Μηνύσεις από Χρυσόστομο – Σεραφείμ στην ΕΡΤ

Την κατηγορούν ότι τους αποκάλεσε «χρυσαυγίτες» και «ακροδεξιούς»

Στην Δικαιοσύνη ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Πειραιώς Σεραφείμ μετά τους χαρακτηρισμούς «χρυσαυγίτες» και «ακροδεξιοί» που εξαπέλυσε εις βάρος τους η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου μέσα από την εκπομπή της στην ΕΡΤ.
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Επειδή, τα όσα ανέφερε η δημοσιογράφος κ. Ακριβοπούλου στην εκπομπή “Δεύτερη Ματιά” της ΕΡΤ (19-11-2018), χαρακτηρίζοντας τις απόψεις μου ότι απηχούν ακροδεξιές και χρυσαυγίτικες αντιλήψεις, θεωρώ ότι είναι άκρως προσβλητικά προς το πρόσωπό μου γι’ αυτό και την καλώ να καταθέσει το περιεχόμενο αυτών των απόψεων και των αντιλήψεών μου άλλως θα ασκήσω κάθε ένδικο μέσο, εκτός εάν ανακαλέσει άμεσα στην αυριανή εκπομπή της».
Ο μητροπολίτης Πειραιώς επίσης ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της ΕΡΤ και της κ. Ακριβοπούλου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του μητροπολίτη Σεραφείμ:
Ὅταν στό διαδίκτυο ἔχεις καταθέσει 5 κείμενα, δημόσια ἀνακοινωθέντα στίς 22/4/2013, 23/4/2013, 29/4/2013, 20/9/2013, καί 16/12/2013, τά ὁποῖα ὑπάρχουν στό διαδίκτυο μέ τά ὁποῖα καταδικάζεις τόν παγανιστικό χαρακτήρα τοῦ πολιτικοῦ μορφώματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αὐγή» πού ἀποτελεῖ ἰδεολογική συνέχεια τοῦ ἀποκρυφιστικοῦ καί σατανιστικοῦ ἑρμητικοῦ τάγματος «Χρυσή Αὐγή» τοῦ 19ου αἰ. τῶν Γέϊτς, Πεσόα καί Κρόουλι, παρουσιάζοντας πανελληνίως τά ἀποδεικτικά στοιχεῖα γιά τό ἰδεολόγημά της καί τόν σαφῆ ἀντιχριστιανικό της χαρακτῆρα, προειδοποιώντας μάλιστα ὅτι ἀποτελοῦν κίνδυνο γιά τήν Ἐκκλησία καί τό Ἔθνος οἱ θέσεις τοῦ πολιτικοῦ αὐτοῦ μορφώματος, ἀποτελεῖ βαρύτατη συκοφαντία καί ἐξύβριση ἡ δημόσια ἀναφορά στήν ἐκπομπή τῆς ΕΡΤ τῆς 19/11/2018 «Δεύτερη ματιά» τῆς κ. Κατερίνας Ἀκριβοπούλου, ὅτι ὑποβάλλων τίς νομικές μου ἐνστάσεις ὡς ὑπεύθυνος Ἱεράρχης τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος διαποιμαίνων τήν Ἱ. Μητρόπολη Πειραιῶς, εἶμαι «ἀκροδεξιός καί χρυσαυγίτης» δηλαδή αὐτό πού πολλές φορές ἔχω καταδικάσει δημόσια ὅτι ἀποτελεῖ πνευματικό κίνδυνο γιά τόν Ἑλληνισμό καί τήν Ὀρθοδοξία. Ἑπομένως ὅταν καταγγέλω μέ ἐπιχειρήματα τόν ΓΓ τοῦ «Λαϊκοῦ Συνδέσμου Χρυσή Αὐγή» πού προλογίζει θετικά τό βιβλίο τοῦ κ. Ὀδυσσέα Πατεράκη «Τό ἀστραφτερό σκοτάδι τοῦ Ἑωσφόρου» ἐμπαίζω καί παραπλανῶ τό ποίμνιό μου.
Κηδόμενος τῆς ἀξιοπρεπείας μου διαμαρτύρομαι ἔντονα γιά τήν κατάπτωση τῆς κρατικῆς καί λαοσυντήρητης τηλεοράσεως τῆς ΕΡΤ ἀπό τίς ἄκριτες, ψευδεῖς καί συκοφαντικές τοποθετήσεις τῆς κ. Κ. Ἀκριβοπούλου καί καταφεύγω ἄμεσα ἐναντίον τῆς ΕΡΤ καί ἐναντίον τῆς κ. Ἀκριβοπούλου στήν τακτική καί ποινική Δικαιοσύνη καί βέβαια μέ ἀναφορά μου στό ΕΣΡ.
Ὁ πόλεμος λάσπης συνεχίζεται. Τό ἔγκλημά μου εἶναι ὅτι ἀρθρώνω νομικό λόγο στά νομικά ζητήμα πού θέτει τό πλαίσιο συμφωνίας Ἐκκλησίας-Πολιτείας. Δηλαδή ἐρωτῶ καί πάλι: Μπορεῖς νά παραιτηθεῖς ἀπό τήν διεκδίκηση τῆς περιουσίας σου, ὅταν σέ ἔχει δικαιώσει τό Εὐρωπαϊκό Δικαστήριο Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων καί χωρίς καμμία ποινική ρήτρα, πού νά ἀποτιμᾶ τό μέγεθος αὐτῆς τῆς περιουσίας, ἀπό τήν ὁποία παραιτῆσαι καί ἡ ὁποία νά περιέχεται στή συμφωνία ὡς ἀποτρεπτικό μέσο καταστρατήγησής της, νά διαγράφεσαι ἀδιαμαρτύρητα ἀπό τό ἀνθρώπινο δυναμικό τοῦ Ἑλληνικοῦ Δημοσίου, στό ὁποῖο «ἀγωνίστηκες» ἀπό τό 1945 νά ἐνταχθεῖς καί νά μεταβάλλεται ἡ μισθοδοσία σου, σέ ἁπλή ἐπιδότηση, πού δέν μπορεῖ νά συνεχίζεται ἐπί μακρόν, μέσα στό νομικό πλαίσιο τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἕνωσης καί ἐπειδή ὑποβάλλεις αὐτά τά εὔλογα ἐρωτήματα γιά κάθε καλῆς προαιρέσεως ἄνθρωπο, νά θεωρεῖσαι «ἐχθρός τοῦ λαοῦ» καί «χρυσαυγίτης»; + ὁ Πειραιῶς Σεραφείμ.ΠΗΓΗ:FIMOTRO

