Δέυτερη απειλητική επιστολή έφθασε στο ΕΣΡ μετά την επιβολή του προστίμου ύψους 150.000 ευρώ στο κανάλι ΑΡΤ του Καρατζαφέρη,από οπαδούς του.

 ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ 20 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 7350/2016 ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ 12 ΜΗΝΕΣ ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΥΔΕΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ,ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΥΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΨΕΥΔΩΣ ΟΤΙ ΑΘΩΟΘΗΚΕ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Καρατζαφερης ΕσρΝέα απειλητική επιστολή έφθασε στο ΕΣΡ μετά την επιβολή του προστίμου ύψους 150.000 ευρώ στο κανάλι ΑΡΤ του Γιώργου Καρατζαφέρη για το poll με αφορμή τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Στη νέα επιστολή οι ανώνυμοι δράστες αναφέρουν: «Λοιπόν για να βάλουμε μια τάξη στο ΕΣΡ σήμερα το βράδυ μια οικογένεια σας θα καεί ζωντανή, εμείς το είπαμε, εσείς δεν το λάβατε υπόψιν σας, οπότε για 150.000 ευρώ θα κλάψετε με μαύρο δάκρυ! Να δούμε ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει όνομα σε κάποιο δρόμο δίνοντας το όνομα του καμένου οργάνου σας, ή θα το δώσει στην πούστρ@ σκατά στον τάφο της».
Αιτία για το πρόστιμο που επέβαλε το ΕΣΡ στο ΑΡΤ ήταν το «γκάλοπ» του σταθμού αναφορικά με την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου. .
«Ούτως ή άλλως είχαμε πάθει ζημιά όταν ο ίδιος φορέας με γραμμή της κυβέρνησης μας έκανε τοπικούς από πανελλήνιους και χάσαμε τους πελάτες μας»
Το κλείσιμο του τηλεοπτικού καναλιού ART μετά το πρόστιμο των 150.000 ευρώ που επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης του καναλιού Γιώργος Καρατζαφέρης.Όπως είπε από την εκπομπή του που μεταδόθηκε την Κυριακή είναι «ένα τεράστιο πρόστιμο που μας οδηγεί στο κλείσιμο του καναλιού. Ούτως ή άλλως είχαμε πάθει ζημιά όταν ο ίδιος φορέας με γραμμή της κυβέρνησης μας έκανε τοπικούς από πανελλήνιους και χάσαμε τους πελάτες μας. Ήταν 7-8 οδυνηροί μήνες, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε από την 1η Ιανουαρίου αλλά αυτό είναι ένα θέμα που αφορά εμάς».Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε, επίσης, ότι «εγώ νοιώθω ότι διώκομαι για ιδέες που δεν είναι αρεστές για την κυβέρνηση».Όσον αφορά την απειλητική και υβριστική επιστολή που εστάλη στο ΕΣΡ μετά την επιβολή του προστίμου είπε ότι «υπήρξε προβοκάτσια χοντρή. Εστάλη επιστολή στο ΕΣΡ με φαξ που έλεγαν πρόστυχα πράγματα που δεν μας αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση. Στείλαμε επιστολή προς το ΕΣΡ στην οποία αναφέρεται ότι δεν εκφράζει το ART».«Απαιτούμε τη διερεύνηση της επιστολής από τις αρχές της χώρας» είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος προανήγγειλε ότι «θα πάρω ντουντούκες και θα οργώνω την Ελλάδα, δεν θα αφήσω την Ελλάδα στη μπολσεβικική νοοτροπία».Φυσικά δεν λέει κουβένταΩΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 7350/2016 ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ 12 ΜΗΝΕΣ ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ,ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΥΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΨΕΥΔΩΣ ΟΤΙ ΑΘΩΟΘΗΚΕ.  



