ερώτηση: Σε περίπτωση που κάποιος πραγματοποιεί παράνομη εξαγωγή χρυσού σε μορφή σκραπ προς τρίτη χώρα, χωρίς να φέρει παραστατικά και αποκρύπτοντας το εμπόρευμα, διαπράττει λαθρεμπορία ή όχι ;Απόκριση: Ναι διαπράττειΕρώτηση:Τι απώλειες έχει το κράτος στην ανωτέρω περίπτωση λαθρεμπορίας;Απόκριση: Σε περίπτωση λαθρεμπορίας χρυσού σε μορφή σκραπ κατά την εξαγωγή, επιβάλλονται οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις που αντιστοιχούν στην εισαγωγή του χρυσού scrap από τρίτη χώρα. Άρα οι απώλειες του κράτους  σε δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις για παράνομη εξαγωγή χρυσού σκραπ είναι Φ.Π.Α. 24% επί της αξίας του εμπορεύματος, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό/εθνικό δασμολόγιο (TARIC CODE).Ερώτηση: Μπορείς να μας παραθέσεις ένα παράδειγμα;Απόκριση: Ναι. Για παράνομη εξαγωγή χρυσού (σκραπ) αξίας 10.000 ευρώ  η δασμοφορολογικές απώλειες θα υπολογιστούν ως εξής 10.000 χ 24% = 2400 ευρώ.. Επομένως οι δασμοφορολογικες απώλειες θα είναι 2400 ευρώ. Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι η αξία του χρυσού κατά την παράνομη εξαγωγή του, υπολογίζεται με βάση την τρέχουσα τιμή πώλησης στο δελτίο τιμών της τράπεζας της Ελλάδος.Ερώτηση: Σε περίπτωση που κάποιος πραγματοποιεί εξαγωγή ρολογιών παράνομα προς τρίτη χώρα χωρίς να φέρει παραστατικά και αποκρύπτοντας αυτά, διαπράττει λαθρεμπορία;Απόκριση: ΝαιΕρώτηση: Τι απώλειες έχει το κράτος σε αυτή την περίπτωση της λαθρεμπορίας;Απόκριση: Ομοίως σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δασμολόγιο (TARIC CODE), έκαστο ρολόι με αξία άνω των 1000 ευρώ επιβαρύνεται με φόρο πολυτελείας 10%, σε αυτό προστίθεται δασμός αναλόγως της αξίας του ρολογιού και Φ.Π.Α.  24%.”