ΔΙΚΑΣΤΙΚΉ ΠΑΡΩΔΙΑ! 6 αναβολές έχει πάρει η δίκη του Φουρθιωτη. Η εισαγγελέας του Α.Π τι λέει για αυτό;


Αποτέλεσμα εικόνας για μενιος φουρθιωτης ιβαν σαββιδηςΑποτέλεσμα εικόνας για Αλεξανδρατου

ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΠΙΝΟΥ


Κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος ότι έκλεψε 200.000 από τη Τζούλια Αλεξανδράτου. Ακούγονται πολλά για το συσχετισμό αυτής  της υπόθεσης με διαφορές καταγγελίες-απειλές που ετοιμάζει όπως λέει να κάνει ο κατηγορούμενος Φουρθιώτης για την αγοροπωλησία το Ε από τον Ιβάν Σαβίδη!!!

Aν είναι αθώος ή ένοχος θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη . Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να γίνει επί τέλους η δική. Προς το παρόν αυτό που διεξάγεται είναι μια δικαστική παρωδία. Για μια ακόμα φορά ,μετά από 5 αναβολές (!!)Η δική προσδιορίστηκε για το Νοέμβριο του 2019. Η δική είχε προσδιοριστεί για τις 14 Νοεμβρίου του 2018,στο μονομελές δικαστήριο κακουργημάτων, αλλά αυτή τη φορά αναβλήθηκε λόγο  στάσεις εργασίας των δικαστικών γραμματέων. Είναι προφανές ότι η εισαγγελία του Αριού Πάγου θα ασχοληθεί με τη δική αυτή ,ως προς την καταιγίδα αναβολών που έχει πάρει  και τους λογούς αυτών . Ήδη πάντως στους διάδρομους του ανωτάτου δικαστηρίου ακούγονται πολλά για το συσχετισμό αυτής  της υπόθεσης με διαφορές καταγγελίες-απειλές που ετοιμάζει όπως λέει να κάνει ο κατηγορούμενος Φουρθιώτης για την αγοροπωλησία το Ε από τον Ιβάν Σαβίδη.Ίδωμεν!!!