Πλειός:  Οι απειλές δεν θα «κάμψουν» τη λειτουργία του ΕΣΡ

«Είναι μια απειλή η οποία εμένα προσωπικά δεν με επηρεάζει καθόλου, τουναντίον ενισχύει την διάθεσή μου να κάνω ακόμη πιο καλά την δουλειά που κάνω», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο καθηγητής στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ και μέλος της ανεξάρτητης Αρχής, Γιώργος Πλειός.«Επειδή μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου αυτό που θα κάνω είναι να συνεχίσω κανονικά όπως μέχρι τώρα. Δηλαδή εξετάζουμε τις υποθέσεις, βλέπουμε αν υπάρχει παράβαση, επιβάλλουμε τις πρέπουσες κυρώσεις συστηματικά το ίδιο και περισσότερο. Δεν νομίζω ότι τέτοιου είδους απειλές είναι σε θέση να "κάμψουν" τη λειτουργία του οργάνου ούτε την δική μου προσωπικά αποφασιστικότητα», λέει ο κ. Πλειός.Όσον αφορά στην κοινοποίηση της απειλητικής επιστολής σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Πλειός τόνισε ότι «είναι δική μου προσωπική απόφαση διότι με αφορά. Είναι μια απειλή και προς το πρόσωπό μου κι έχω το δικαίωμα να την διαχειριστώ όπως νομίζω. Πρέπει να ξέρει η κοινή γνώμη στην Ελλάδα και πολλοί άλλοι παράγοντες τι συμβαίνει. Νομίζω ότι έχουμε χρέος».Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Νοεμβρίου είχε σταλεί στο ΕΣΡ η πρώτη απειλητική επιστολή, η οποία έγραφε: «Θάνατος στους gay, θάνατος στους αντιρατσιστές, θάνατος στους αντίχριστους, θάνατος στο ΕΣΡ, θάνατος σε όλα τα κουμμούνια!!!Προφανώς “κύριοι” του ΕΣΡ αισθάνεστε ασφάλεια για τη ζωή σας, κάνετε λάθος, εδώ και 15 ημέρες σας παρακολουθούμε και λίαν συντόμως θα χρειαστείτε στεφάνια. Νομίζετε ότι θα σας σώσουν κάποιοι; Μπορεί να την γλυτώσετε εσείς αλλά έχετε και οικογένειες και παιδάκια βλαχοκουμμούνια.Εμείς δεν πετάμε τρικάκια και βάφουμε τοίχους, καίμε ζωντανούς τέτοιου είδους σκουλήκια. Πάρτε πίσω το πρόστιμο από τον σταθμό ΑΡΤ που επιβάλλατε για έναν πούστη και ίσως γλυτώσετε μέχρι το επόμενο!»

ΑΡΗΣ ΣΠΙΝΟΣ

Αυτοί πουλούσαν τα ανύπαρκτα οικόπεδα

Τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των επτά μελών της σπείρας που έκανε εικονικές πωλήσεις οικοπέδων, ενώ διακινούσε και πλαστές ή ακάλυπτες επιταγές έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ.Οι απατεώνες εκτιμάται ότι θα κέρδιζαν 6 εκατομμύρια ευρώ από τις απάτες τους με τα οικόπεδα και πάνω από 400.000 ευρώ για τις 10 περιπτώσεις διακίνησης πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών που διακίνησαν.Τα έξι από τα επτά μέλη της σπείρας είχαν συλληφθεί στις 23 Νοεμβρίου σε επιχειρήσεις αστυνομικών από την Καλλιθέα, την Ομόνοια, τη Νέα Σμύρνη, το Μαρούσι, τον Βύρωνα και την Καισαριανή.Η σπείρα εκτιμάται ότι ξεκίνησε τη δράση της στις αρχές του 2018 νομιμοποιώντας τα χρήματα που εισέπρατταν μέσω εικονικών και καθαρών εταιρειών.Πρόκειται για τους Κοκκινάδο Σταύρο του Χρήστου και της Αδαμαντίας, γεννηθέντα στις 5-5-1955 στην Αθήνα, τον Μουγκογιάννη Γεώργιο του Κωνσταντίνου και της Σοφίας, γεννηθέντα στις 9-5-1940 στην Αθήνα, την Αλεξίου Κυριακή του Ιωάννη και της Καλλιόπης, γεννηθείσα στις 2-11-1965 στο Αιγάλεω, τον Βαρούτα Ιωάννη του Αλέξανδρου και της Μαρίας, γεννηθέντα στις 8-8-1937 στο Σουλάρι Αρκαδίας, τον Πανούση Δημήτριο του Σωτηρίου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 3-3-1950 στο Λαλιώτη Κορινθίας, τον Αποστολόπουλο Παναγιώτη του Άγγελου και της Μάρθας, γεννηθέντα στις 10-1-1955 στη Γαστούνη Ηλείας και τον Γκιουνέσογλου Χριστόδουλο του Δημητρίου και της Αλεξάνδρας, γεννηθέντα στις 23-12-1962 στην Κωνσταντινούπολη

<ΠΟΙΝΕΣ ΧΑΔΙ> με αναστολή στον εφοπλιστή Β. Ρέστη και 4 συγκατηγορουμένους του. Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη...αλλά πήγε σπίτι του!!!