Αποκάλυψη!!!Οι Έλληνες πληροφοριοδότες της DEA και η αμοιβή των 500.000$ για την εξάθρωση του κυκλώματος των 382 κιλών κοκαΐνης

Οι πελάτες της καφετέριας-ορμητήριο στο στόχαστρο της ασφάλειας 


ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΠΙΝΟΥ
Αποτέλεσμα εικόνας για delano cafe

Δύο πρόσωπα – κλειδιά, που θεωρούνται προστατευόμενοι μάρτυρες και βάσει ειδικής διαδικασίας δεν θα αποκαλυφτεί ποτέ η ταυτότητα τους, λειτούργησαν ως “Δούρειος Ιππος” της Δίωξης Ναρκωτικών, που σε συνεργασία με την Αμερικάνικη DIA, κατάφεραν γερό χτύπημα στο διεθνές καρτέλ ναρκωτικών, το οποίο προσπάθησε να μεταφέρει ποσότητα 382 κιλών κοκαίνης από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων και του 40χρονου γιού γνωστής αστρολόγου, που έχει φύγει απ τη ζωή,Αποστόλης Λεουσης  ο οποίος απολογήθηκε  στην 3η ανακρίτρια ναρκωτικών, ως υπεύθυνος, για το σκάφος, που θα μετέφερε τα ναρκωτικά και αποφασίστηκε η προφυλάκυση του.
Μαζί του απολογήθηκε και ο 63χρονος έμπορος αυτοκινήτων, Σπυριδονάκος και ο 41χρονος Αλβανός,Πέππα οι οποιοι επίσης προφυλακίστηκαν.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, προκειμένου να προστατευτεί η ταυτότητα τους, οι δύο μάρτυρες – κλειδί, κάνοντας χρήση ειδικής διαδικασίας, που ορίζει ο νόμος, δεν πρόκειται να εμφανιστούν και να καταθέσουν στην 3η ανακρίτρια ναρκωτικών Ειρήνη Πουλιδάκη, η οποία χειρίζεται τη σοβαρότατη υπόθεση.
Αντίθετα, με απόλυτη μυστικότητα θα καταθέσει για λογαριασμό τους αστυνομικός, ο οποίος θα μεταφέρει όλα όσα είπαν σε εκείνον.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προκειμένου να γίνουν όλα τα παραπανω και να αξιοποιηθούν σημαντικότατες πληροφορίες, για το κύκλωμα κοκαίνης, οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές έκαναν χρήση ανακριτικής διείσδυσης στην έρευνα.
Δηλαδή, εκδόθηκε βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών, με το οποίο δόθηκε η άδεια σε δύο πρόσωπα, να μεταβούν στο Εκουαδόρ, να διεισδύσουν στο κυκλωμα και να χρησιμοποιηθούν ως προστατευόμενοι μάρτυρες, δίνοντας σημαντικότατες πληροφορίες και στοιχεία, που οδήγησαν στη σύλληψη, μέχρι στιγμής 10 προσώπων, που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος, για τη μεταφορά των ναρκωτικών και τη χρηματοδότηση του φορτίου κοκαίνης.
Η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων καλύπτεται με απόλυτη μυστικότητα και όπως λένε οι ανακριτικές αρχές, τα στοιχεία τους δεν πρόκειται να αποκαλυφτούν ποτέ, αλλά ακόμη και στο δικαστήριο θα καταθέσουν από ειδικό χώρο, με αλλοιωμένη φωνή.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η προστασία της ανωνυμίας των δύο μαρτύρων είναι και ο λόγος, που μέχρι τώρα, οι καταθέσεις τους δεν έχουν μπει στη δικογραφία.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι ελληνικές αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, σε συνεργασία με τις αμερικανικές, τις γαλλικές και τις ολλανδικές εξετάζουν το ενδεχόμενο η υπόθεση των 382 κιλών κοκαίνης να συνδέεται με άλλη μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών, διεθνούς εμβέλειας, η οποία ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, αν και είχε προαναγγελθεί, όπως και των 382 κιλών κόκας, σε εκδήλωση στην εταιρεία Δικαστικών Μελετών από τον εισαγγελέα, που εκροσωπεί τη χώρα μας στη Eurojust, Πάρη Αδάμη,πρίν λίγες μέρες
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στο στόχαστρο της ανακριτικής έρευνας έχει μπει το πελατολόγιο ενός καφέ μπιστρό, στο Παλαιό Φάληρο, που ανήκει στην οικογένεια του κατηγορούμενου γιού της αστρολόγου, καθώς φέρεται ότι, εκεί, σύχναζαν και εν ενεργεία δικαστικοί λειτουργοί,δημοσιογράφοι και αστυνομικοί.
Οι τρεις κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα, ενώ επτά ακόμη συνελήφθησαν στο Εκουαδόρ και πρόκειται να ζητηθεί η έκδοση τους στη χώρα μας.
Σύμφωνα με όσα είναι γνωστα, ο γιός της αστρολόγου με τους δύο συγκατηγορουμένους του, συνεργάστηκαν με 6 υπηκόους Εκουαδόρ, οι οποίοι είχαν αναλάβει να βρουν ένα ιστιοπλοϊκό, που θα προετοίμαζαν κατάλληλα (  ανεύρεση πληρώματος, αγορά εξαρτημάτων, τροποποιήσεις στο πλοίο για φύλαξη των ναρκωτικών)με τις απαραίτητες αλλαγές και τη στελέχωση του, προκειμένου να μεταφέρουν μία τεράστια ποσότητα ναρκωτικών από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία. Πράγματι στις 10 με 12 Νοεμβρίου, τα έξι μέλη της οργάνωσης του Εκουαδόρ προμηθεύτηκαν μία μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, την οποία είχαν σκοπό να μεταφέρουν ανάμεσα σ’ αυτές τις δύο χώρες για λογαριασμό των Ελλήνων συνεργών τους μέσω του ιστιοπλοϊκού σκάφους, το οποίο είχανε αγοράσει με την επωνυμία sunset. Κατά την σύλληψη τους στο Εκουαδόρ κατασχέθηκαν 332 συσκευασίες κοκαΐνης βάρους 382 κιλών.Τα εκτιμώμενα έσοδα για την εγκληματική οργάνωση από την κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης ανέρχονται στα 11 εκατομμύρια$και για το λόγο αυτών εκτιμάται ότι η αμοιβή των δύο Ελλήνων πληροφοριοδοτών θα είναι αντίστοιχο του 5% όπως προβλέπεται σε αντίστηχες <επιχειρήσεις>. 
Εγκέφαλος και αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είναι ο 63χρονος, με άμεσο συνεργάτη του τον Αλβανό και τον γιό της αστρολόγου, να είναι αυτός ο οποίος είχε επιφορτιστεί με τον έλεγχο την διεκπεραίωση και τις λεπτομέρειες για την μεταφορά της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.
Σύμφωνα πάντα με την κατηγορία, στην δίωξη ναρκωτικών ήρθαν πληροφορίες για την δράση της συγκεκριμένης οργανώσεις και αμέσως οι ελληνικές αρχές και με άρση τηλεφωνικού απορρήτου, την οποία ζήτησαν, ξεκίνησαν να τους παρακολουθούν. Οι τρεις κατηγορούμενοι ήταν ιδιαιτέρως προσεκτικοί και συναντιόντουσαν κάτω από άκρα μυστικότητα. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 ο τρίτος κατηγορούμενος γιος της αστρολόγου μετέβη αεροπορικώς από την Αθήνα στο Εκουαδόρ, προκειμένου να  συναντήσει τα εκεί μέλη της οργάνωσης και να ελέγξει το ιστιοπλοϊκό σκάφος το οποίο το κύκλωμα είχε ήδη αγοράσει. Φέρεται σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλλουν οι αστυνομικοί οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι να είχαν χρηματοδότηση τη συγκεκριμένη επιχείρηση με 29.000 €. Δύο μέρες αργότερα, στις 12 Νοεμβρίου, αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας προκειμένου να συντονίσει  την εκεί επιχείρηση και να είναι σε άμεση συνεργασία, για να δίνει πληροφορίες στην Ελλάδα, πήγε στο Εκουαδόρ.Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στις 14 Νοεμβρίου, αφού ο  63χρονος βγήκε στο μπαλκόνι κρατώντας ένα περίστροφο, αλλά δεν προέβαλε άλλη αντίσταση.. Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο ηλεκτρονική ζυγαριές ακριβείας και δύο πιστόλια.Οι δύο πρώτοι κατηγορούμενoι  αρνήθηκαν  να απολογηθούν στην προανάκριση, ενώ ο γιος της αστρολόγου ανέφερε ότι, όντως επισκέφτηκε του Εκουαδόρ αλλά αρνήθηκε την οποιαδήποτε σχέση του με τα ναρκωτικά.Φέρεται να υποστήριξε προανακριτικά ότι συνεργαζόταν με τον 63χρονο έμπορο αυτοκινήτων και ταξίδεψε στο Εκουαδόρ στο πλαίσιο μίας δουλειάς για μεταφορά κακάο.Φέρεται να υποστήριξε ότι, τα πρόσωπα με τα οποία θα έκλεινε τη δουλειά του ζήτησαν ως χάρη να δει και να φωτογραφίσει ένα σκάφος και στη συνέχεια να παραδώσει τις φωτογραφίες σε έναν Αλβανό στην Ελλάδα και να του υποδείξει κάποιον σκίπερ.Ισχυρίστηκε ότι, του ζήτησαν να τους βοηθήσει να φτιάξουν ελληνικά χαρτιά και ότι, ο ίδιος αφού είδε το σκάφος, το φωτογράφισε και έφυγε χωρίς να δει κατι παράνομο