Η υπόθεση αφορά την καταπάτηση 300 στρεμμάτων δημόσιας δασικής έκτασης που είχε αποκαλυφθεί κατά την εισαγγελική έρευνα για το αποκαλούμενο «παραδικαστικό Νο 2»
Πρόσκαιρες ποινές κάθειρξης με αναστολή στον εφοπλιστή Î’. Ρέστη και 4 συγκατηγορουμένους τουΠολυετής ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης με αναστολή(!) επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και σε τέσσερις ακόμη συγκατηγορουμένους του, σε υπόθεση καταπάτησης 300 στρεμμάτων δημόσιας δασικής έκτασης που είχε αποκαλυφθεί κατά την εισαγγελική έρευνα για το αποκαλούμενο «παραδικαστικό Νο 2».Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο και καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών, κατά συγχώνευση, τον εφοπλιστή για τα κακουργήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή δήλωση, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου. Οι ποινές που επιβλήθηκαν στον. Ρέστη, στον οποίο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό ειλικρινούς μεταμέλειας, ήταν 8 έτη για καθεμία από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, ποινές που τελικά συγχωνεύτηκαν σε 10ετή κάθειρξη.Αποτελεί βεβαία σκάνδαλο η απόφαση για τη χορήγηση αναστολής αφού ο ίδιος επειχειρματίας πριν 4 μήνες καταδικάστηκε σε 5 χρονιά φυλακή για την υπόθεση Καρούζου ενώ εκρεμούν εις βάρος του νέες κακουργηματικές διώξεις και επιπλέον κατηγορείται για σύστασή εγκληματικής οργάνωσης. Για την προκείμενη υπόθεση βρέθηκαν στο εδώλιο συνολικά 17 κατηγορούμενοι υπόλογοι για καταπάτηση 300 στρεμμάτων δασικής έκτασης στη Β’ Ζώνη Υμηττού, στο Κορωπί. Ανάμεσά τους, ο συμβολαιογράφος που συνέταξε τα συμβόλαια, η γυναίκα που πούλησε την επίμαχη έκταση  και ο πολιτικός μηχανικός που υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 8 έως 10 χρόνια. Σε ποινή κάθειρξης 6 ετών καταδικάστηκε επίσης η μεσίτρια, σύζυγος του συμβολαιογράφου.Το δικαστήριο αθώωσε τους υπόλοιπους 12 κατηγορούμενους.Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτική δύναμη στην έφεση.Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, στον κ. Ρέστη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.Στη δικογραφία για την υπόθεση αναφέρεται πως ο εφοπλιστής έγινε κύριος της επίμαχης έκτασης με ψευδή έγγραφα που φαίνεται να στόχευαν να πείσουν τον υποθηκοφύλακα Κορωπίου, ο οποίος δεν είχε προχωρήσει στην εγγραφή της καθώς δεν υπήρχε βεβαίωση του δασαρχείου γι’ αυτήν. Ο κ. Ρέστης έχει υποστηρίξει ενώπιον της Δικαιοσύνης πως με την επίμαχη μεταβίβαση ουσιαστικά έπεσε θύμα πρώην στενών συνεργατών του που είχαν την διαχείριση εταιρειών του και του έστησαν παγίδα.
ΑΡΗΣ ΣΠΙΝΟΣ