.Ωστόσο, ο γιος της αστρολόγου, όπως επεσήμανε, όταν πια επέστρεψε στην Ελλάδα οι άνθρωποι απ το Εκουαδόρ τον πίεζαν να τους κανονίσει τα έγγραφα του σκάφους και τότε, όπως ισχυρίζεται άρχισε να υποψιάζεται ότι, δεν προοριζόταν για μεταφορά κακάο, αλλά ίσως για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες των δύο συνεργατών της DEA η αγοραπωλησία αφορούσε 500 κιλά κοκαΐνης

Ξήλωσαν το δίκτυο κατασκόπων στη Τουρκία που δούλευε για την Ελλάδα με...ευθύνη της Ε.Υ.Π.


Οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών, με προεξάρχουσα τον μεγαλύτερο οργανισμό μεταξύ αυτών, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (και ουσιαστικά τον μόνο οργανισμό πληροφοριών της χώρας μέχρι την εμφάνιση της Διακλαδικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ), υπέστησαν στα τέλη της περασμένης δεκαετίας και στις αρχές αυτής που διανύουμε - «συμπτωματικά» ταυτόχρονα με την έλευση στην εξουσία της κυβέρνησης Γ.Α.Παπανδρέου -μια σειρά κτυπημάτων που οδήγησαν στην εξάρθρωση βασικών δικτύων πληροφοριών στη Τουρκία και σε βαλκανικές χώρες.
Μια εξάρθρωση που συνοδεύθηκε από την δολοφονία δύο ανθρώπων οι οποίοι εργάζονταν για τα ελληνικά συμφέροντα, ενώ καταστράφηκαν ύψιστης αξίας δίκτυα συλλογής πληροφοριών.
Η ζημιά επεκτάθηκε ακόμα και στο εσωτερικό της χώρας: Καταστράφηκε το πιο σημαντικό πρόγραμμα της ΕΥΠ που προέβλεπε παρακολούθηση συνοριακών διαβάσεων το οποίο βέβαια, όπως θα δούμε δεν αφορούσε ακριβώς μόνο την διακίνηση στα σύνορα: Είχε την δυνατότητα παρακολούθησης μέχρι 100 χλμ. στο εσωτερικό της Τουρκίας του συνόλου των κινήσεων στην γείτονα χώρα και στις όμορες βαλκανικές.
Την ίδια περίοδο (τέλη 2009-2010) διέρρευσε ακόμα και η ύπαρξη «οικημάτων ασφαλείας» της Υπηρεσίας εντός της Αθήνας... Και αυτό, προφανώς, συμπτωματικό!
Μέσα σε ένα χρόνο (από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τα τέλη του 2010) διαλύθηκε ολόκληρος ο ιστός της ΕΥΠ που είχε στηθεί σε Τουρκία και Σκόπια από την υπηρεσία με την στήριξη των διοικητών της ειδικά του πρέσβη Ι.Κοραντή, αλλά και το νυν υπουργού αναπληρωτή αρμόδιου για θέματα διαφθοράς Δ.Παπαγγελόπουλου από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Και όλα αυτά ξεκίνησαν-επίσης κατά «σύμπτωση»-ακριβώς τρεις μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Γ.Α.Παπανδρέου και την τοποθέτηση νέας ηγεσίας στην ΕΥΠ, υπό τον απόλυτο και στενό έλεγχο του τότε πρωθυπουργού.
Στις ζημιές να περιλάβουμε την στέρηση που υπέστησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις από πολύτιμες πληροφορίες που επηρέασαν σαφώς το επίπεδο ετοιμότητά τους.
Σήμερα, μετά από εσωτερικές ανακρίσεις, αλλά και καταθέσεις είναι κάτι παραπάνω από σαφές και διακριβωμένο ότι η δραστηριότητα ήταν έργο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ).
 Η σχετική κατάθεση της υπαλλήλου της ΕΥΠ Ευγενίας Λεβογιάννη στον 3ο Τακτικό Ανακριτή Δ. Φούκα στις 27 Δεκεμβρίου 2013 είναι άκρως αποκαλυπτική:«Θεωρώ ότι η πολιτική και φυσική ηγεσία της Υπηρεσίας την εποχή εκείνη (σ.σ.: Γ.Α.Παπανδρέου πρωθυπουργός και Κ.Μπίκας, διευθυντής) ανέλαβε, µε τον ερχομό της, να «εκτελέσει» ένα συγκεκριμένο «συμβόλαιο» διάλυσης του επιχειρησιακού ιστού της Υπηρεσίας. Ανέλαβε να φέρει εις πέρας µία συγκεκριμένη αποστολή, βάσει συγκεκριμένου σχεδίου. Την διάλυση, µε κάθε δυνατό τρόπο και µε κάθε θεμιτό και αθέμιτο µέσο, µε οποιοδήποτε κόστος και µε συνοπτικές διαδικασίες του επιχειρησιακού ιστού της Υπηρεσίας και τη διάλυση των δικτύων της εντός κι εκτός Ελλάδος. Το γιατί ρωτήστε τους εμπνευστές του  σχεδίου αυτού. Την τότε δηλαδή Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ε.Υ.Π».
Σε μία ευνομούμενη χώρα, μία τέτοια κατάθεση από κορυφαίο επιχειρησιακό στέλεχος της υπηρεσίας θα αρκούσε για να πάνε κάποιοι στην φυλακή ή τουλάχιστον να «ξηλωθούν» από τα πόστα τους, αλλά μάταια.
Η υπόθεση λόγω «υπερ-ευαίσθητων» και «υπερ-απόρρητων» πληροφοριών που άπτοντα τα εθνικά συμφέροντα» «θάφτηκε». Θάφτηκε μαζί με τους νεκρούς πράκτορες της ΕΥΠ.
Ας δούμε πώς εξαρθρώθηκε με ελληνική βοήθεια το ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά δίκτυα κατασκοπείας στη Τουρκία επί Γ.Α.Παπανδρέου: Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1980, ένας Τούρκος, με καταγωγή από την Κω, στρατολογήθηκε από την ΕΥΠ για να παραδίδει πληροφορίες για  την κίνηση των τουρκικών πολεμικών πλοίων που εισέρχονται στο λιμάνι του Μπόντρουμ (βασικά πλοία της Ακτοφυλακής), αλλά και στο Ακσάζ, κάπου 50 χλμ. νοτιότερα από το Μποντρούμ όπου βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους ναυστάθμους του τουρκικού Ναυτικού.
Οι υπηρεσίες που προσέφερε ο «Ιπποκράτης» (αυτό ήταν το κωδικό όνομα του Τούρκου πράκτορα λόγω καταγωγής και γειτνίασής του με την Κω)  ήταν ανεκτίμητης αξίας, αφού σε πραγματικό χρόνο μετέδιδε πληροφορίες για την κίνηση ολόκληρου του τουρκικού Στόλου στο νότιο Αιγαίο και κυρίως για τις κινήσεις των τουρκικών υποβρυχίων.
Αλλά ήταν ανεκτίμητος και για έναν άλλο λόγο: Είχε αφοσιωθεί τόσο πολύ σε αυτό που έκανε («Το όνομά μου είναι τούρκικο, εγώ αισθάνομαι Έλληνας» έλεγε στον Ελληνα χειριστή του) που στρατολόγησε στην επιχείρηση και τον ανιψιό του, κι ένα φίλο του ανιψιού του στην περιοχή της Σμύρνης, με αποτέλεσμα πλέον οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών να έχουν πλήρη εικόνα όχι μόνο του δεύτερου μεγάλου τουρκικού ναυστάθμου στο Αιγαίο, που βρίσκεται στην Σμύρνη, αλλά και τις κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων πεζοναυτών που εδρεύουν στην περιοχή.
Ο Νουρί Χαφίζ, ο ανιψιός του Αχμέτ Χαφίζ και ο άνθρωπος της Σμύρνης, ο Ισμέτ Σεν, είναι τα κεντρικά πρόσωπα του δράματος.
Το ενδιαφέρον όμως είναι το πώς εξαρθρώθηκε το δίκτυο:  Ο Ισμέτ Σεν μετέδωσε τον Ιούλιο του 2009 ότι εντόπισε μια περίεργη κινητοποίηση στο στρατόπεδο της Φώκαιας που συνοδευόταν από άλλες εξελίξεις, οι οποίες συνολικά καταδείκνυαν ότι η Αγκυρα ετοίμαζε ενέργεια στο Αιγαίο.
Μετά από την ενημέρωση στην ΕΥΠ του Ισμέτ Σεν, έγιναν οι κατάλληλες κινήσεις και αποφεύχθηκαν εξαιρετικά δυσάρεστες καταστάσεις, πολύ χειρότερες από αυτές των Ιμίων.
 Εκείνη η διαρροή κινητοποίησε την τουρκική ΜΙΤ στο να αναζητήσει την προέλευση των πληροφοριών.