Συγγνώμη… λάθος, λέει τώρα η ανακρίτρια Σταυρούλα Μπελδέκα που προφυλάκισε τους 8 κατηγορουμένους.ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΟΜΩΣ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ.ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Συγγνώμη… λάθος, λέει τώρα η ανακρίτρια που προφυλάκισε τους 8 κατηγορουμένους ως μέλη της «μαφίας χρυσού»
ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΠΙΝΟΥ
Για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά, οι ανακριτικές αρχές ανακαλούν σε 24 ωρες αυτεπαγγέλτως την απόφασή τους για προφυλάκιση κατηγορουμένων και μάλιστα σε μία υπόθεση που ήταν επί περίπου μία εβδομάδα πρωτοσέλιδο.Η απόφαση της ανακρίτριας να πάρει… πίσω τα εντάλματα προσωρινής κράτησης που η ίδια είχε εκδώσει τα προηγούμενα 24ωρα, καταδεικνύει το μέγεθος της «γκάφας» που έγινε σε αστυνομικό και δικαστικό επίπεδο.Το έγγραφο της ΑΑΔΕ που έφερε τα πάνω-κάτω στην έρευναΤο βαρύτατο κατηγορητήριο που συνόδευε τους 63 συλληφθέντες, φέρνοντας τους αντιμέτωπους, κατά περίπτωση, με κακουργήματα, αποδείχτηκε έωλο, μετά το έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που κατέρριπτε το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας.Αν και από την πρώτη στιγμή οι συνήγοροι των κατηγορουμένων «διαρρήγνυαν τα ιμάτιά» τους  ότι σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει και δεν στοιχειοθετείται λαθρεμπορία κατά την εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, χώρα εκτός ΕΕ καθώς δεν προβλέπονται φόροι ή δασμοί, οι διωκτικές αρχές εξακολουθούσαν να «διατυμπανίζουν» την… επιτυχία τους, εμφανίζοντας την υπόθεση ως καραμπινάτη εξιχνίαση των κυκλωμάτων στην αγορά χρυσού.Έρευνα χωρίς τη συνδρομή ειδικών Οι αστυνομικές αρχές οι οποίες είχαν στα χέρια τους την υπόθεση, σύμφωνα με διαβιβαστικό, δύο ολόκληρα χρόνια, δεν μπήκαν καν στον κόπο είτε να απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών είτε σε κάποιον άλλο ειδικό σε θέματα λαθρεμπορίας, για να διαπιστώσουν το νομικό καθεστώς που ισχύει στις εξαγωγές προς την Τουρκία.Αντίθετα, «διαφημίζοντας» τις συλλήψεις τους ως καίριο χτύπημα στα κυκλώματα των λαθρεμπόρων χρυσού, οι αστυνομικές αρχές… παρέσυραν ακόμη και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε δηλώσεις για το γνωστό ενεχυροδανειστή που πιθανόν να έχει πια μετανιώσει.Η «έκπτωση» της λαθρεμπορίαςKαι αυτό γιατί, ο θησαυρός αποδεικνύεται… άνθρακας  ποινικά, καθώς η εξαφάνιση της λαθρεμπορίας, συμπαρασύρει και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και την εγκληματική οργάνωση που έχει αποδοθεί στους κατηγορουμένους. Χωρίς βασικό έγκλημα, όπως γνωρίζει και ο πρωτοετής της Νομικής, «εξανεμίζεται» και η ποινική αξία των άλλων δύο κακουργημάτων.Προχειρότητα ή αδικαιολόγητη βιασύνη των αστυνομικών αρχών;Το ερώτημα αυτό που από την αρχή έθεταν οι συνήγοροι υπεράσπισης, απασχολεί πλέον και την κοινή γνώμη που βλέπει μπροστά της ένα «φιάσκο» πρωτοφανές.Η απόφαση για τις οκτώ προφυλακίσεις Θα πρέπει ωστόσο να επισημανθεί, πως ακόμη κι αν ο εισαγγελέας που  άσκησε την ποινική δίωξη δεν είχε τον χρόνο να επικεντρωθεί στο αδίκημα της λαθρεμπορίας και να διασταυρώσει εάν υφίσταται, η ανακρίτρια διαφθοράς Σταυρούλα Μπελδέκα  που πήρε τη «σκυτάλη» της ανάκρισης, όφειλε να ξεκαθαρίσει το νομικό πλαίσιο που ισχύει, προκειμένου να μην αποδομηθεί στη συνέχεια η ανάκριση.Ακόμη κι αν η ανακρίτρια μαζί με την αρμόδια εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων εμπιστεύτηκαν τις αστυνομικές αρχές για την αξιολόγηση των ποινικών πράξεων που απέδωσε στους κατηγορουμένους, όφειλε, σύμφωνα με έγκυρες δικαστικές πηγές, να το διακριβώσει προτού προχωρήσει στις οκτώ προφυλακίσεις.Η «σπουδή» της ανακρίτριας να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό τον κύκλο των απολογιών, αποδείχτηκε μάλλον… επικίνδυνη αφού εξέθεσε το κύρος της Δικαιοσύνης, σε μία υπόθεση που λόγω της σοβαρότητας της θα έπρεπε να δείξει μεγαλύτερη προσοχή.Άλλωστε, από την ογκωδέστατη δικογραφία, ενδεχομένως να προέκυπταν άλλα αδικήματα τα οποία δεν θα είχαν τόσο σαθρό υπόβαθρο, αποτιμώντας ποινικά την τυχόν παράνομη συμπεριφορά των εμπλεκομένων.Οι ευθύνες για το φιάσκοΤώρα ωστόσο, η ευθύνη για αυτή τη  «γκάφα ολκής» φαίνεται ότι διαχέεται κάπου ανάμεσα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και την Ευελπίδων… Το σίγουρο είναι πως οι κατηγορούμενοι θα αναζητήσουν τους υπευθύνους και, όπως διαφάνηκε, από τις ανακοινώσεις των συνηγόρων τους, θα στραφούν σε βάρος τους. Και τότε, όπως όλα, δείχνουν, κάποιοι μπορεί και να… θησαυρίσουνΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ Η ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΠΟ Η ΟΧΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ.
Το έγγραφο που απέστειλε η ανακρίτρια στην εισαγγελία Πρωτοδικών