 Και κάπου εκεί αρχίζουν «τα περίεργα» μετά την κυβερνητική αλλαγή στην Αθήνα και την αλλαγή ηγεσίας στην ΕΥΠ:  Η ΕΥΠ, με εντολή της διοίκησης άλλαξε τον πράκτορα-σύνδεσμο µε το τουρκικό δίκτυο που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε δημιουργήσει ένα άψογο επικοινωνιακό δίκτυο µέσω του οποίου γινόταν µε προσωπική επαφή η ενημέρωση του Έλληνα πράκτορα και η πληρωμή του δικτύου με μεταφορά μετρητών χρημάτων «χέρι με χέρι».
Ο αντικαταστάτης του, όμως, κατ’ εντολήν της νέας τότε ηγεσίας της ΕΥΠ αποφάσισε να πραγματοποιεί τις πληρωµές µε... έµβασµα (!) µέσω γνωστής διεθνούς εταιρείας μεταφοράς χρημάτων (Western Union)!
Καλύτερα να τον κατέδιδαν οι ίδιοι στους Τούρκους. Δεν θα υπήρχαν αποδείξεις...
 Γιατί με την κίνηση αυτή δόθηκε «στο πιάτο» στις τουρκικές υπηρεσίες ολόκληρο το δίκτυο: Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες η ΜΙΤ εντόπισε την συναλλαγή και ακολούθησε η σύλληψη και η εξάρθρωση του πολύτιμου και παλαιότερου ελληνικού δικτύου πληροφοριών στη Τουρκία.
Πόσο πολύτιμου; Διαβάστε και θα καταλάβετε: Τον Νουρί Χαφίζ με τον κωδικό «Ιπποκράτης», τον προσέγγισαν για πρώτη φορά από την ΕΥΠ το 1986. Άρχισε να δίνει πληροφορίες με 300 δολάρια τον μήνα και συνέχισε με 700 ευρώ. Στη συνέχεια ενέπλεξε και τον ανιψιό του Αχμέτ.  Ήταν γνωστός ως «Σωκράτης».
Συμφώνησε να μεταβεί στην Τουρκία για κατασκοπία υπέρ της Ελλάδας έναντι 1.500-2.000 ευρώ μηνιαίως.
Ο Nuri Η. γεννήθηκε το 1944 στην Κω ως τουρκικής καταγωγής Έλληνας πολίτης και ήταν ο δεύτερος από τα 4 αδέρφια του. Όταν έπρεπε να παρουσιαστεί για τη θητεία του το 1962, εστάλη από τον πατέρα του στην Τουρκία. Πήρε την τουρκική υπηκοότητα και έμεινε κοντά στους συγγενείς του στη Σμύρνη.
Το 1966 παντρεύτηκε στο Μίλας. Από την πρώτη σύζυγό του χώρισε μετά από 20 χρόνια και συζούσε με μία άλλη νεότερή του.
Στο κινητό τηλέφωνο του Nuri που κατασχέθηκε, μετά την εξέταση που έγινε, διαπιστώθηκε ότι αυτός που έχει καταγραφεί στο τηλέφωνο του με το όνομα «Οσμάν»  ήταν ο Δ/ντης της ΕΥΠ στην Κω. 
Αυτός τον οποίο έχει καταγράψει στο τηλέφωνό του ο Nuri με το όνομα «Ομέρ» είναι γραφέας που ασκεί καθήκοντα στην ίδια υπηρεσία και λέγεται επίσης «Δημήτρης». 
 Αυτός που έχει καταγράψει στο τηλέφωνό του ως «Καλύμνιαλι» είναι ο πράκτορας της ΕΥΠ, «Γιώργος»Ο Nuri ομολόγησε πως εκτός από τους παραπάνω είχε επαφή με τους Έλληνες πράκτορες «Παύλο» και «Στέφανο».
Ο Nuri έδωσε πληροφορίες κατά την κρίση των Ιμίων μεταξύ 1995-1996 και για την μετάβαση του Ερντογάν στο Τοργκούτρεις το 2003 για τα εγκαίνια της εκεί μαρίνας.
Αποκαλύφθηκε πως ο Nuri είχε γνωστοποιήσει στους πράκτορες της ΕΥΠ ακόμα και τις διακοπές του Ερντογάν με τη σύζυγό του σε ξενοδοχείο της Αλικαρνασσού.
O Nuri για πρώτη φορά το 1986 ήρθε σε επαφή με την ΕΥΠ, μέσω της κόρης ενός φίλου. Στην κατάθεσή του στις τουρκικές αρχές, η οποία εν συνεχεία περιήλθε στα χέρια των ελληνικών υπηρεσιών παραδέχθηκε ότι:«Μέχρι την ημερομηνία που με συλλάβανε, ανέφερα στην ΕΥΠ τα σημεία που κινούνταν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, την κινητικότητα τους, τις ασκήσεις που έκαναν, τις στρατιωτικές πληροφορίες και τα έγγραφα που είχαν σημασία για την ΕΥΠ.  Αυτά τα ανέφερα με τηλέφωνα που άλλαζα κατά καιρούς ή ο ίδιος προσωπικά. Στην δουλειά ξεκίνησα με 300 δολάρια και συνέχισα με 700 ευρώ. Τα χρήματα τα έπαιρνα τακτικά χέρι με χέρι. Το πρώτο καθήκον μου ανατέθηκε από τον υπηρετούντα στην ΚΥΠ, Γιώργο. Ήταν σε εξέλιξη η κρίση των Ιμίων το 1995-1996. Με ρώτησε για την κίνηση των αεροσκαφών και των πλοίων των ΤΕΔ και των πλοίων της ακτοφυλακής στα Ιμια, για το πότε έρχονται και πότε φεύγουν και από ποιες μονάδες προέρχονται. Εγώ εκτέλεσα το καθήκον που μου ανατέθηκε.Μετέφερα στους πράκτορες της ΕΥΠ και τις πληροφορίες αναφορικά με τα δύο προγράμματα – περιοδείας του Ερντογάν στην Αλικαρνασσό και στα περίχωρα. Το πρόσωπο με το οποίο ήρθα σε επαφή για το θέμα αυτό ήταν ο Δ/ντης Δημήτρης. Ο Δημήτρης έμαθε για τη μετάβαση του Ερντογάν και της συζύγου του στο Τοργκούτρεις για την μαρίνα Ντογούς. Μου ζήτησε να επιβεβαιώσω την πληροφορία και εγώ την επιβεβαίωσα και του είπα ότι ο Ερντογάν ήρθε στην περιοχή. Επίσης άλλη φορά ο Ερντογάν και η σύζυγός του είχαν έρθει πάλι στο ξενοδοχείο R_xos της Αλικαρνασσού και τον ενημέρωσα.Ένα άλλο στέλεχος της ΕΥΠ με το οποίο είχα επαφή σχετικά με τις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης των ΤΕΔ στο Ιμσικ της Αλικαρνασσού ήταν ο Στέφανος. Μου ζήτησε πληροφορίες για το κέντρο εκπαίδευσης. Έδωσα στον ανιψιό μου Ahmet μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και εκείνος μου έφερε τις φωτογραφίες που τράβηξε περασμένες στη μνήμη. Τότε πήγα στην Κω και τις έδωσα στο Δημήτρη. Τις εμφάνισε στον υπολογιστή και υπολόγισε το μήκος της στρατιωτικής περιοχής. Επειδή γνώριζα την περιοχή από παλιά του έδωσα τις πληροφορίες.Μετέφερα επίσης πληροφορίες και σχετικά με την άσκηση «Ντογκάνμπεϊ» στην περιοχή Αιγαίου».
Εύκολα γίνεται αντιληπτό το εύρος της ζημιάς που υπέστη η ελληνική πλευρά με την εξάρθρωση του συγκεκριμένου δικτύου πληροφοριών.
Ο Νουρί Χαφίζ, δολοφονήθηκε μέσα στις τουρκικές φυλακές. Ο ανιψιός του και ο τρίτος πράκτορας, αγνοούνται...